Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |
Album emmi hotanen hero full

Vierailulla visualistin vaatekaapilla

Yhteistyössä Album | Teksti Johanna Piispa | Kuvat Karoliina Jääskeläinen

Mikkelissä lastensa kanssa asuva Kekäleen Merchandising coach Emmi Hotanen, 37, inspiroi muita työkseen. Omassa tyylissään hän suosii monikäyttöisiä mekkoja, joiden ilmettä on helppo muokata päivän ohjelman mukaan.

“Toimin Kekäleen merchandising coachina eli vastaan yhdessä kollegani kanssa myymälöiden yhtenäisestä visuaalisesta ilmeestä. Reissaan viikoittain Kekäleen liikkeissä kouluttamassa myymälävisualisteja uusista mallistoista ja yhteistyössä myymälähenkilökunnan kanssa pyrimme inspiroimaan asiakkaita houkuttelevilla esillepanoilla.”

Kuinka visualistin työ vaikuttaa pukeutumiseesi?

“Seuraan työni puolesta trendejä ja imen niistä ideoita myös omaan tyyliini. Minulle on tärkeää, että voin inspiroida asiakkaita myös omalla pukeutumisellani. Visualistin työ on melko fyysistä, joten joudun monesti miettimään asuja käytännöllisyyden kautta. Askelia kertyy päivän aikana paljon, joten hyvät kengät ovat myös tärkeässä roolissa asuvalinnassa. Vapaalla tyylini on selvästi naisellisempi ja käytän enemmän korkokenkiä.”

Album Emmi kuvat 1 kuva 1
Album Emmi kuvat 1 kuva 2

“Musta pitsi sopii kesään, kun sen pariksi pukee jotain vaaleaa. Käytän pitsimekkoa töissä vaaleiden farkkujen päällä, mutta sen saa stailattua myös juhlavaksi. Kesällä yhdistän mekon sandaaleihin ja farkkutakkiin.” Puhvihihainen pitsimekko 179 e, Samsøe Samsøe.

Lempivaatteesi?

"Midimekko. Se on helppo ja mukava vaate, jonka ilmettä voi muunnella loputtomiin. Kylmillä keleillä puen mekon alle kapeat farkut ja kerrostan päälle neuleen, collegen tai biker-rotsin. Kevättä kohden vähennän kerroksia ja vaihdan farkut sukkahousuihin. Jos mekko on avonainen, puen sen alle arkena ohuen trikoopoolon. Se lisää käytännöllisyyttä Suomen vaihtelevissa keleissä.

Myös kenkävalinnalla voi vaikuttaa mekon fiilikseen. Tennarit tuovat asuun arkisuutta, kun taas korkkareilla kokonaisuus on hetkessä juhlava. Väreissä suosin valkoista, mustaa ja beigeä, mutta innostun helposti sesongin trendisävyistä. Tämän kevään juttu on vahvat voimavärit, kuten kirkas oranssi ja keltainen."

Entä miten pukeudut juhlaan?

“Laadukkaat materiaalit tuovat juhlafiiliksen. Suosin laskeutuvia ja kevyitä kankaita, kuten silkkiä, sifonkia ja pitsiä. Myös istuvuus on tärkeä asia. Simppeli ja suoralinjainen siluetti on aina arvokkaan näköinen.”

Album Emmi kuvat 2 kuva 1
Album Emmi kuvat 2 kuva 2

“Töihin puen mekon neuleen ja mukavien tennareiden kanssa. Juhliin taas laitan korot. Suosin nahkakenkiä, koska ne muotoutuvat jalkaan ja paranevat käytössä.” Pikkukukallinen mekko 59,95 e, Freequent. Saatavilla myös vihreänä.

Mihin kiinnität huomiota vaateostoksilla?

