Ladataan kassaa...
Merkkivaatteita nyt jopa -70% | NAISET | MIEHET | LAPSET |
Hyvän olon tyyli hero full

Hyvän olon tyyli

Vieraskynässä: Elsa Hietanen

Oma tyyli ei synny ulkoapäin sanelluilla kehotuksilla ja rajoituksilla, vaan on omannäköisesi tapa yhdistellä sinulle mieluisia vaatteita. Vaatteiden ei ole tarkoitus pukea sinua, vaan sinun vaatteesi.

Mitä tänään puettaisiin?

Valitset yllesi vaatteet ja pukeudut joka päivä. Millainen tämä hetki on? Oletko koskaan pysähtynyt ajattelemaan, mitä vaatteesi saavat sinut tuntemaan? Itsevarmuutta ja voimakkuutta, vai kenties epämukavuutta?

Vahva oma tyyli tuo iloa sekä itsevarmuutta arkeen. Kun oma tapa pukeutua on kirkkaan selkeänä mielessä, ei vaatekaapin edessä tarvitse seisoa tuskaillen. Historiaan jäävät pohdinnat siitä, mitä jälleen laittaisi päälleen, kun mitään sopivaa ei tunnu olevan. Itse asiassa hyvin harvoin tässä niin monen tuntemassa tuskailussa edes on kyse siitä, ettei vaatekaapissa olisi sopivia ja mukavia vaatteita. Ja kun ongelma ei ole itse vaatteissa, ei yksikään uusi vaatehankinta voi ratkaista sitä. Ratkaisun avaimet tähän haasteeseen löytyvät oman tyylin tuntemisesta.

Hyvän olon tyyli kuvat 1 kuva 1
Hyvän olon tyyli kuvat 1 kuva 2

Kauluspaita tai paitapusero on hyvä pohja monenlaisille asuille. Neuleliivillä saat asuun lisälämpöä, kerroksia ja mielenkiintoisia tekstuureja.

Kauluri 75 e ja kashmir-neuleliivi 169 e, Samsøe Samsøe. Nahkainen pikkulaukku 109 e, Markberg. Vaaleansininen kauluspaitamekko 129 e ja neuleliivi 139 e, Second Female. Beige kauluspaita 119 e, Mos Mosh. Valkoinen kauluspaita 59,99e, Selected Femme.

Ihannetyyli pukeutumisen suunnannäyttäjänä

Kuvitellaan hetki, että saisit pukeutua unelmiesi tyyliin. Miltä se sinusta tuntuisi? Millainen olisi ihannekuva tyylistäsi? Kun katselet ihmisiä ympärilläsi, millaisia asuja heidän yllään ihastelet?

Yksi haaveilee käyttävänsä näyttäviä mekkoja ja asusteita, toinen skarppeja ja suoralinjaisia vaatteita. Kolmas ihastelee, miten rohkeasti tyylitaituri yhdistelee sporttiset lenkkarit toimistoasuun, ja neljäs pysähtyy huokailemaan pehmeän ja muhkean neuleasun äärelle. Mikä onkaan sinun ihailemasi tyyli, on sen tunnistaminen tärkeää. Vain saamalla kiinni siitä, mistä pidät ja millaisesta tyylistä unelmoit, voit päästä lähemmäs omaa tyyliäsi.

Kun oma ihannetyyli on täsmennetty, saattaa oma vaatekaappi yllättää. Tutut vaatteet voivat näyttää uudelta ja aiempaa paremmalta tässä valossa. Oman tyylin kehittämisen lähtökohtana on siksi hyvä pitää olemassa oleva garderobi. Niin vältytään tekemästä ainuttakaan uutta hutihankintaa jo valmiiksi täyteen vaatekaappiin. Olen vakuuttunut, että sinunkin vaatekaapissasi on jo monta näköistäsi vaatekappaletta!

Hyvän olon tyyli halo neulepaita kuvat kuva 1
Hyvän olon tyyli halo neulepaita kuvat kuva 2

Oman tyylin univormu on tiivistelmä tyylistäsi

Univormuajattelu on metodi, jonka avulla löydät omat luottoasusi eli asukokonaisuudet, jotka pukevat sinut haluamallasi tavalla elämäsi tilanteissa. Ajatellaan vaikka Vogue-lehden päätoimittaja Anna Wintouria, joka tunnetaan kotelomekosta, polkkatukasta sekä suurista aurinkolaseista tai Applen jo edesmennyttä perustajajäsen Steve Jobsia, joka pukeutui aina poolopaitaan ja farkkuihin. He ovat esimerkkejä, jotka ovat vieneet univormuajattelun äärimmilleen pukeutuen aina samanlaiseen asukokonaisuuteen. He olivat oivaltaneet, että oman tyylin ei tarvitse olla muodinmukainen ja muuttua usein. Oman tyylin tärkein tehtävä on pukea vaivattomasti juuri sinut ja minut ja saada jokainen kukoistamaan elämässään.

