Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |
Pauliina Levokoski hero fullwidth

Vierailulla Pauliina Levokosken luona

Yhteistyössä Album | Teksti Johanna Piispa | Kuvat Karoliina Jääskeläinen

Albumin tekijät vierailivat Kekäleen markkinointiasiantuntija Pauliina Levokosken, 29, luona. Pauliina asuu puolisonsa kanssa kaksiossa Helsingin kalliossa ja remontoi parhaillaan 100-vuotiasta hirsitaloa vapaa-ajan asunnoksi. Kodin lisäksi pääsemme kurkistamaan myös kerrospukeutumista rakastavan Pauliinan vaatekaapille. Pukeutumisessa Pauliinalle tärkeintä on vaatteen oma siluetti sekä kokonaisuuden viimeistelevä takki.

Pauliina Levokoski kuvat 1 1
Pauliina Levokoski kuvat 1 2

Bleiseri toimii takkina pidempään, kun sen alle pukee paksun poolon. Villasekoitteinen pooloneule 89,99 e, Selected Femme.

Kuinka päädyitte asumaan tähän kotiin?

“Asuimme aikaisemmin melko uudessa kerrostaloasunnossa, joka oli ihan toimiva ja kiva, mutta talon tunnelma ei tuntunut omalta. Uudesta talosta puuttui tietynlainen lämpö ja kodikkuus. Kun aloimme etsiä uutta vuokra-asuntoa, sen kriteereinä oli lautalattiat, korkeat huoneet ja leveät ikkunalaudat. Kun näin tämän asunnon vuokra-ilmoituksen, kiinnitin heti huomiota keittiöön. Olen jo pitkään haaveillut kesämökistä, jossa olisi juuri nämä samat ovet ja vetimet. Muutimme tänne tammikuussa ja puoli vuotta myöhemmin löysimme unelmiemme kesäpaikan.”

Miten kodin sisustus on syntynyt?

“Meillä on paljon samoja huonekaluja joita edellisessä asunnossamme oli, mutta nyt ne sopivat paremmin ympäristöönsä. 95 % sisustuksestamme on hankittu kirppareilta tai käytettynä tutuilta.

Haaveilin pitkään Hakolan sohvasta ja hankimme sen vihdoin tähän kotiin. Työpöydän taas ostin kiireellä, kun pandemia alkoi. Ne ovat ainoat huonekalut, jotka olemme hankkineet tänne uutena.”

Pauliina Levokoski kuvat 2 1
Pauliina Levokoski kuvat 2 2

“Pienesineitä, kuten japanilaista secondhand-keramiikkaa olen ostanut reissuilta. Pidän siitä, että asioilla on joko selkeä funktio tai niihin liittyy muistoja.”

Mikä inspiroi sinua?

“Tykkään kuunnella podcasteja ja tarkkailla ihmisiä, kun matkustan ratikalla töihin. Tyylien kirjo on valtava, kun matkaa Kalliosta Punavuoreen.

Saan paljon tyylivaikutteita Etelä-Koreasta ja Japanista. Pidän heidän minimalistisesta ja klassikoihin nojaavasta estetiikastaan. Erityisesti minua kiehtoo se, ettei pukeutuminen ole yhtä vartalokeskeistä, kuin eurooppalaisessa muodissa. Fokus on ennemminkin asun, kuin ihmisen siluetissa.”

Viimeisin asuyhdistelmä, josta innostuit?

“Käytin kesällä paljon pellavapaitoja ja nyt olen innostunut yhdistelemään niitä syksyisempiin asuihin, kuten neuleliiviin ja nahkahousuihin. Pellava mielletään yleensä kesämateriaaliksi, mutta hengittävyytensä vuoksi se sopii hyvin kerrospukeutumiseen.”

Pauliina Levokoski kuvat 3 1
Pauliina Levokoski kuvat 3 2

Neule 195e ja Laukku 120e, Marimekko. Maiharit 189e, Dr. Martens. Pipo 49e, KN Kati Niemi.

Paras vinkkisi vaatekaapin järjestelyyn?

