Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |
Trendikatsaus syksy hero

Trendikatsaus: Syksy 2023

Hiljalleen saapuva syksy tuntuu ilmassa ja herättelee tarkastelemaan pukeutumista ja vaatekaapin sisältöä uusin silmin. Sesonginvaihde tuo tullessaan raikkaat trendit, muodin uudet tuulet ja inspiroivat tyylivinkit, joista ammentaa ideoita omaan tyyliin. Vuodenajan vaihtumisen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa sitä, että koko vaatekaappi täytyy uudistaa täysin – ennemminkin tutkailla lempivaatteita ja omaa tyyliään uuden linssin läpi. Vaatekaapin vanhat lempparit kaivetaan esiin ja annetaan niille uusi elämä uudenlaisella yhdistelyllä, syksyn trenditärpeillä ja tarvittaessa tarkkaan harkituilla täsmähankinnoilla.

Nappaa sesongin trendeistä inspiraatiota omaan syystyyliisi, pue ennakkoluulottomasti ja poimi päälle parhaiten sinulle toimivat vinkit. Ja muista tärkein vinkkimme sesongista toiseen – osta vähemmän, pidä enemmän.

trendikatsaus nainen klassikot
trendikatsaus neuleet

Klassisen housupuvun piristävä päivitys ovat siistit, mutta rouheat reisitaskuhousut.

Bleiseri 199,95 e, reisitaskuhousut 119,95 e ja pooloneule 81,95 e, Inwear. Kengät 149,99 e, Steve Madden. Nahkareppu 279 e, Markberg.

Katse klassikoihin

Vaatekaapin klassikot muodostavat arkipukeutumisen peruspilarit, joiden varaan omannäköistä syystyyliä on helppo rakentaa. Klassikoita ostaessa huomio kannattaa kiinnittää täydellisiin istuvuuksiin, joissa olo tuntuu mukavalta, sekä laadukkaisiin materiaaleihin, joita oikein huoltamalla vaate kestää aikaa ja käyttöä. Syksyn klassikoihin lukeutuvat kauluspaidat, paitapuserot ja bleiserit, laadukkaat neuleet, suorat housut sekä ajattomat farkut, monikäyttöiset mekot ja hameet sekä powersuit eli itsevarmuutta boostaava puku.

Laadukkaiden klassikoiden tuoreesta valtaannoususta kertoo myös laajasti maailmalla näkyvä ilmiö, quiet luxury, jonka mukaisesti pukeutumisessa korostuvat nimenomaan laadukkaat ja ylelliset materiaalit, neutraalit värit, ajattomuus, huomaamattomat logot ja kuosit, täydelliset istuvuudet ja kokonaisuudessaan melko hillitty look. Tyyli ei kuitenkaan ”hiljaisuudestaan” huolimatta ole missään nimessä tylsä, vaan huokuu panostusta arjen ylellisyyteen. Quiet luxury voi tarkoittaa esimerkiksi huolellisesti valittua valkoista kauluspaitaa, minimalistista nahkalaukkua ja skarppeja suoria housuja, aina laadusta tinkimättä.

trendikatsaus syksy kengät
trendikatsaus kuva mies 3

Untuvaliivi 179,95 e, Calvin Klein Jeans. Pooloneule 109,95 e, Matinique. Paitatakki 79,99 e ja chinot 69,99 e, Selected Homme. Kengät 169 e, Dr. Martens.

Nousevat tähdet

Klassikoiden rinnalle nousee uuden sesongin myötä myös tuoreempia tulokkaita, joista innostumme ja joilla on mahdollisuus anastaa paikkansa klassikkojen joukkoon tuleviin sesonkeihin. Tänä syksynä innostumme erityisesti nilkkoja hipovista neuletakeista sekä reippaista cargoista eli reisitaskuhousuista ja -hameista. Cargohousut tai -hame voivat äkkiseltään tuntua vaikkapa työkäyttöön liian kasuaalilta, mutta ne saavat skarpin ilmeen ryhdikkäistä materiaaleista sekä yhdistelystä kauluspaitojen, siistien neuleiden tai bleisereiden kanssa. Midi- ja minihelmojen rinnalla maximittaiset helmat tuntuvat taas uudenkarheilta, ja toimivat monipuolisesti niin saappaiden, maihareiden kuin tennareiden parina.

trendikatsaus nainen kuva 4
trendikatsaus mies kuva 4

Villakangastakki 499,90 e, Ril’s. Mekko 139 e, Claire. Kengät 149,99 e, Steve Madden. Olkalaukku 229 e, Markberg. | Villakangastakki 169,99 e ja chinot 69,99 e, Selected Homme. Kauluspaita 99,95 e ja neule 99,95 e, Matinique. Kengät 169 e, Dr. Martens.

