Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |

Pidä huolta: Kenkähuolto

Helppo kolmen askeleen kenkähuolto vaatii vain hyvät välineet ja rauhallisen huoltohetken. Varaa kenkien materiaalista ja tahraisuudesta riippuen huoltoa varten liina, kenkäharja, puhdistusvaahto, hoitotuote sekä suojasuihke.

Huoltorutiini sopii sellaisenaan kengille, jotka ovat pinta- tai rasvanahkaa. Tekstiili- ja mokkanahkakenkiä huoltaessa voit muokata rutiinin vielä yksinkertaisemmaksi suorittamalla vain kohdan 1 ja 3.

Kolmen askeleen huoltorutiini kengille:

1 Puhdista

Aloita kenkähuolto poistamalla kengistä nauhat – näin huollon tekeminen on helpompaa ja nauhat pysyvät puhtaina. Pehmeä kenkäharja ja kostea liina puhdistavat kaikenlaiset materiaalit. Pehmeä kenkäharja sopii kenkien kuivapuhdistukseen, hoitotuotteiden levitykseen sekä kenkien kiillotukseen. Harja toimii erityisesti kuivaan likaan kuten kuratahroihin. Harjaa käytetään napakasti mutta hellästi, jotta kengän pinta ei naarmuunnu. Puhdistus kannattaa tehdä aina tarpeen vaatiessa sillä tuore lika on helpompaa poistaa ja pelkällä puhdistuksella kengät freesautuvat hetkessä.

Kun suurimmat epäpuhtaudet on poistettu, pestään kengästä pinttynyt lika ja mahdolliset suolatahrat. Puhdistusvaahto sopii kaikille materiaaleille ja sitä on helppo käyttää liinan avulla. Kostuta pinta aluksi nihkeällä liinalla ja ota liinaan vasta sitten puhdistusvaahtoa. Levitä vaahto kengän pinnalle pyörivin liikkein ja poista ylimääräinen. Anna kuivua ennen seuraavaa vaihetta.

2 Hoida

Puhdistetulle pinnalle levitetään hoitava kenkävaha tai kenkävoide. Pintanahalle tarkoitettua Shoe Cream -kenkävoidetta saatavilla värittömänä ja runsaspigmenttisenä mustana tai tummanruskeana. Kenkävoide ravitsee, antaa kiiltoa ja suojaa kevyesti kosteudelta ja lialta. Voide levitetään puhdistetulle pinnalla pakkauksen mukana tulevalla sienellä. Kevyen kerroksen annetaan kuivahtaa 10 minuutin ajan, jonka jälkeen pinnan voi harjata haluamaansa kiiltoasteeseen. Käsittelyn voi toistaa tarvittaessa. Värittömällä kenkärasvalla voi hoitaa ja suojata myös nahkaisia kenkien pohjia.

3 Suojaa

Viimeistele kenkien huolto Eco Proofer-kyllästyssuihkeella. Vesipohjainen suojasuihke sopii kaikille materiaaleille ja se suojaa kenkiä lialta ja kosteudelta kyllästämällä pinnan hellävaraisesti. Suojaava pinta ei heikennä materiaalin hengittäviä ominaisuuksia ja se soveltuu myös kalvomateriaaleille kuten Gore-Texille.

Suojasuihke ei sisällä ponneaineita, joten sitä on turvallista käyttää myös sisätiloissa. Ravista suihkepulloa ja suihkuta ohut, tasainen pinta kengän pinnalle noin 15 cm etäisyydeltä. Anna suihkeen kuivua yön yli. Tarvittaessa voit kiillottaa kengän kuivumisen jälkeen. Testaa tuotetta ensin huomaamattomaan kohtaan.

Springyard -tuotteet säästävät luontoa ja kenkiä

Jalkineiden huoltorutiinin soisi olevan yhtä luonnollista kuin vaatteidenkin, sillä säännöllinen huoltorutiini on paitsi ulkonäkö, niin myös ympäristökysymys. Hoitamalla jalkineita säännöllisesti pidennät lempikenkiesi käyttöikää vuosilla. Springyardin tuotesarja muodostaa ainutlaatuisen ympäristöä säästävän valikoiman jalkineiden hoitoon suunniteltuja tuotteita ja -tarvikkeita.

Springyardilla on Ruotsin luonnonsuojelujärjestön merkintä “Hyvä ympäristövalinta”, joka on yksi maailman tiukimmista ympäristömerkinnöistä. Tuotteet on kehitetty, testattu ja tuotettu kestävällä ja eettisellä tavalla, ja brändi vastaa myös siitä, että tuotteet valmistetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja sääntöjä noudattaen sekä ympäristö ja ihmiset huomioiden. Niin Springyard kuin me Kekäleellä haluamme inspiroida ja auttaa ihmisiä huolehtimaan kengistään - se on kestävyysajattelua ihan käytännössä.