Ladataan kassaa...
Merkkivaatteita nyt jopa -70% | NAISET | MIEHET | LAPSET |
Talvitakit 2022 hero

Talven pidetyimmät takit

Paksuinkaan villavaate tai hyvin varusteltu asustelaatikko ei pelasta pakkasilla, jos kunnollisen talvitakin kohdalla ammottaa armoton aukko. Suojaava ja lämmittävä takki nimittäin on onnistuneen talvipukeutumisen elinehto. Varsinkin kun takki itsessään on onnistunut – siis laadukas, oikean kokoinen ja juuri sinun näköisesi. Mieti oman tyylisi lisäksi myös elämäntilannettasi. Hiekkalaatikon reunalla kaipaat eri ominaisuuksia kuin ruuhkabussissa töihin matkustaessa. Saattaa olla, että täydellisiä takkeja tarvitaankin yhden sijasta kaksi.

Takki (tai takit) on pitkäikäinen hankinta, joten osta harkiten. Ota oma aikasi ja sovita takkia ajatuksella, sillä hätäiset päätökset ja sinnepäin-sopivat takit eivät tuota sinulle iloa pitkään. Päinvastoin ne jättävät jälkeensä aina vain tarpeen uudelle. Vertaile ja fiilistele sovituskopissa ennen ostamista – tunnistat kyllä oikean, kun se osuu kohdalle. Oikea takki saa fiiliksen ja ryhdin kohoamaan myös arjessa ja alla olevan asun tuntumaan nappivalinnalta. Onpa ulko-oven takana pakkasta kuinka roimasti tahansa.

Toppatakki 99,99 e, Paitatakki 79,99 e ja farkut 39,99 e, Only & Sons. Kauluspaita 89,95 e, Matinique. Pipo 29,99 e, Selected. Tennarit 79,95 e, Vans.

Untuvatakki 279 e ja farkut 119 e, Mos Mosh. Neule 159,95 e, Mos Mosh. Mekko 159 e, Second Female. Pipo 16,99 e, Pieces. Laukku 139 e, Markberg.

Koolla on väliä

Kaukana on ajat, jolloin palelu oli muotia. Liian kireät, lyhyet ja ohuet talvitakit ovat muinaisjäänne historiasta, nyt panostetaan lämpöön. Kiinnitä erityistä huomiota takin pituuteen ja sen säädeltävyyteen sekä riittävään väljyyteen. Mieti vaikkapa työmatkaasi. Julkisilla kulkeva arvostaa, että helma suojaa pysäkillä odottaessa, mutta avautuu istuutuessa. Kävellen reippaileva tarvitsee liikkumatilaa ja saattaa kallistua lyhyempään malliin. Väljyyttä sen sijaan kaipaa meistä jokainen. Se pitää sinut lämpimänä, takin paremmassa kunnossa ja sallii alle muutaman ekstrakerroksen.

Toppatakki 249,90 e, Luhta. Neulemekko 69,95 e, Freequent. Housut 109,95 e, MAC. Neulehuppu 79 e, KN Kati Niemi. Maiharit 169 e, Dr. Martens.

Parkatakki 369 e, Elvine. College 89,95 e ja housut 99,95 e, Makia. Pipo 29,99 e, Selected Homme. Tennarit 79,95 e, Vans.

Puhtaus on puoli lämpöä

Talvitakki pysyy lämpimänä ja komean kuohkeana kun pidät sen puhtaana hellästi hoito-ohjetta noudattaen. Tämä pätee varsinkin untuvatäytteisiin takkeihin, jotka nauttivat säännöllisestä pesusta erityisen paljon. Käytä untuvatakeille niille tarkoitettua pesuainetta ja pöyhi takkia ahkerasti kuivauksen aikana, jotta untuva jakaantuu tasaisesti ja ilmavasti – ja näin ollen lämmittää tehokkaasti.

Untuvatakki 950 e, Canada Goose. Farkut 39,99 e, Only & Sons. Pipo 49,95 e, Makia. Tennarit 75 e, Vans.

Untuvatakki 339,95 e, Part Two. Neuleliivi 139 e, Second Female. Mekko 175 e, Marimekko. Pipo 59 e, KN Kati Niemi. Laukku 129 e, Markberg. Maiharit 220 e, Timberland.

Tossut takin kaveriksi

Muhkea takki on talvityylin pidetyin vaatekappale – myös määrällisesti, kiskaisethan sen yllesi päivittäin. Kokonaisuuden täydentävät kengät tulevat tärkeyslistalla kakkosena. Ne ovat olennaiset tyylin, mutta myös käytännöllisyyden kannalta. Mikään ei nimittäin houkuttele vähempää kuin varpaiden palelu tai jäisillä kaduilla liukastelu. Onneksi trendit ovat järkevien valintojen puolella, sillä tänä talvena kengät ovat joko traktoripohjaiset maiharit tai karvavuoriset töppöset.

Tommy Hilfiger talvitakki
Tommy Hilfiger talvitakki 2

Untuvatakki 329,90 e, Tommy Hilfiger. Huppari 139,90 e, Gant. Ruudulliset housut 79,95 e, Matinique. Maiharit 220 e, Timberland.

Parkatakki 259 e, Makia. Neulepaita 49,99 e ja pipo 29,99 e, Selected Femme. Neulehame 129 e, Claire. Nilkkurit 219 e, Bukela.

Kehtaa kilpavarustella

Takkiostoksilla jos jollain kannattaa kiinnittää huomiota vaatteen ominaisuuksiin. Tiiviit kankaat ja niiden viimeistykset, helman pituus ja sen kiristysmahdollisuudet, lumilukot, nenän päätä hipovat kaulukset sekä muhkeasti lämmittävät huput – ne ovat kaikki olemassa pitääkseen sinut lämpimänä. Laadukkaat materiaalit ja ominaisuudet maksavat, mutta kannattavat. Takki jää helposti käyttämättä, jos se ei palvele tarkoituksiaan ja saa sinut palelemaan pakkaspäivinä.

Untuvatakki 219 e, Calvin Klein Jeans. Poolo 39,99 e ja puuvillainen neulepaita 49,99 e, Selected Homme. Housut 99,95 e, Makia.

Toppatakki 379 e, Elvine. Toppaliivi 79,95 e, Freequent. Pipo 49 e, KN Kati Niemi. Nahkahousut 369,99 e, Selected Femme. Kengät 170 e, Timberland.

Vastuullisesti paukkupakkasilla

Uudet vastuullisemmat materiaalit ovat löytäneet tiensä myös takkikaappeihimme. Esimerkiksi Elvinen superlämmin toppatakki on täytetty kierrätyspulloista valmistetulla ekountuvalla. Kaiken kruununa on ympäristöystävällinen pinnoite, joka suojaa takkia (ja sinua) kastumiselta. Todellinen vilukissa kerrostaa takin alle vielä pitkän toppaliivin. Ja sulkee tietysti vetoketjun.