Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |
arkive atelier hero fullwidth

Arkivé Atelier

Kauneusrutiineja vaatteillesi

Oikeanlaiset vaatteiden ja asusteiden kauneusrutiinit pitävät lempparisi käytössä pitkään. Simppelit ja säännölliset neuvot kantavat pitkälle – sitä sanomaa levittää myös Arkivé Atelier.

Pääsimme haastattelemaan Arkivé Atelierin tekijöitä ja selvitimme, mistä yritys on saanut alkunsa ja mikä heitä inspiroi! Saimme jaettavaksi myös näppärät vinkit, joilla huollat lempivaatteesi niin, että ne palvelevat sinua mahdollisimman pitkään.

Arkive Atelier haastattelu kuva

Maria Manninen, Johanna Valkola ja Jenna Kiuru ovat tekijät Arkivé Atelierin takana. Kolmikolta ilmestyy syksyllä 2020 myös kirja: Arkivé Atelier: Huolla - Vaatteet, kengät, asusteet, Gummerus 2020. Inspiroiva ja informatiivinen opas ohjeistaa erilaisista materiaaleista sekä niiden oikeaoppisesta vaalimisesta.

Mikä on Arkivé Atelier?

Arkivé Atelier on vaatteiden, kenkien ja asusteiden huoltoon keskittynyt verkkosivusto, verkkokauppa ja huoltopalvelu. Verkkosivumme on tietopankki, josta löytyy kattavat ohjeet eri materiaalien hoitamiseen ja huoltamiseen ja saman sivuston alla toimivasta verkkokaupastamme voi ostaa ohjeissa suositeltuja tuotteita.

Mistä Arkivé Atelier on saanut alkunsa?

Olemme työskennelleet aikaisemmin vaatetusalalla niin suunnittelun, myynnin kuin markkinoinninkin parissa ja kiinnittäneet huomiota siihen, kuinka vähäistä materiaalituntemus on ollut. Halusimme tuoda esiin sen, miten suuri rooli huoltamisella on osana tuotteen pitkäikäisyyttä. Pidämme vastuullisena toimintana, että tuotteen myynyt yritys osaisi opastaa asiakasta tuotteen huoltamisessa, jotta se pysyisi kauniina pitkään ja tässä me voimme olla avuksi.

Millainen filosofia yrityksenne taustalla on?

Haluamme kaikella toiminnallamme erityisesti inspiroida ja näyttää erilaisia tapoja, joilla voi pidentää omistamiensa tuotteiden käyttöikää ja sitä kautta myös oppia, mitkä ovat niitä juuri itselle ja omaan elämään sopivia materiaaleja ja tuotteita. Huollon kautta voi siis myös oppia hahmottamaan omaa tyyliään ja tarpeitaan paremmin.

Päämäärämme on tuoda oikeanlaiset välineet, ohjeet ja vinkit keskitetysti kaikkien ulottuville, jotta jokaisella olisi mahdollisuus maksimoida vaatteidensa, kenkiensä ja asusteidensa kestävyys ja nauttia niiden siisteydestä käyttökerta toisensa jälkeen.

Keitä työskentelee Arkivé Atelierin takana?

Ydintiimiimme kuuluu kaksi henkilöä – Maria ja Jenna. Maria vastaa yrityksemme hallinnollisesta puolesta, verkkokaupasta ja huoltopalvelusta ja Jenna toimii yrityksen markkinointi- ja viestintäpäällikkönä, kouluttaa jälleenmyyjiämme sekä vastaa sivustomme ja yrityksen visuaalisesta ilmeestä yhdessä luottograafikkomme kanssa. Tiimissämme työskentelee myös Johanna, joka tuottaa tekstiiliaiheisia ohjeita.

Millaisia palveluja ja tuotteita Arkivé Atelier tarjoaa?

Tuotamme verkkosivuillemme materiaali- ja tuotekohtaisia hoito-ohjeita, joiden haluamme olevan mahdollisimman helposti toteutettavissa. Ohjeillamme ja myymillämme välineillä kuka tahansa voi hoitaa, huoltaa ja kokea onnistumisen iloa kotioloissa. Tarjoamme myös huoltopalvelua, jonka kautta huollamme asiakkaidemme tuotteita uudistaen materiaalit vanhaan loistoonsa. Toimimme lisäksi Kent Brushes -vaateharjojen maahantuojina, konsultoimme ja koulutamme vaatetusalan yrityksiä sekä pidämme workshoppeja ja koulutustilaisuuksia.

Mikä on teidän suosikkikauneusrutiini vaatteille?

Maria: Yhtä suosikkia en osaa valita, mutta kaksi voin kertoa! Vaatteiden silitys ja siistiminen vaateharjalla sekä nahkakenkien huolto. Silitettyjen vaatteiden ja kiiltävien kenkien pukeminen on yksi lempiasioitani.

Jenna: Vaateharjalla harjaaminen, koska sen vaikutus on välitön ja huomattava – ulkoinen ja sisäinen olemus ryhdistyy hetkessä harjaamisen jälkeen. Harja oli myös suurin tekijä, joka muutti aikoinaan suhtautumistani oman vaatekaappini sisältöön. Sitä on ehkä vaikea pukea sanoiksi, vaan se täytyy kokea itse. Rakastan myös sitä tunnetta, kun joku toinen tarjoutuu harjaamaan vaikka pölyt neuleeni selkäpuolelta - puhummekin monesti, kuinka vaatteiden hoito on myös sielunhoitoa!

