Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |
viimeistele-pukutyyli

Viimeistele pukutyylisi - Siististi pukeutuvan miehen checklist

Puku tekee miehen, niinhän sitä sanotaan ja tämän myös me allekirjoitamme. Laadukas, hyvin istuva miesten puku on yksi jokamiehen vaatekaapin peruspilarista. Käytätpä pukua sitten arkena tai ainoastaan juhlassa, on puvun omistaminen välttämätöntä lähes jokaiselle miehelle. Puvun lisäksi tärkeää on myös se, mitä sen kanssa puetaan, sillä kauluspaita ja asusteet täydentävät pukutyylin. Kokosimme avuksesi checklistin, jossa käsittelemme niin kauluspaidan siltyksen kuin taskuliinan valinnankin, jotta sinun tyylisi pysyisi skarppina ja viimeisteltynä vuoden jokaisena pukupäivänä.

Miesten kauluspaidat

Kauluspaidan leikkisä kuviointi rauhoittuu neutraalin värisillä housuilla.

Skarppina kuin kauluspaita

Puvun kanssa klassisin yhdistelmä on kauluspaita, vaikka toki puvuntakin alle voi pukea niin poolopaitaa kuin trikoopuseroakin. Laadukas pukupaita toimii kuitenkin hyvin virallisemmissa tilanteissa ja sitä löytyy usein klassisen hillityissä sävyissä, kuten valkoisena ja vaaleansinisenä. Näiden lisäksi on tarjolla paljon erilaisia kuoseja sekä herkullisia värejä. Rennon trendikkäät kauluspaidat, joita miesten muoti suosii tällä hetkellä, käyvät myös pikkutakin kanssa vallan mainiosti, kunhan ne sointuvat hyvin asukokonaisuuteen.

Tunnista laadukas kauluspaita

Kauluspaidan kohdalla kannattaa panostaa laatuun. Tarkista materiaalilappu ja suosi ensisijaisesti puuvillaa, joka on miellyttävä iholla. Paksuhko puuvilla pysyy myös helpommin rypyttömänä. Jos suosit slim fit-malleja, kannattaa materiaalissa olla lisäksi ripaus elastaania, jotta se on miellyttävä käytössä. Kesäpaidoissa käytetään myös paljon pellavaa tai pellavasekoitteita, jotka ovatkin mahtavan ilmavia ja hiostamattomia jopa kesähelteillä.

MIESTEN KAULUSPAIDAT

Valitse kauluspaidasta oikea koko

Sopivaa kokoa valitessasi keskity erityisesti kauluksen istuvuuteen. Koko on sopiva, jos pystyt sujauttamaan kauluksen ja kaulan väliin yksi tai kaksi sormea silloin, kun kaulus on napitettu ylös asti. Hihan pitäisi puolestaan asettua ranneluun ja peukalon tyven seuduille. Huomaathan, että valikoimasta löytyy myös erityispitkillä hihoilla olevia kauluspaitoja.

MIESTEN PAITOJEN KOKOTAULUKKO

Kauluspaidan silitys

Kun istuva ja mieluinen paita on valittu, siirrytään huollon puoleen. Laadukkaat, paksuhkot puuvillapaidat eivät hevillä ryppyynny, mutta niiden säännöllinen silitys on silti tarpeellista. Kauluspaidan silittäminen on yllättävän nopea ja vaivaton toimenpide, kunhan sen suorittaa oikeaoppisesti.

Paras hetki kauluspaidan silitykseen on silloin, kun paita on pesun jäljiltä vielä hieman nihkeä. Mikäli paita on jo kuivunut, se kannattaa kosteuttaa kevyesti esimerkiksi suihkepullon avulla. Silitys aloitetaan aina kauluksesta, jonka jälkeen siirrytään paidan takapuolelle, hartioiden seudulla olevalle kaarrokkeelle. Tämän jälkeen silitetään hihat ja niiden rannekkeet. Lopuksi silitetään etupuolen napiton puoli, loput takakappaleesta ja aivan viimeiseksi etupuolen napillinen puoli. Siirrä paita silityksen jälkeen henkariin ja anna sen kuivahtaa rauhassa ennen kuin ripustat sen kaappiin tai puet päälle.

Solmiot & Rusetit

Solmiovalikoimasta löytyy paljon upeita värejä ja kuoseja.

Solmio viimeistelee herrasmiehen tyylin

Solmio tai tuttavallisemmin kravatti on oleellinen osa niin juhla- kuin arkipukeutumistakin. Solmiota käytetään tavallisesti puvun kanssa, mutta sen voi huoletta pukea myös muihin tilanteisiin ja asuihin, joissa tahdot tuoda tyyliisi lisäripauksen asiallista charmia. Tyylikäs kravatti yhdistyy heittämällä myös rennompien asujen kanssa, jos olet esimerkiksi työporukan illanvietossa tai pubikierroksella.

Solmioita on hyvä löytyä kaapista useampia – varsinkin jos se on oleellinen osa pukeutumistasi. Valikoima solmioiden osalta on laaja. Solmio voi olla leveä tai kapea ja materiaali on usein laadukasta villaa tai silkkiä. Väreissä ja kuoseissa riittää myös laajasti valikoimaa, aina klassisista kuoseista trendikkäämpiin valintoihin. Leikittele kravattien kuoseilla ja väreillä rohkeasti varsinkin rennommissa tilaisuuksissa, jos se tyylillesi sopii. Runsaasta solmiovalikoimastamme löydät varmasti mieleisesi ja saat koottua itsellesi toimivan kravattiarsenaalin, joka ei jätä pulaan arjessa eikä juhlassa.