"Olen melko lyhyt, joten minulle on tärkeää, että vaatteen mittasuhteet toimivat päälläni. Huomioni kiinnittyy ensimmäiseksi hartialinjaan ja vaatteen pituuteen. Vaatekaapistani löytyykin paljon mekkoja ja hameita. Mekot ovat helppoja ostettavia eikä niitä yleensä tarvitse lyhentää.

Viime vuosina muoti on suosinut reilusti mitoitettua oversize-tyyliä, joka on tuonut oman lisähaasteensa istuvien vaatteiden löytämiseen. Ihailen väljiä, a-linjaisia mekkoja muiden yllä, mutta itselläni ne eivät vain toimi."

Album Emmi kuvat 3 kuva 1
Album Emmi kuvat 3 kuva 2

“Suosin helposti oikenevia materiaaleja ja henkaroin farkkuja ja neuleita lukuunottamatta kaiken. Vaatteet suoristuvat lähes itsestään, kun ne henkaroi hieman kosteina heti pesun jälkeen.”

Tyylivinkki pienikokoiselle?

"Housuostoksilla vajaamittaisiksi suunnitellut housut ovat hyviä meille lyhyille ihmisille, sillä lahkeet ovat jo valmiiksi hyvin lähellä oikeaa mittaa. Kekäleen valikoimasta kannattaa kurkata Vila, Selected Femme ja Samsøe Samsøe, jolta suosittelen testaamaan leveitä culottes-housuja. Niitä ei tarvitse välttämättä muokata ollenkaan.

Kannattaa muistaa myös ompelupalvelut. Hyödynnän niitä itse esimerkiksi takkien hienosäätämiseen. Pienikin muutos hartialinjassa tekee suuren eron vaatteen istuvuuteen!

Myös pieni kengänkokoni tuo tyyliin oman lisähaasteensa ja sopivien kenkien löytäminen on välillä vaikeaa. Olen ostanut tennareita junior-osastolta, sillä mallit ovat usein identtisiä aikuisten mallien kanssa. Irtopohjalliset muokkaavat hieman liian reilut kengät sopiviksi, ja ne myös säästävät kenkiä kulumiselta."

Album Emmi kuvat 4 kuva 1
Album Emmi kuvat 4 kuva 2

“Pienikokoisena suosin takkeja, joiden istuvuutta voi säätää vyön avulla. Puolipitkä takki toimii parhaiten housujen kanssa. Mekon kanssa valitsen joko selvästi sen helmaa pidemmän tai lyhyemmän takin.” Nahkalaukku 129 e, Markberg.

Emmin luotetut:

Nahkahame. “Yksi vaatekaappini kulmakivistä. Helpoin yhdisteltävä on suoran mallinen hame, joka päättyy hieman polven yläpuolelle.”

Biker-takki. “Luottotakkini on Samsøe Samsøelta. Sen paksu nahka pitää ryhtinsä ja patinoituu kauniisti. Takki on ihanteellinen vilukissalle ja mekkojen kaveriksi.”

Tuoksu. “Tuoksut merkkaavat minulle paljon ja ne palauttavat mieleeni muistoja vuosienkin takaa. Kesällä suosin raikkaita Cleanin tuoksuja ja talvella ja juhlissa tummempia ja mausteisempia hajuvesiä.”

Kiharat. “Loivat kiharat ovat oleellinen osa tyyliäni. Opiskelin nuorena parturi-kampaajaksi ja niiltä ajoilta on iskostunut ajatus siitä, että hiukset ovat asun kruunu.”

Mekko. “Pitkähihainen midimekko on lyömätön monikäyttöisyydessään ja helppoudessaan. Suosin materiaaleja, jotka eivät rypisty herkästi.”

Emmi Hotanen kuvat 5 kuva 1
Emmi Hotanen kuvat 5 kuva 2

“Nahkahame on yksi luottovaatteistani ja käytän sitä usein töissä erilaisten neuleiden kanssa.” Pellavaneule 99,95 e, Part Two. Tekonahkahame 34,95 e, Vila.