Värit & kuosit

Tänä syksynä värikartta noudattelee pitkälti syysklassikoiden linjaa: voimakasta ruskeaa, vaaleita beigen sävyjä, luonnonvalkoista, maanläheistä nutriaa, metsäisen vihreän sävyjä sekä tietenkin tuttua ja turvallista mustaa. Beigen sävyille viime vuosina tilaa antanut harmaa tekee paluun ja näyttääkin erityisen hyvältä syksyn neuleissa, housuissa ja villakangastakeissa. Vastapainoa maanläheiselle värimaailmalle tuovat pehmeät vaalean- ja keskisinisen sävyt sekä voimakkaat punaisen sävyt, erityisesti vuoden väriksikin valittu magenta. Vaalea ja pehmeä sininen on aikaa kestävä asun piristys ja toimii mainiosti etenkin ruskean ja beigen kanssa yhdisteltynä. Punainen yhdistyy upeasti sekä ruskean sävyihin että metsäiseen vihreään, ja rohkeimmat voivat kokeilla pukeutua punaiseen myös päästä varpaisiin.

Jos värit ovatkin pääosin hillittyjä, tarjoilevat syksyn trendikuosit runsautta. Erilaiset retrohenkiset printit, talviset kukkakuosit ja eläinkuosit valloittavat erityisesti mekoissa, kauluspaidoissa ja puseroissa. Villakangastakeissa, bleisereissä ja housuissa taas erityisen trendikäs (mutta aina ajaton) valinta ovat ruutukuosit. Yhdistele printtejä rohkeasti keskenään, kokoa koko asu samasta kuosista tai rauhoita runsas kuvio hillityllä värivalinnalla tai yhdistämällä kuosi yksiväriseen vaatekappaleeseen.

trendikatsaus kuva nainen 1
trendikatsaus kuva nainen 2

Mekon sävyihin sopiva yksivärinen bleiseri rauhoittaa runsasta kuosia ja täydentää kokonaisuuden.

Mekko 149,95 e ja bleiseri 189,95 e, Inwear. Kengät 169 e, Dr. Martens.

Materiaalit

Syksyn materiaalivalinnoissa korostuu yksi ylitse muiden - laatu. Erityisesti syksyn ja talven suosikkineuleissa katse kääntyy materiaalilappuun: villaa, merinovillaa, alpakkaa, kashmiria ja näiden sekoitteita. Korkealaatuinen materiaali tuntuu ja näkyy, ja myös oikein huoltamalla kestää aikaa.

Jos neuleet ovatkin jo vakiinnuttaneet paikkansa syysmallistoissa, saamme nauttia myös uusista tuulista. Tai tarkemmin sanottuna uusista tulemisista, sillä tänä syksynä trenditaivaan kirkkaina tähtinä loistavat vakosametti sekä denim eli farkku. Vakosametti antaa uuden ja rennon ilmeen monikäyttöisille paitatakeille. Pehmeät vakosamettihousut puetaan kauluspaidan ja neuleen kaveriksi, vakosamettimekko taas kaipaa kaverikseen vain sukkahousut ja saapikkaat. Denim on trendikkäimmillään puettuna tuplana eli farkkukankaaseen voi verhoutua täysin pukemalla farkkujen tai farkkuhameen kanssa huolettoman farkkupaidan.

trendikatsaus kuva nainen 6
trendikatsaus kuva mies 6

Pitkä neuletakki 199,95 e, poolopaita 69,95 e ja vakosamettihousut 129,95 e, Part Two. | Paitatakki 79,99 e, Selected Homme. Neule 99,95 e, Matinique. Housut 109 e, Les Deux.

Uudenlainen yhdistely

Syksy tarkoittaa monelle meistä paluuta arkeen, töihin tai vaikkapa koulun penkille. Tarttuminen arjen rutiineihin innostaa myös terävöittämään pukeutumista skarpimpaan suuntaan, mutta vastavoimaa vaatevalintoihin tuovat arjen realiteetit – kiire, aikataulut, menot, harrastukset, epävakaa sää. Ennakkoluuloton yhdistely on ratkaisu arjen monipuolisiin tarpeisiin ja tänä syksynä opettelemmekin ajattelemaan yhdistelyä uudella tavalla.

