Ladataan kassaa...
Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksiin
Ilmainen palautus
Nopea toimitus: 2—4 arkipäivää

Lämmin neulepaita - Laadukas materiaali tekee neuleesta pitkäikäisen

Neuleet ja villapaidat ovat jokanaisen vaatekaapin must have-tuote, varsinkin silloin, kun ilmat ovat viilenneet! Neulepaidat- ja takit toimivat lähes jokaisen alaosan kanssa ja niillä saa myös venytettyä lempimekkojen käyttöikää ympärivuotiseksi. Tänä vuonna neulevalikoimamme on täynnä lämpöisiä uutuuksia, joihin tekee mieli kietoutua koko pitkän talven ajan. Uskomme, että jokaiselle löytyy lämmittäjä tai kaksi! 

Valikoimassamme olemme panostaneet ennen kaikkea laatuun. Vaikka keinokuituinenkin neulepusero on usein nätti, vaate on nopeasti parhaat päivänsä nähnyt. Eikä keinokuituneuleiden lämmittävyyttä voi mitenkään verrata esimerkiksi mohairiin, kashmiriin tai merinoon. Kertakäyttömuodin sijaan kannustamme panostamaan laadukkaista ja aidoista materiaaleista tehtyihin tuotteisiin. Laatu toki maksaa, mutta myös kestää – vaatteesta on sinulle tyyli-iloa vuosiksi, kunhan vain pidät lämmittäjästäsi hyvää huolta.

Neulemateriaalien viidakossa hyvä nyrkkisääntö on, että mitä ohuempaa, hienompaa ja pidempää luonnonvillakuitu on, sen laadukkaampaa ja arvokkaampaa se myös on. Yhdistävä tekijä luonnonvillasta tehdyissä neuleissa on se, että aidot materiaalit tekevät niistä hengittäviä, mukavia, istuvia, kevyitä ja lämpimiä. Siksi ne ovatkin täydellisiä kavereita viileisiin keleihin!

Shoppailuvinkit neuleostoksille - panosta laadukkaaseen materiaaliin

Andiata kashmir neule

Naisten kashmirneuleet

Kashmiria, kuninkaiden kuitua, saadaan kašmirvuohesta. Kashmir on korkealaatuista, pehmeää ja hienoa. Kuitu on arvokasta ja sitä käytetään usein sekoitteena muiden villojen tai jopa silkin kanssa. Miellyttävän tuntuinen kashmir tuntuu iholla pehmoiselta, joten sitä käytetäänkin paljon huiveissa sekä neulepaidoissa. Kashmirista tehdyt villaneuleet ovat kevyitä, mutta pitävät sinut siltikin lämpimänä. Ylellinen materiaali on myös herkkä, eikä näin ollen sitä kaikista kestävintä, mutta oikein huollettuna kashmirvaatteesi kestää vuosia.  

Kuvassa Andiatan kashmirneule Rosan sekä kashmirhuivi Oatha

Kid mohair balmuir

Naisten mohairneuleet

Angoravuohesta saatava mohairkuitu on todella pehmeää ja miellyttävän tuntuista. Tyypillistä hienolle, mutta kulutuksenkestoltaan hyvälle mohairille on pehmeä ja pörröinen pinta. Mohair ei nyppyynny eikä sähköisty, mikä tekee materiaalista mukavan käyttää sekä huoltaa. Lisäksi mohair sopii myös monille allergikoille. Mohairia käytetään usein sekoitteena muiden villojen kanssa antamaan kuohkeutta ja kiiltoa. Mohairtuotteiden hinta määräytyy sen mukaan, miten hieno mohairlaatu on kyseessä. Hintavimmat kuidut ovat kaikkein ohuimpia ja pisimpiä, kuten Kid Mohair! 

Kuvassa Balmuirin Kid Mohair mohairhuivejaSuosittelemme ostamaan huiville myös kätevän mohairkamman.

Makia merinoneule

Naisten merinoneuleet

Merinolampaista saatava merinovilla on villalaaduista hienoin ja ohuin. Villaa käytetään erittäin ohuissa ja korkealaatuisissa neuleissa, flanelleissa ja myös pukukankaissa. Merinovillaneulos on kevyt, lämmin, tehokkaasti kosteutta siirtävä, eikä se kaipaa huolloksi kuin säännöllisen tuuletuksen. Merinovillainen neulepaita onkin mahtava hankinta hänelle, jonka mielestä villavaatteiden huoltaminen on työlästä. Merinovilla on ihanan pehmeää eikä näin ollen kutita ihoa. Lisäksi merino on antistaattinen sekä lämmin materiaali myös märkänä, jonka vuoksi se on mahtava materiaali myös teknisempiin vaatteisiin! 