“Eri vaatteet tarvitsevat erityyppistä säilytystilaa. Olen järjestänyt vaatekaappini niin, että kauluspaidat, jakut ja mekot roikkuvat henkaroituina rekillä, t-paidat ja farkut ovat ilmavissa lankakoreissa ja villapaidat viikattuina hyllyillä. Vanhoissa taloissa voi olla tekstiilituholaisia, jolloin neuleita kannattaa suojella viikkaamalla ne kannellisiin muovilaatikoihin.

Pro-vinkkini on säilyttää kotivaatteet erillään muista vaatteista. Kikka saa vaatekaapin pysymään paljon siistimpänä. Meillä tämä on ratkaistu niin, että kotivaatteille on tehty tilaa eteiseen.

Vaatekaapistani löytyy aina vain sesongin mukaisia vaatteita. Kun vaatteet ovat olleet syrjässä puoli vuotta, niitä on ehtinyt jo tulla ikävä ja niistä innostuu taas aivan uudella tavalla. Myös pukeutuminen helpottuu, kun kaapissa on väljempää ja vain ajankohtaisia vaatteita.”

Pauliina Levokoski kuvat 4 1
Pauliina Levokoski kuvat 4 2

“En viehäty stereotyyppisen naisellisesta tyylistä. Minua viehättää androgyynimpi tapa pukeutua.”
Unisex nahkatakki 350,00 e, Human Scales. Neuleliivi 54,95 e, Part Two.

Kuinka huollat vaatteitasi?

“Olen luonut itselleni helpon ja tehokkaan vaatehuoltorutiinin. Tuuletan edellispäivänä käyttämääni vaatetta avoimen sivuikkunan alla ja tarkistan vasta sitten, tarvitseeko se vesipesua.

En oikeastaan koskaan silitä kauluspaitoja, vaan ravistan ne pesun jälkeen hyvin. Muotoilen saumat ja kaulukset käsin ja ripustan kuivumaan henkarille. Suurin osa rypyistä oikenee jo tällä yksinkertaisella menetelmällä. Käytän huuhteluaineena väkiviinietikkaa. Se jättää vaatteeseen kivan tunnun ja neutralisoi hajuja.

Neuleita ja nahkakenkiä huollan tarpeen mukaan sesonkiluonteisesti.”

Pauliina Levokoski kuvat 5 1
Pauliina Levokoski kuvat 5 2

“Pandemian vuoksi olen tehnyt töitä kotoa käsin. Koska pukeudun harvemmin, en kaipaa tyyliini niin paljon muutosta ja vaihtelua, kuin joskus aikaisemmin. Sen sijaan vaalin vanhoja lemppareitani.”

Neuleharja 49,95e ja neuleharjan puhdistuskampa 4,00e, Arkivé Atelierin.

Vinkkisi kerrospukeutumiseen?

“Naisia on iät ja ajat neuvottu pukeutumaan vartalotyypin mukaan. Kerrospukeutuminen sotii tätä vastaan. On helpottavaa päästää irti vartalolähtöisestä ajatusmallista ja miettiä vartalon sijaan sitä, miltä asu näyttää.

Asuni perustana on usein tummat housut ja kauluspaita tai iso t-paita. Sen pohjan päälle on helppo lähteä kerrostaman esimerkiksi liiviä, neulepaitaa, jakkua tai mekkoa. Tykkään myös hieman stailata kerroksia. Jätän esimerkiksi kauluspaidan alimmat napit auki ja rullaan päällimmäisen kerroksen hihoja.

Olen viehättynyt väljästä istuvuudesta jo silloin, kun kaupoista ei vielä saanut oversize-mitoituksella olevia vaatteita samalla tavalla kuin nyt. Kerrospukeutuminen vaatii tiettyä väljyyttä, sillä se pitää asun mukavana ja mahdollistaa sen, että vaatteita ylipäänsä voi pukea päällekkäin.”

Mihin suuntaan ennustat trendien kulkevan?