Jos tyylisi olisi vain yksi asu, millainen se olisi? Mistä vaatteista sinut tunnistetaan? Itseään kannattaa haastaa pohtimaan, mitä oma tyyli on kaikkein yksinkertaisimmillaan. Kun rakennat oman tyylisi univormuja ei ole välttämätöntä mennä äärimmäisyyksiin. Vaatemakuaan ei tarvitse kiteyttää vain yhteen univormuun, muutama omannäköisesi ja sinusta mukavalta tuntuva luottoasu riittää.

On tärkeä muistaa, että tyyli on henkilökohtainen ja elämäntyylistä riippuvainen asia. Minä pidän minimalistisista ja suorista silueteista sekä niukasta väriskaalasta, tyylini on yksinkertainen mutta runsas. Univormujani ovat kauluspaita yhdistettynä suoriin housuihin, muuten yksinkertainen asu bleiserillä sekä neule väljien housujen parina. Näiden asujen pukeminen saa ryhtini suoristumaan ja energiaa askeliini päivän askareissa. Sinun tyylisi ei tarvitse olla samanlainen, vaan jotain sinulle ja omaan arkeesi sopivaa.

Hyvän olon tyyli villakangastakki neulepaita kuvat kuva 1
Hyvän olon tyyli villakangastakki neulepaita kuvat kuva 2

Laadukkaan takin ja neuleen yhdistelmä on pettämätön. Villakangastakki 239,99 e, Selected Femme. Nahkalaukku 259 e, Markberg. Trikoopoolo 44,95 e, Part Two. Mohairneule 165 e, American dreams. Pooloneule 129 e, Sinnuu. Neulemekko 259 e, Uhana.

Kestäviä pukeutumisvalintoja - sano rohkeasti ei

Kun oma ihannetyyli on kirkastunut ja sitä kuvastavat tyyliunivormut rakennettu, on pukeutumisesi perusta kunnossa. Muiden mieltymykset ja trendien vaihtelu eivät vaikuta tapaasi pukeutua enää voimakkaasti ja voit kokea, miten tyytyväisyys ja hyvä olo omissa vaatteissa lisääntyy. Tätä on oman tyylin tunteminen, jolla on kestävää vaikutusta myös tuleviin ostopäätöksiin: tiedät yhä paremmin, mitä tarvitset oman tyylisi toteuttamiseen, ja mille vaatteille voit suosiolla sanoa ei.

Vahvistunut tyyli paljastaa oman vaatekaapin lempivaatteet mutta myös ne, jotka eivät miellytä. Itselläni kesti pitkään, että uskalsin päästää irti vaatteista, jotka kertoivat menneestä minästä tai joiden ostohetkellä olin unohtanut ajatella, olisiko tämä täydellinen vaate juuri minulle. Kun olen vähitellen päästänyt irti vaatteista, jotka eivät vahvista, vaan ennemmin jopa lannistavat, olen voinut paremmin nauttia lempivaatteistani. Pukeutumisen ilo on käsin kosketeltavaa. Hetki, kun iltaisin astun vaatehuoneeseen valitsemaan seuraavan päivän asun, on tärkeä rutiini, joka muistuttaa, miten oma tyylini tukee sitä, kuka olen - ei toisin päin.

Rakenna oma tyylisi

  1. Aloita siitä, mistä juuri sinä pidät ja minkälaista pukeutumista ihailet.
  2. Inspiroidu muiden pukeutumisesta, mutta rajaa inspiraatio 10 valokuvan moodboardiin. Psst! Pinterest on oiva työkalu tähän.
  3. Käy läpi vaatekaappisi ja keskity siihen, mitä sinulle mieluisia vaatteita jo omistat.
  4. Rakenna 1-5 kpl oman tyylin univormuja eli luottoasuja.
  5. Ole harkitseva uusien vaatehankintojen kanssa, suosi laatua ja kelpuuta vain parasta.
  6. Karsi vaatekaappia tarvittaessa, mutta vasta, kun tyylisi vahvistuu.
  7. Tyyli on ihana asia, muista nauttia siitä!

Saattaisit olla myös kiinnostunut:

Lue lisää

Syksyn Kekäle-lehti

Uusi & uunituore, entistä inspiroivampi Kekäle-lehti on ilmestynyt - nyt myös digilehtenä!

Sinnuu aw 22 inspiroidu
Lue lisää

Sinnuu: AW 22

Sinnuun uusi mallisto herkuttelee villaneuleiden lämmöllä, pehmeydellä ja ajattomuudella. Löydä oma SInnuu-neuleesi arjen hetkiin.

Second hand artikkeli inspiroidu
Lue lisää

Second hand - vastuullista vai ei?

Shoppailuhuumassa hankituista heräteostoksista harkittuihin laatulöytöihin. Miten second handia kulutetaan kestävästi?