Kuinka pukeutua tyylikkäästi sekä tuntea olonsa ryhdikkääksi, edustavaksi ja itsevarmaksi tinkimättä mukavuudesta ja käytännöllisyydestä? Kokeile pukea bleiserit, puvut, kauluspaidat ja jopa mekot yhdessä käytännöllisten, säänkestävien, outdoor-henkisten kenkien, takkien ja liivien kanssa. Yhdistä tekniset ulkoiluhousut laadukkaan neuleen, siistien tennareiden ja vedenpitävän trenssin kanssa, ja olet heti valmis toimistolta leikkipuistoon. Kokeilemalla uudenlaisia yhdistelmiä saat myös vaatekappaleille useampia käyttökertoja ja vaihtelua tyyliin – testaa mekkoa bleiserin kanssa, suoria housuja paitatakin kaverina tai jatka lempikesämekkosi käyttöaikaa läpi syksyn lämpöisellä neuleella.

trendikatsaus kuva mies 1
trendikatsaus kuva mies 2

Fleecetakki 159,95 e, Makia. Kauluspaita 79,95 e, Matinique. Ruutuhousut 49,99 e, Only & Sons. Kengät 179 e, Dr. Martens.

Syksyn takit

Syksyn ja talven takeissa viime vuosien väljä ja maksimalistinen trendi ottaa tänä syksynä liikahduksen astetta linjakkaampaan suuntaan. Rennot ja runsaat istuvuudet pitävät edelleen paikkaansa takkitrendien huipulla, mutta niiden rinnalle saapuu myös hieman istuvampia ja kapealinjaisempia vaihtoehtoja. Linjakkuuden muutos on nähtävillä muun muassa villakangastakeissa sekä talven muhkeissa, pitkissä toppatakeissa. Istuvuuksien lisäksi huomio kiinnittyy takin teknisiin ominaisuuksiin – käytännöllisyys kunniaan. Veden- ja tuulenpitävä parkatakki on monikäyttöinen valinta paitsi syksyn sateisiin, myös topattuna versiona tulevaan talveen.

Syyssesongissa takkitarjonnassa on mistä valita, sillä trendeissä vahvana ovat niin vuorittomat villakangastakit, kevyesti topatut tikkitakit, paitatakit, toppa- ja untuvaliivit kuin käytännölliset parkatakitkin. Takkiostoksilla onkin tärkeintä pohtia omaa tarvetta ja tyyliä, millainen takki palvelisi juuri sinun arjessasi parhaiten. Syystakkien hienous piilee myös kerrostamisen mahdollisuuksissa: untuvaliivi tai kevyt tikkitakki sujahtaa helposti villakangastakin tai parkatakin alle tuomaan lisälämpöä säiden viiletessä kohti talvea. Kun kerroksista huolimatta viluttaa, on aika siirtyä talvitakkiin.

trendikatsaus yhteiskuva 1
trendikatsaus fiilis

Osta vähemmän, pidä enemmän

Nappaamalla syksyn trendeistä inspiraatiota oman vaatekaapin tarkasteluun ja uudenlaiseen yhdistelyyn, voit saada jotain uutta irti jo omistamastasi puvustosta – ainakin lisää käyttökertoja rakkaille lempivaatteillesi. Jos garderobista puuttuu kuitenkin jotain olennaista, tee täsmäostokset harkiten tarkkaan, mitä todella tarvitset. Toimiva vaatekaappi sisältää juuri sinun arkeesi, ei haaveminälle, täydellisiä lempivaatteita. Rakasta vaatteitasi niiden ansaitsemalla tavalla ja pidä niistä huolta oikeanlaisella vaatehuollolla – niin saat pidettyä vaatteet käytössä pidempään.

Syksyn täsmäostoksiin, yhdistelyyn, inspirointiin ja kaikkiin pukeutumisen pulmiin saat apua myös ammattitaitoisilta Lempivaatevalmentajiltamme. Lempivaatevalmennus sopii sinulle, jos haet inspiraatiota ja yhdistelyvinkkejä, haluat tyyliisi sopivat asukokonaisuudet ilman sovituskopissa turhautumista, haluat välttyä hutiostoksilta tai vaikkapa kaipaat kattavaa tyylipäivitystä. Lempivaatevalmentaja neuvoo aina myös vaatteiden huollossa mahdollistaen niille kanssasi mahdollisimman pitkän elinkaaren ja useita käyttökertoja. Lue lisää palvelusta ja varaa oma aikasi!

Lue myös nämä:

lempivaatevalmentaja inspiroidu
Lue lisää

Lempivaatevalmentaja

Varaa aika Lempivaatevalmentajalle, joka ratkoo tyylipulmat puolestasi. Maksuton Kekäle Kanta-asiakkaille.

Kenkähuolto inspiroidu
Lue lisää

Pidä huolta: Kenkähuolto

Pidä huolta lempikengistäsi ja opettele kolmen askeleen simppeli huoltorutiini, joka pitää kengät käytössä pitkään.

Neulehuolto inspiroidu
Lue lisää

Pidä huolta: 3 askeleen neulehuolto

Taio neuleet nypyttömiksi ja sileiksi helpolla 3 askeleen neulehuollolla ja anna niille lisää käyttövuosia.