Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |
Juhlantai pukeutumisvinkit hero

Juhlantai - pukeutumisvinkit erilaisiin juhliin

Kalenterit täyttyvät kevään ja kesän mittaan kutsuista suuriin ja pieniin juhlan hetkiin – häihin, valmistujaisiin, rippijuhliin, syntymäpäiville tai kenties puutarhajuhliin ystävien kesken. Suunnittele juhlatyylisi ennakkoon ja virittäydy juhlatunnelmaan. Onpa kyseessä pieni tai suuri juhlan aihe, on jokainen Juhlantai merkityksellinen ja panostamisen arvoinen.

Pukeutumisetiketti ja pukukoodit ohjaavat juhlapukeutumista oikeaan suuntaan, mutta nykyään juhlapukeutuminen on melko sallivaa eikä pukukoodeja tarvitse noudattaa pilkun tarkasti – tärkeää on antaa myös oman persoonan näkyä. Tavoitteemme on, että myös juhlissa käytössä olisi lempivaate, joka saa käyttäjänsä säteilemään. Onhan itsevarma olo juhlatyylin paras asuste.

Erilaiset juhlat voivat vaatia juhlijoilta erilaista pukeutumista, ja joskus oikean juhlatyylin löytäminen voi aiheuttaa päänvaivaa. Näin me pukeutuisimme kevään ja kesän erilaisiin kesteihin – nappaa inspiraatiota ja poimi parhaat vinkit omaan juhlatyyliisi!

Juhla turon puku

Kolmiosainen vaalea puku korkealaatuisesta villakankaasta sopisi jopa sulhaspuvuksi.
Puvuntakki 449 e, -housut 199 e ja liivi 220 e, Turo. Kauluspaita 69,95 e, Olymp.

juhla selected femme mekko boss puku

Mekko 119,99 e, Selected Femme. Kengät 139 e, Bukela.

Puku 349 e (norm. 499 e) Boss. Kauluspaita 69,95 e ja solmio 39,95 e, Olymp. Vyö 34,95 e, Monti. Kengät 99,99 e, Selected Homme.

Juhlavuuden huippu - Häät

Perinteisesti häät ovat juhlavuudeltaan kesäkauden korkeinta tasoa, vaikka tietenkin jokainen hääpari juhlii päiväänsä omalla tyylillään. Kun on aika pistää parastaan, tulisi juhlatyylissä huomioida pukukoodi, materiaalien juhlavuus sekä viimeistelty ja huoliteltu kokonaisuus. Jos pukukoodia ei ole juhlakutsussa kerrottu, voi sitä kysyä - näin on helpompi pukeutumisellaan kunnioittaa juhlan luonnetta.

Kolmiosainen puku laadukkaasta villakankaasta on juhlapukeutumisen aatelia. Vaalean beigen sävyinen villapuku on erinomainen valinta erityisesti kesän sulhasille, bestmaneille ja muille puvun pitäjille. Juhlavieraan klassikkovalinta on jo pitkään ollut tummansininen puku, mutta myös muut värit kuten kirkkaammat siniset ja vaaleat harmaat ovat oiva valinta kesähäihin puettaviksi. Juhlavinta on yhdistää puvun kanssa valkoinen kauluspaita, yksivärinen rusetti tai solmio sekä nahkaiset loaferit.

Mekon juhlavuus rakentuu materiaalista, kuosista ja leikkauksesta, sekä tietenkin siitä, millaisiin asusteisiin sen yhdistää. Kesähäissä on tyypillistä välttää käyttämästä mustaa tai valkoista (joka on yleensä varattu morsiamelle), mutta muuten värien käyttö on vapaata. Kankaassa voi olla juhlava kiilto tai kuosi, ja malliin tuovat näyttävää juhlavuutta esimerkiksi puhvihihat, kauniisti istuvat leikkaukset ja runsaat frillat. Jos mekko ei tunnu omalta, voi vaihtoehtona olla myös vaikkapa juhlavasta kankaasta tehdyt jakku ja housut. Siro laukku ja juhlakengät täydentävän juhlatyylin kukoistukseensa.

Juhla object jakkupuku

Bleiseri 69,99 e ja housut 49,99 e, Object. Toppi 24,95 e, Freequent. Laukku 149 e, Tommy Hilfiger. Kengät 99,99 e, Steve Madden.

juhla selected homme ruutupuku

Ruudullinen puvuntakki 169,99 e, housut 99,99 e ja liivi 99,99 e sekä pellavapaita 89,99 e, Selected Homme. Kengät 169 e, Dr. Martens.

Tilaa tyylittelylle - Valmistujaiset, rippijuhlat, ristiäiset

Kun pukukoodi antaa enemmän tilaa tulkinnalle ja sallii rennomman otteen juhlapukeutumiseen, voi omaa persoonaa päästää pukeutumisessa yhä enemmän valloilleen. Tällaisia kesän juhlia ovat tyypillisesti esimerkiksi valmistujaiset sekä ristiäiset ja rippijuhlat, joissa halutaan pukeutumiseen panostaa, vain asteen kevyemmin.