“Muoti on kulkenut yhä rennompaan suuntaan pandemian seurauksena ja uskon, että jatkossa tullaan näkemään paljon kasuaalimpaa toimistopukeutumista. Siistejä vaatekappaleita yhdistellään loungewear-vaikutteisiin, kuten kauluspaita joggereihin tai nahkahousut huppariin.

Uskoisin, että jatkossa innovatiiviset kierrätysmateriaalit tulevat yleistymään ja trendien syklit hidastuvat. Toivon, että yksittäisten it-tuotteiden sijaan keskustelu siirtyisi laveampiin kattotrendeihin ja laajempiin ilmiöihin.”

Pauliina Levokoski kuvat 6 1
Pauliina Levokoski kuvat 6 2

Weekend Max Maran villakangastakin ja housut Pauliina on ostanut käytettyinä ystäviltä. Takkiin sointuva merinovillakauluri täydentää tyylin. Selected Femmen Lulu-neule 49,99 e, on Pauliinan luottovaate, jonka hän omistaa useassa värissä.

Haavelistalla?

“Ostoslistallani on muutamia ikuisuusasioita. Haluaisin löytää laadukkaan mustan villakangasbleiserin, jota voisin käyttää koko loppuelämäni. Sen malli saisi olla maskuliininen ja väljä. Kaipaisin kaappiini myös pliseerattua midihametta, jonka yhdistäisin esimerkiksi hupparin, paitatakin ja tennareitten kanssa. Kestohaaveilen myös laadukkaasta villakangastakista.”

Mitä hyvää olet lukenut, katsonut tai kuunnellut viime aikoina?

“Kuuntelen tosi paljon podcasteja. Suosikkini on Tuplakääk, jonka uusin jakso ilmestyy aina tiistaisin. Tiistai on siksi viikon paras päivä.

Meillä ei ole ollut telkkaria seitsemään vuoteen, eikä minulla ole tunnareita mihinkään striimauspalveluihin. Ainoa poikkeus on Rakuten Viki, jonka tilauksen ostan itselleni joka vuosi synttärilahjaksi. Katson sieltä Etelä-Korealaisia draamasarjoja. Niissä on upeat puvustukset.”

Pauliina Levokoski kuvat 6 1
Pauliina Levokoski kuvat 6 2

Pauliinan arjen luotetut

Mukavat kengät. “Kesäisin elän Birkenstockin sandaaleissa, syksyt ja keväät tennareissa ja talvet maihareissa. Olen kuratoinut kenkävalikoimani pieneksi ja toimivaksi.”

Kauluspaita. “Hyvä arkivaate. Luottobrändien sijaan minulla on luottomateriaaleja. Kauluspaidoissa suosin puuvillaa ja pellavaa.”

Neuleet. “Luotan villaan. Myös sekoitteet ovat hyviä, jos niillä tavoitellaan kestävyyden parantamista.”

Takki. “Takki on asun kruunu. Saatan jopa aloittaa asun valitsemisen takista.”

Luonnonkosmetiikka. “Siirryin kokonaan luonnonkosmetiikkaan seitsemän vuotta sitten. Se sai temppuileva ihoni rauhoittumaan.

Kestolakkaus. “En laittaudu kovinkaan paljon arkena, mutta koneella työskennellessä kynsiä tulee katsottua jatkuvasti, joten on kivaa, kun ne ovat siistit.”

Lue myös nämä:

Elisa taskula inspiroidu
Lue lisää

Elisa Taskulan valinnat

Uudenlainen arki on tuonut Elisan tyyliin ripauksen käytännöllisyyttä. Lue vinkit kiinnostavaan arkityyliin.

Syystakit 2021 inspiroidu
Lue lisää

Upeimmat syystakit

Toivota syksy tervetulleeksi sesongin upeimman syystakin kera. Inspiroidu ja löydä omasi!

Outi pyy inspiroidu
Lue lisää

Haastattelussa: Outi Pyy

Keskustelimme Outi Pyyn kanssa talvitakeista ja erityisesti siitä, mistä tunnistaa pitkäikäisen yksilön.