Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |
Elisa taskula hero fullwidth

Elisa Taskulan valinnat kiinnostavaan arkityyliin

Elisa Taskula, 32, on Helsingissä asuva somevaikuttaja ja Start Living Your Best Life -blogin kirjoittaja. Pääsimme keskustelemaan Elisan kanssa hänen tyylistään, joka on viime vuosina kokenut muutoksia. Uudenlainen arki esikoisen kanssa on tuonut Elisan kokeilevaan tyyliin ripauksen käytännöllisyyttä. Lue Elisan vinkit kiinnostavan tyylin luomiseen.

Olet somealan yrittäjä ja alle vuoden ikäisen esikoisen äiti. Mistä arkipäiväsi koostuvat?

Arkeni koostuu äitiyden ja työn kanssa tasapainoilusta, eli elämäni on tällä hetkellä aika hektistä. Päivät kuluvat pitkälti kotona lapsen kanssa, mutta yritän keksiä joka päivälle pientä yhteistä aktiviteettia, oli se sitten lounastreffit, retki museoon tai ihan vain pakollisten asioiden hoitamista kaupungilla.

Sinut tunnetaan värikkäistä ja kerroksellisista asuistasi. Miten kuvailisit tyyliäsi?

Tyylini on kokeileva ja heijastelee sen hetkistä fiilistäni. Siksi se vaihtelee päivittäin ja sen määrittäminen on vaikeaa. Aikaisemmin en painottanut mukavuutta juuri ollenkaan, mutta lapsen myötä olen alkanut ottaa huomioon myös käytännöllisyysaspektin. Haluan silti, että asussa on jokin juju, enkä koskaan priorisoi käytännöllisyyttä ykköseksi.

Onko uudenlainen arki vaikuttanut pukeutumiseesi? Joudutko tekemään kompromisseja?

Käytin aikaisemmin korkokenkiä päivittäin. Pidän niiden tuomasta lisäpituudesta. Tämän hetkiseen elämäntilanteeseen korot ovat kuitenkin liian kuluttavat, sillä olen aina liikkeellä vaunujen tai kantorepun kanssa. Olen joutunut luopumaan myös roikkuvista korvakoruista, koska vauva on niistä liiankin kiinnostunut.

“Lapsen myötä olen alkanut ottaa huomioon myös käytännöllisyysaspektin. Haluan silti, että asussa on jokin juju, enkä koskaan priorisoi käytännöllisyyttä ykköseksi.”

Elisa taskula kauluspaita + neuleliivi
Elisa taskula neuleliivi + lierihattu

“Oversize-kauluspaita on monikäyttöinen vaate. Yhdistän sen talvella farkkuihin ja kesällä käytän sitä mekkona vyön kanssa. Neuleliivi ja kauluspaita on puolestaan helppo yhdistelmä lapsiarjessa ja toimii kaikenlaisten alaosien kanssa. Kun otan omaa aikaa viikonloppuna, puen saman yläosan pitkien saappaiden kanssa.” Puuvillainen neuleliivi 54,95 e, Part Two.

Kuvaile tämän syksyn luottoasusi?

Nahkahousut ovat ikisuosikkini. Väljään neuleeseen yhdistettynä ne luovat helpon ja lämpimän arkiasun. Yksinkertaisen lookin saa kiinnostavaksi asusteilla, jotka ovat oleellinen osa tyyliäni. Esimerkiksi lierihatun tai baskerin kanssa samasta asusta saa luotua monta erilaista tyyliä.

Kuinka luodaan kiinnostava tyyli?

Asut, joissa on kolme elementtiä ovat aina kiinnostavia. Se on hyvä nyrkkisääntö, jonka opin vaatetusalan opinnoissani. Kolmas elementti voi olla vaikkapa auki jätetty neuletakki, liivi tai näyttävä asuste, kuten iso vyö tai hattu.

Täsmähankintasi syksyyn?

Olen joutunut olemaan luovempi oman vaatekaappini kanssa, sillä vain pieni osa vanhoista vaatteistani mahtuu tällä hetkellä päälleni. Tämän syksyn täsmähankinta on ollut neuleliivi, jonka avulla saan vanhoja vaatteita käyttöön uudella tvistillä.

Inspiroidu Elisan tyylistä:

Samsoe neulemekko

Neulemekko 189 e, Samsøe Samsøe.

Selected kauluspaita

Kauluspaita 49,99 e, Selected Femme.

Selected neulemekko

Neulemekko 99,99 e, Selected Femme.

Selected femme pinkki neulepaita

Neulepaita 119,99 e, Selected Femme.