Juhlapukeutumisen moniottelija eli puku toimii juhlaan kuin juhlaan, mutta rennommaksi sen saa esimerkiksi jättämällä solmion pois ja leikittelemällä kuoseilla, joko puvussa tai vaikkapa kauluspaidassa. Siistit chinot puettuna kauluspaidan ja bleiserin kanssa ovat myös sopivan juhlava valinta, sekä helposti käytettävissä jatkossa myös arkipukeutumiseen.

Monikäyttöisten mekkojen valikoima tarjoaa laajan kirjon erilaisia mekkoja moneen makuun - on kuoseja, värejä, hempeää, räväkkää, maxia, miniä, röyhelöä, näyttävää ja klassista. Erityisen ihania kesän juhliin ovat kauniit kukkamekot, jotka loistavat kilpaa kukkean luonnon kanssa. Mekolle hyvä vaihtoehto on myös rennosti istuva jakkupuku.

juhla matinique bleiseri

Bleiseri 269 e, Matinique. Kauluspaita 69,95 e ja solmio 39,95 e, Olymp. Chinot 69,99 e ja kengät 99,99 e, Selected Homme.

juhla andiata mekko

Midimekko on koristeltu upealla ruusukuosilla. Mekko 469 e, Andiata.

Panostaen pienempiin juhliin - Syntymäpäivät, puutarhajuhlat

Rennoille syntymäpäiville ystävien kesken tai sukulaisten puutarhajuhliin ei välttämättä tarvitse mennä täydessä tällingissä, mutta pukeutumiseen panostaminen lisää merkityksellisyyttä pienempiinkin juhlanaiheisiin. Tärkeintä on kuitenkin mukava olo ja hyvä tunnelma, joten suosittelemme miellyttäviä materiaaleja ja leikkauksia.

Puvun kanssa puetaan nyt rennosti t-paita ja tennarit. Jos puvuntakki tuntuu liian jäykältä, voi sen jättää kokonaan pois ja pukea suorien housujen, chinojen tai pellavahousujen kanssa siistin t-paidan, pikeen tai kauluspaidan.

Mukavimpia valintoja kesän juhliin ovat trikoo- ja pellavamekot, joiden juhlavuus tulee leikkauksista, kuoseista ja yksityiskohdista. Nämä mekot ovat paitsi miellyttäviä pitää, myös monikäyttöisyytensä ansiosta helppoja yhdistellä pidoista toisiin. Illan viiletessä voi mekon päälle pukea pellavajakun, neuleen tai rennosti vaikkapa nahkatakin - kukin omalla tyylillään.

juhla selected puku

Puvuntakki 99,99 e, -housut 59,95 e ja t-paita 59,99 e, Selected Homme. Tennarit 105 e, New Balance.

juhla pbo mekko

Trikoomekko 149 e, Philosophy Blues Original. Kengät 139 e, Bukela.

Osta vähemmän, pidä enemmän.

Juhlavaatteet ansaitsevat tulla pidetyksi ja kannustammekin panostamaan määrän sijasta yhteen monikäyttöiseen lempivaatteeseen, jossa juhlit niin häät, valmistujaiset kuin syntymäpäiväkemutkin.

Sama vaate muuntuu juhlaan kuin juhlaan eri tavoin yhdistelemällä. Vaihda korkokengät mataliin sandaaleihin ja bleiseri farkkutakkiin. Kokeile kauluspaidan sijaan pukea puvun kaveriksi t-paita tai pikee, ja vaihda nahkakengät rentoihin tennareihin. Näin saat rutkasti lisää käyttökertoja juhlavaatteelle.

Jos kaipaat apua juhlatyylin löytämiseen, juhlavaatteen yhdistelyyn tai vaikkapa pukuostoksille, voit varata ajan Lempivaatevalmentajalle, joka auttaa sinua juhlapukeutumisen pulmissa.

Lue myös:

juhlantai inspiroidu
Lue lisää

Juhlantai

Tee omasta juhlapäivästäsi astetta erityisempi ja pukeudu koreasti monikäyttöisiin juhlavaatteisiin.

lempivaatevalmentaja juhla inspiroidu
Lue lisää

Lempivaatevalmentaja

Lempivaatevalmentaja ratkoo juhlapukeutumisen pulmat ja auttaa löytämään juuri sinun tyyliisi sopivat monikäyttöiset juhlavaatteet.

Pukeutumisetiketti inspiroidu
Lue lisää

Pukeutumisetiketti

Frakki, tumma puku vai kenties smokki? Avasimme yleisimmät juhla- ja työpukeutumisen etikettitermit.