Kuvassa Makian merinovillainen pooloneule

Villaneule maxmara

Naisten villaneuleet

Lampaanvilla on monille tuttu materiaali, joka on vertaansa vailla! Villa on ihanan pehmeää ja lämmintä, eikä se kankaanakaan rypisty, jolloin se sopii erinomaisesti takkeihin ja pukukankaisiin. Villaneuleet puolestaan ovat klassikko, joka löytyy lähes jokaisen vaatekaapista! Villalla saattaa olla huono maine, sillä rakenteeltaan kiharainen villa ärsyttää herkkäihoisia. Vaihtoehtona on esimerkiksi aluspaidan pukeminen villaisen neulepaidan alle tai kääntyminen muiden villalaatujen puoleen. Suosittelemme löytämään oman lempimateriaalin tai useammankin, sillä laadukkaisiin villavaatteisiin satsaaminen on todellista arjen luksusta!

Kuvassa Max Mara Weekendin pörröinen disegno villaneule

Neuleiden hoito ja huolto

Villatuotteet ovat harvinainen esimerkki vaatteista, joiden pesua kannattaa vältellä. Luonnostaan likaa hylkivä villa kannattaa toki pesaista, jos siihen on onnistunut saamaan isomman tahran aikaiseksi, mutta normaalin käytön jälkeen suosittelemme laittamaan villavaatteen pyykkikorin sijasta tuulettumaan. Ulkoilma onkin villavaatteen paras ystävä, jossa se raikastuu erinomaisesti käytön tai säilytyksen jäljiltä. Erityisesti kosteassa ilmassa villakuitu turpoaa ja puhdistuu hyvin. Tuuletuksen jälkeen villavaatteesi kiittävät, kun säilytät niitä väljästi viikattuina tai laadukkailla henkareilla ripustettuina.  Jos kuitenkin kallistut pesun puoleen, noudata tuotteen materiaalitiedoissa lukevia hoito-ohjeita orjallisesti!

selected villatakki

Kuvassa Selectedin monikäyttöinen neuletakki villasekoitetta. Naisten neuletakki on klassikko, joka sopii asuun kuin asuun!

Villaneuleiden pesuohje:


  • Konepestessä suosi hellävaraista pesuohjelmaa, mieluiten sellaista, joka on suunnattu villavaatteille. Hienommat villalaadut, mohair, kashmir ja merino pyöräytetään usein 30° hienopesussa ja tavallinen karkeampi villa saattaa kestää jopa 40° hienopesun. Hienopesu merkitään pesulapussa ylimääräisellä viivalla pesulämpötilan alla. Kuivaa villavaate vaakatasossa, ehdoton ei kuivausrummulle! 
  • Jos pesulappu kieltää konepesun, on vaate pestävä käsin. Pesu tulisi suorittaa mahdollisimman ripeästi ja hellästi, mieluiten puristelemalla, jotta villakuitu ei kärsi ja katkeile. Pesty vaate kannattaa rullata vaalean froteepyyhkeen sisälle, jotta suurin kosteus imeytyisi siihen. Esikuivattu vaate oiotaan mittoihinsa ja kuivataan vaakatasossa ilmavasti. Kuivauspaikan kannattaa olla lämmin, mutta ei esimerkiksi patterin välittömässä läheisyydessä.
  • Sekä konepesussa että käsinpesussa suosittelemme käyttämään neutraalia, villalle tarkoitettua pesuainetta. Käsin pestäessä aine liotetaan huolellisesti kädenlämpöiseen veteen ennen pesun aloittamista.
  • Muista, että kaikki villakankaat, kuten villakangastakit tai puvuntakit eivät välttämättä kestä vesipesua. Tällöin on turvallisinta toimittaa vaate pestäväksi pesulaan! 

Pssst! Älä säikähdä villavaatteisiin luonnostaan ilmestyviä nyppyjä! Nyppyyntyminen on villamateriaaleille hyvin tyypillistä, eikä se kerro materiaalin huonosta laadusta. Nypyt ovat vain tekstiilin pinnalle kerääntyneitä irtokuituja, jotka takertuvat toisiinsa. Nypyt on helppo poistaa vaatteista esimerkiksi käsin tai villakamman avulla! 

Yksinkertaisuudessaan nypyt poistetaan levittämällä neule tasaiselle alustalle ja kampaamalla neuletta hellävaraisin, yhdensuuntaisin vedoin pitkittäissuuntaisesti. Pörröistä kashmiria harjataan samalla ajatuksella, mutta tällöin kannattaa muistaa ettei liikettä koskaan tehdä sivuttain tai edestakaisin. Neuleen harjaus on samankaltainen huoltotoimenpide kuin omien hiusten harjaus: kuidut palautuvat salonkikelpoisiksi!

Valikoimamme on nyt muhkeimmillaan - kipaise liikkeeseemme tai tutustu verkkokauppaamme ja tilaa naisten neuleet helposti netistä!

Verkkokaupan asiakaspalvelu
(arkisin 8-19):

020 701 0319 
verkkokauppa@kekale.fi