Monikäyttöiset vaateharjat

Luonnonharjaksinen vaateharja poistaa vaatteista pölyä, irtokarvoja, kuivunutta likaa ja kevyitä tahroja. Harja ei sähköistä eikä jätä tarrarullan tavoin jälkeensä liimapintaa, joka saattaa houkutella lisää pölyä vaatteen pintaan. Luonnonharjakset silottavat ja hoitavat vaatetta sekä ehkäisevät neuleiden nukkaantumista.

Harjaa voi käyttää nopeaan siistimiseen ja harjata vaatteen juuri ennen ovesta ulos astumista - muutama reipas harjanveto tekee jo suuren eron ja ylläpitää vaatteen kuntoa kuin itsestään. Toisaalta huolella tehty harjaus veden kanssa toimii kevyenä pesuna ja kuosittaa nuhjuisemmankin vaatteen.


Toimi näin:

  1. Aseta vaate silityslaudalle
  2. Suihkauta vaatteen pintaan kevyesti vettä sumutepullolla
  3. Käy vaate läpi systemaattisesti osio kerrallaan

Huomioi tämä:

Varsinkin villakankaiden ja -neuleiden kohdalla voi hyödyntää harjaamista ensin vastakarvaan ja sitten myötäkarvaan - näin pöly ja lika puhdistuvat tehokkaammin vaatekuitujen molemmilta puolin ja koko vaatteen väri kirkastuu.

Kent brushes -vaateharjat:

ARKIVE ATELIER, KENT CP6 PEHMEÄ VAATEHARJA

Kent CP6 -vaateharja on omiaan villaa sisältäville neuleille ja pukukankaille. Se silottaa ja ehkäisee nukan muodostumista. Harja sopii erinomaisesti merino- ja kashmirvillalle, mutta siloittaa hyvin myös mohairneuloksen takkuuntuneen pinnan, jopa ilman mohairkampaa. |49,95e|

ARKIVE ATELIER, KENT CC2 TRAVEL VAATEHARJA

Kent CC2 -vaateharja on yleisharja, joka poistaa hyvin pölyt ja irtokarvat. Mainio valinta puuvillalle, pellavalle, sametille ja keinokuiduille. Pienikokoinen vaateharja kulkee kokonsa ansiosta myös helposti mukana, jotta voit freesata asusi hetkessä niin matkoille kuin kaupungilla. |29,95e|

ARKIVE ATELIER, KENT CC20 KAKSIPUOLINEN VAATEHARJA

Kent CC20 -kaksipuolinen vaateharja sopii jämäkille kankaille, kuten paksuille ja kestäville villakankaille sekä denimille. Siistii nopeasti villakangastakin ja pikapuhdistaa likaiset farkun lahkeet. Harjan lyhyempi harjaksinen puoli irrottaa tehokkaasti irtonukkaa ja puhdistaa kuivuneet tahrat. Pidempi harjaksinen puoli puhdistaa pölyä ja siloittaa materiaalin pintaa. |62,00e|

Nukanpoistajat kuva

Kätevät nukanpoistajat

Nukanpoistajat ovat tarkoitettu paikallisten nukkapallojen poistamiseen villaa sisältävistä neulevaatteista ja -asusteista sekä villakankaista. Nukkakampa sopii hyvin hienojakoisille, ohuille ja sileille materiaaleille, kuten kashmirille, merinovillalle ja sileille villakankaille. Nukkakivi taas on omiaan paksummille, karkeammille ja pörröisemmille materiaaleille, kuten karkeille lampaanvilloille ja mohairsekoitteille.


Toimi näin:

  1. Levitä käsiteltävä vaate silityslaudan, napakan tyynyn tai pöydän päälle
  2. Tue käsiteltävää kohtaa vaatteesta toisella kädellä ja kampaa toisella kädellä nukkapallot pois.
  3. Molempia kampaa ja kiveä kannattaa liikutella neuloksen tai tekstuurin suuntaisesti.

Huomioi tämä:

Ota huomioon käsiteltävä materiaali. Sileillä pinnoilla nukanpoistoväline liukuu melko vaivattomasti, kun taas paksuilla ja karkeilla pinnoilla välinettä joutuu käyttämään ehkä reippaammin ja tekemään voimakkaampia ja lyhyempiä vetoja.

ARKIVE ATELIER, NUKKAKAMPA

Arkivé Atelier -nukkakampa on villavaatteiden paras ystävä. Nukkakammalla voit poistaa nukan villaneuloksista sekä -kankaista. Nukkakampa sopii erityisesti merino- ja kashmirneulosten sekä sileiden villakankaiden huoltoon. |12,95e|

SWEATHER STONE NUKKAKIVI

Sweather Stone -nukkakivi on tehokas väline nukanpoistoon erityisesti karkeille ja pörheille villakankaille ja materiaaleille. Sopii erityisen hyvin erilaisten lampaanvillaisten ja mohairia sisältävien villavaatteiden huoltoon. |14,95e|

VAATEHARJAN PUHDISTAJA, REDECKER HARJANPUHDISTAJA

Arkivé Atelier -vaateharjan puhdistuskampa on malliesimerkki saksalaisen Redeckerin suunnitteluideologiasta, joka pohjaa ajatukselle tarvelähtöisistä käyttöesineistä. Pientä haravaa muistuttava puhdistuskampa puhdistaa tehokkaasti vaateharjaan kertyneen nukan ja pölyn. Kampa sopii myös hiusharjojen puhdistukseen. |4,00e|