Omaan tyyliin ja makuun sopivalla solmiolla on helppo tuoda esiin omaa persoonaa. Esimerkiksi värikäs kuviollinen kravatti piristää upeasti muuten yksiväristä ja hillittyä asukokonaisuutta. Uudella solmiolla tuunaat helposti vanhastakin asukokonaisuudesta hetkessä freesin ja saat näin ollen lisävuosia vaikkapa lempipuvullesi.

MIESTEN SOLMIOT

Kravattisolmun tekeminen

Kravatin solmimistapoja on useita. Ranskalainen eli Full windsor -solmu on ehkä yksi yleisimmistä keinoista kiepauttaa solmio kaulaan. Astetta yksinkertaisempi Half windsor on sekin suosittu kravattisolmu. Windsor-solmut ovat paksuja solmuja, joten huomioi, että kravattisi lyhenee jonkin verran näillä menetelmillä.

Suosittu, pidempi ja kapeampi, solmumalli on englantilainen Four-in-hand-solmu. Solmu on monikäyttöinen ja tyylikäs niin arkeen kuin juhlaan. Muista: harjoitus tekee mestarin tässäkin lajissa. Hetken aikaa treenattuasi taiteilet upeat kravattisolmut sekunneissa ja voit vaihdella solmimistapoja aina fiiliksesi ja päivän tyylisi mukaan!

OHJEVIDEOT ERILAISTENKRAVATTOSOLMUJEN TEKOON

Miesten taskuliinat

Selected Hommen kapealinjainen puku hehkuu helmenharmaana.

Miesten tyyli täydentyy taskuliinalla

Taskuliina täydentää tyylisi menitpä töihin, häihin tai anopin syntymäpäiville. Taskuliina on neliön muotoinen kangaspala, joka laitetaan takin rintataskuun tuomaan lisächarmia ja särmää tyyliin. Sitä ei suinkaan kannata jättää pelkästään juhlakäyttöön, vaan tuoda osaksi casualimpaakin pukeutumista. Taskuliina on tarkoitettu nimenomaan esiteltäväksi – sillä ei ole tarkoitus pyyhkiä nenää tai suupieliä.

Miten valita asuun sopiva taskuliina?

Miesten taskuliinojen värivalikoima on mitä kirjavin. Myös liinojen materiaaleissa on paljon vaihtoehtoja. Usein taskuliina on valmistettu silkistä, pellavasta, villasta tai puuvillasta. Taskuliina voi olla joko samaa tai eri materiaalia solmion kanssa – päätös on sinun! Kuosien kanssa kannattaa olla tarkkana. Olisi suositeltavaa, että solmiosi ja taskuliinasi eivät ole samaa kuosia. Värimaailma kannattaa olla yhtenäinen, jotta asukokonaisuutesi on toimiva, mutta muuten vain taivas on rajana.

Taskuliina sopii erityisen hyvin kirjavien puseroiden kaveriksi, joita miesten muoti suosii tällä hetkellä. Voimakaskuosinen paita ei useimmiten näytä hyvältä, kun siihen yhdistää solmion, mutta tyylikkäällä taskuliinalla varmistat, ettet näytä alipukeutuneelta. Nappaa vaikkapa kuosin joukosta yksi mieluinen väri ja toista sitä taskuliinassasi.

MIESTEN TASKULIINAT

Taskuliinan taittelu - tyylejä on monia

Perinteisin taskuliinan taittelutapa on tietenkin perinteinen neliö, jota jotkut kutsuvat myös viivaksi tai presidentilliseksi taitokseksi. Siististi neliöksi taiteltu liina on klassikko, joka sopii hyvin asiallisempiin tilaisuuksiin. Liinan ei tarvitse suinkaan olla siisti neliö vaan sen voi kiepauttaa kymmenillä eri tavoilla taskuun. Helppo ja yksinkertainen malli on esimerkiksi peruskolmio yhdellä kärjellä. Taitos on simppeli ja sopii moniin eri tilaisuuksiin. Kolmiosta voi tehdä myös kahden, kolmen tai neljän kärjen versioita. Taskuliinan taittelun kanssa voi leikitellä rohkeasti.

Jos taskuliinan taitto tuntuu haastavalta tai liian viralliselta, kannattaa luottaa Puff-taitokseen. Se on persoonallinen ja helppo tapa tyylitellä liina taskuun. Puff-taitos tehdään levittämällä liina käsien väliin ja asettamalla toinen etusormi liinan keskellä. päästä toisella kädellä irti ja annan liinan valua käden ympärille. Asettele etusormen avulla liina taskuun ja jätä näkyville noin 3-4 cm taskun reunan yläpuolelle. Tuloksena on persoonallinen taitos, joka sopii hyvin arkisiin ja vapaamuotoisiin tilaisuuksiin.

Tervetuloa ostoksille palvelevaan myymäläämme tai verkkokauppaan! Löydät kotimaisen Kekäleen valikoimasta miesten puvut, bleiserit, kauluspaidat sekä solmiot ja taskuliinat.