Ladataan kassaa...
Vaatelöytöjä jopa -50% | NAISET | MIEHET | LAPSET |

Pidä huolta: Neulehuolto

Ei villaneuleen voittanutta, jos meiltä kysytään. Ne ovat kevyen hengittäviä ja mukavan lämpimiä - siis täydellisiä turvavaatteita, joihin kääriytyä viileinä päivinä. Oman lempineuleen löydettyäsi sinun pitää huoltaa sitä rakkaudella, jotta yhteinen taipaleenne on mahdollisimman pitkä.

Huollon osuus kannattaa ottaa huomioon jo neuletta ostaessa. Kaikkiin neuleisiin syntyy nyppyjä, se on täysin luonnollista, mutta ero on siinä pystyykö ne poistamaan. Laadukkaasta neulepinnasta nypyt pystyy poistamaan leikiten muutaman apuvälineen avulla.

Opettele kompakti kolmen askeleen helppo neulehuolto ohjeidemme avulla ja tee siitä itsellesi osa vaatteiden huoltorutiinia. Säännöllisestä huollosta kiittävät niin neuleesi kuin lompakkosikin.

Välineet neulehuoltoon

Neulehuolto vaatii vain muutaman oikeanlaisen välineen, jotta neuleen pinta pysyy nypyttömänä. Tarkoituksenmukaiset välineet tekevät huollosta myös helppoa.

  1. Sinnuun nukkakampa poistaa neuleista jo muodostuneet nypyt hellävaraisesti ja tehokkaasti. Nukkakampa sopii hyvin hienojakoisille, ohuille ja sileille materiaaleille, kuten kashmirille, merinovillalle ja sileille villakankaille.

  2. Kentin neuleharja on vaateharjoista pehmein, siksi siis oiva väline neulepintojen harjaukseen. Sillä saat siloitettua neulepinnan, mutta poistettua myös pölyn, karvat, irtonukan ja kuivuneet tahrat vaatteista ja muista tekstiileistä.

  3. Neuleharjan kaveriksi kannattaa ehdottomasti ostaa Redeckerin puhdistuskampa. Pientä haravaa muistuttava puhdistuskampa puhdistaa tehokkaasti vaateharjaan kertyneen nukan ja pölyn.

Kolmen askeleen huoltorutiini neuleille:

1 Poista neuleen pinnasta nypyt neulekammalla

Levitä neule tasaiselle alustalle, kuten vaikka napakan tyynyn tai silityslaudan päälle. Tue käsiteltävää kohtaa pitämällä neuleesta toisella kädellä kiinni niin, ettei neule veny tai liiku kampauksen aikana. Kampaa nypyt toisella kädellä pois yhdensuuntaisin vedoin neuloksen tai tekstuurin suuntaisesti.

Älä tee liikettä sivuittain, edestakaisin tai muuten huolimattomasti, jotta neulepinta pysyy siistinä. Varovaisen harjailun jälkeen neuleesi on jälleen kuin uusi, kun neulekampa on poistanut nypyt neuleen pinnalta.

2 Harjaa neuleen pinta sileäksi neuleharjalla

Neuleharja viimeistelee kammatun pinnan sileäksi ja poistaa lisäksi neuleen pinnasta pölyä, irtokarvoja, kuivunutta likaa sekä kevyitä tahroja. Voit tehostaa harjauksen vaikutusta suihkuttamalla vaatteen pintaan kevyesti vettä sumutinpullolla. Käy vaate läpi systemaattisesti osio kerrallaan ja nauti sileästä ja pehmeästä pinnasta.

Neuleharjalla voi myös ennaltaehkäistä neuleen nyppyyntymistä tulevaisuudessa. Harjaa neuleen pinta sileäksi säännöllisesti, sillä harjattu neule ei nyppyynny yhtä herkästi.

3 Puhdista lopuksi neuleharja puhdistuskammalla

Neuleharja puhdistetaan, jotta siihen irronneet pölyt ja vaatekuidut eivät siirry seuraavaan harjattavaan vaatteeseen. Puhdista neuleharja harjauksen jälkeen siihen suunnatulla pienellä puhdistusharavalla.

Kampaa puhdistusharavalla ylöspäin ja käy puhdistettava harja läpi kauttaaltaan. Kampaa vaateharja lopuksi päältä vaakasuunnassa, jotta saat kaikki kuidut irrotettua harjasten lomasta.Vaateharjan voi myös välillä imuroida, jolloin pienimmätkin pölyhiukkaset poistuvat vaateharjasta.

Laaja valikoima tuotteita kenkä- ja vaatehuoltoon: