Ladataan kassaa...
Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksiin
Ilmainen palautus
Nopea toimitus: 2—4 arkipäivää

Miesten laadukkaat ja lämpimät neulepaidat

Neuleet kuuluvat jokamiehen vaatekaapin vakiovarustukseen. Varsinkin silloin, kun ilmat ovat viileämpiä! Neulepaidat ja -takit toimivat lähes jokaisen alaosan kanssa ja niitä voi myös pukea niin t-paitojen kuin kauluspaitojenkin kanssa. Tänä vuonna miesten neulevalikoima on täynnä laadukkaita uutuuksia, joilla ei tarvitse välittää talven pakkasista. Väitämme, että sinullekkin löytyy lämpöinen villaneule tai kaksi! 

Valikoimassamme olemme panostaneet ennen kaikkea laatuun. Keinokuituinen neulepaita on usein hyvännäköinen, mutta vaate on nopeasti parhaat päivänsä nähnyt. Eikä keinokuituneuleiden lämmittävyyttä voi mitenkään verrata luonnonkuituihin. Kertakäyttömuodin sijaan kannustamme panostamaan laadukkaista ja aidoista materiaaleista tehtyihin tuotteisiin. Laatu toki maksaa, mutta myös kestää – vaatteesta on sinulle tyyli-iloa vuosiksi, kunhan vain pidät villaneuleestasi hyvää huolta.

Neulemateriaalien viidakossa hyvä nyrkkisääntö on, että mitä ohuempaa, hienompaa ja pidempää luonnonvillakuitu on, sen laadukkaampaa ja arvokkaampaa se myös on. Yhdistävä tekijä luonnonvillasta tehdyissä neuleissa on se, että aidot materiaalit tekevät niistä hengittäviä, mukavia, istuvia, kevyitä ja lämpimiä. Siksi ne ovat täydellisiä kavereita viileisiin keleihin!

Vinkkinä neuleostoksille - panosta materiaalin laadukkuuteen

Makia merinoneule

Miesten merinovillaneuleet

Merinolampaista saatava merinovilla on villalaaduista hienoin ja ohuin. Sitä käytetään ominaisuuksiensa vuoksi ohuissa ja korkealaatuisissa neuleissa, mutta myös flanelleissa ja pukukankaissa. Merinovillaneule on kevyt, lämmin ja tehokkaasti kosteutta siirtävä, eikä se kaipaa huolloksi kuin säännöllisen tuuletuksen. Merinovillainen neulepaita onkin mahtava hankinta hänelle, jonka mielestä villavaatteiden huoltaminen on työlästä. Merinovilla on mukavan pehmoista eikä näin ollen kutita ihoa. Lisäksi merino on antistaattinen sekä lämmin materiaali myös märkänä, jonka vuoksi se on mahtava materiaali myös teknisempiin vaatteisiin. Oletkin saattanut törmätä siihen aikaisemmin urheiluvaatteissa! 

Kuvassa Makian 100% merinovillainen neulepaita

Villaneule selected homme

Miesten villaneuleet

Lampaanvilla on monille tuttu materiaali, joka on ominaisuuksiltaan vertaansa vailla! Villa on mukavan pehmoista sekä lämmintä, eikä se kankaanakaan rypisty, jolloin se sopii erinomaisesti takkeihin ja pukukankaisiin. Villaneuleet puolestaan ovat klassikko, joka löytyy lähes jokaisen vaatekaapista! Villalla saattaa olla huono maine, sillä rakenteeltaan kiharainen villa ärsyttää herkkäihoisia. Vaihtoehtona on esimerkiksi aluspaidan pukeminen villaisen neulepaidan alle tai kääntyminen muiden villalaatujen puoleen. Suosittelemme löytämään oman lempimateriaalin tai useammankin, sillä laadukkaisiin villavaatteisiin satsaaminen on todellista arjen luksusta!

Selected Hommen Coban neule on 100% villaa

Kid mohair balmuir

Miesten mohairneuleet

Angoravuohesta saatava mohairkuitu on todella pehmeää ja miellyttävän tuntuista. Tyypillistä hienolle, mutta kulutuksenkestoltaan hyvälle mohairille on pehmeä ja pörröinen pinta. Mohair ei nyppyynny eikä sähköisty, mikä tekee materiaalista mukavan käyttää sekä huoltaa. Lisäksi mohair sopii myös monille allergikoille. Mohairia käytetään usein sekoitteena muiden villojen kanssa antamaan kuohkeutta ja kiiltoa. Mohairtuotteiden hinta määräytyy sen mukaan, miten hieno mohairlaatu on kyseessä. Hintavimmat kuidut ovat kaikkein ohuimpia ja pisimpiä, kuten Kid Mohair! 

Suosittelemme ostamaan mohairtuotteille myös kätevän mohairkamman.

Ted baker kashmir neule

Miesten kashmirneuleet

Kashmiria, kuninkaiden kuitua, saadaan kašmirvuohesta. Kashmir on korkealaatuista, pehmeää ja hienoa. Kuitu on suhteellisen arvokasta ja sitä käytetään usein sekoitteena muiden villojen, puuvillan tai jopa silkin kanssa. Miellyttävän tuntuinen kashmir tuntuu iholla pehmoiselta, joten sitä käytetäänkin paljon huiveissa, pipoissa sekä esimerkiksi pooloneuleissa. Kashmirneuleet ovat kevyitä, mutta pitävät sinut siltikin lämpimänä. Ylellinen materiaali on myös herkkä, eikä näin ollen sitä kaikista kestävintä, mutta oikein huollettuna kashmirvaatteesi kestää vuosia.  

Kuvassa Ted Bakerin Noel-neule, joka saa pehmeytensä kashmirista.

Neulevaatteiden pesu ja huoltaminen

Villatuotteiden liiallista pesemistä kannattaa vältellä. Luonnostaan likaa hylkivä villa kannattaa toki pestä, jos siihen on onnistunut saamaan isomman tahran aikaiseksi, mutta tahrattoman vaatteen suosittelemme laittamaan pyykkikorin sijasta tuulettumaan. Ulkoilma onkin villavaatteen paras ystävä, jossa se raikastuu erinomaisesti käytön tai säilytyksen jäljiltä. Erityisesti kosteassa ilmassa villakuitu turpoaa ja puhdistuu hyvin. Tuuletuksen jälkeen villavaatteesi kiittävät, kun viikkaat ne väljästi tai valitset laadukkaat henkarit. Jos tuuletus ei riitä ja neulepuserosi kaipaa selkeästi pesua, noudata tuotteen materiaalitiedoissa lukevia hoito-ohjeita tunnollisesti!

Villatuotteen pesu

 

  • Konepestessä suosi hellävaraista pesuohjelmaa, mieluiten sellaista, joka on suunnattu villavaatteille. Hienommat villalaadut, mohair, kashmir ja merino pyöräytetään usein 30° hienopesussa ja tavallinen karkeampi villa saattaa kestää jopa 40° hienopesun. Hienopesu merkitään pesulapussa ylimääräisellä viivalla pesulämpötilan alla. Kuivaa villavaate vaakatasossa, ehdoton ei kuivausrummulle! 
  • Jos pesulappu kieltää konepesun, on vaate pestävä käsin. Pesu tulisi suorittaa mahdollisimman ripeästi ja hellästi, mieluiten puristelemalla, jotta villakuitu ei kärsi ja katkeile. Pesty vaate kannattaa rullata vaalean froteepyyhkeen sisälle, jotta suurin kosteus imeytyisi siihen. Esikuivattu vaate oiotaan mittoihinsa ja kuivataan vaakatasossa ilmavasti. Kuivauspaikan kannattaa olla lämmin, mutta ei esimerkiksi patterin välittömässä läheisyydessä.
  • Sekä konepesussa että käsinpesussa suosittelemme käyttämään neutraalia, villalle tarkoitettua pesuainetta. Käsin pestäessä aine liotetaan huolellisesti kädenlämpöiseen veteen ennen pesun aloittamista.
  • Muista, että kaikki villakankaat, kuten villakangastakit tai puvuntakit eivät välttämättä kestä vesipesua. Tällöin on turvallisinta toimittaa vaate pestäväksi pesulaan! 

Pssst! Villamateriaalille tyypillistä on nyppyyntyminen, eikä se kerro materiaalin huonosta laadusta. Älä siis säikähdä, vaan huolla neuleesi paraatikuntoon! Nypyt ovat vain tekstiilin pinnalle kerääntyneitä irtokuituja, jotka takertuvat toisiinsa. Nypyt on helppo poistaa vaatteista esimerkiksi käsin tai villakamman avulla!

Yksinkertaisuudessaan nypyt poistetaan levittämällä neule tasaiselle alustalle ja kampaamalla neuletta hellävaraisin vedoin. Pörröistä kashmiria harjataan samalla ajatuksella, mutta tällöin kannattaa muistaa ettei liikettä koskaan tehdä sivuttain tai edestakaisin. Neuleen harjaus palauttaa takkuuntuneet kuidut jälleen salonkikelpoisiksi!

Neulevalikoimamme on komeimmillaan - vieraile liikkeessämme tai tutustu verkkokauppaamme ja tilaa miesten neuleet helposti netistä!

Verkkokaupan asiakaspalvelu
(arkisin 8-19):

020 701 0319 
verkkokauppa@kekale.fi