ILMAINEN TOIMITUS & PALAUTUS YLI 50€ TILAUKSIIN

Ladataan kassaa...

Kauden muotia jopa -50%

siisti miesten pukeutuminen

Miesten pukeutuminen - Viimeistele pukutyyli käden käänteessä

 

Puku tekee miehen, niinhän sitä sanotaan ja tämän myös me allekirjoitamme. Laadukas, hyvin istuva miesten puku on yksi jokamiehen vaatekaapin peruspilarista. Käytätpä pukua sitten arkena tai ainoastaan juhlassa, on puvun omistaminen välttämätöntä lähes jokaiselle miehelle. Puvun lisäksi tärkeää on myös se, mitä sen kanssa puetaan, sillä kauluspaita ja asusteet täydentävät pukutyylin. Kokosimme avuksesi checklistin, jossa käsittelemme niin kauluspaidan siltyksen kuin taskuliinan valinnankin, jotta sinun tyylisi pysyisi skarppina ja viimeisteltynä vuoden jokaisena pukupäivänä.

Skarppi kuin kauluspaita

Puvun kanssa klassisin yhdistelmä on kauluspaita, vaikka toki puvuntakin alle voi pukea niin poolopaitaa kuin trikoopuseroakin. Laadukas pukupaita toimii kuitenkin hyvin virallisemmissa tilanteissa ja sitä löytyy usein klassisen hillityissä sävyissä, kuten valkoisena ja vaaleansinisenä. Näiden lisäksi on tarjolla paljon erilaisia kuoseja sekä herkullisia värejä. Rennon trendikkäät kauluspaidat, joita miesten muoti suosii tällä hetkellä, käyvät myös pikkutakin kanssa vallan mainiosti, kunhan ne sointuvat hyvin asukokonaisuuteen.

Kauluspaidan kohdalla kannattaa panostaa laatuun. Tarkista materiaalilappu ja suosi ensisijaisesti puuvillaa, joka on miellyttävä iholla. Paksuhko puuvilla pysyy myös helpommin rypyttömänä. Jos suosit slim fit-malleja, kannattaa materiaalissa olla lisäksi ripaus elastaania, jotta se on miellyttävä käytössä. Kesäpaidoissa käytetään myös paljon pellavaa tai pellavasekoitteita, jotka ovatkin mahtavan ilmavia ja hiostamattomia jopa kesähelteillä.

Sopivaa kokoa valitessasi keskity erityisesti kauluksen istuvuuteen. Koko on sopiva, jos pystyt sujauttamaan kauluksen ja kaulan väliin yksi tai kaksi sormea silloin, kun kaulus on napitettu ylös asti. Hihan pitäisi puolestaan asettua ranneluun ja peukalon tyven seuduille. Huomaathan, että valikoimasta löytyy myös kauluspaitoja, joissa on erityispitkät hihat.

Kun istuva ja mieluinen paita on valittu, siirrytään huollon puoleen. Laadukkaat, paksuhkot puuvillapaidat eivät hevillä ryppyynny, mutta niiden säännöllinen silitys on silti tarpeellista. Kauluspaidan silittäminen on yllättävän nopea ja vaivaton toimenpide, kunhan sen suorittaa oikeaoppisesti.

Paras hetki kauluspaidan silitykseen on silloin, kun paita on pesun jäljiltä vielä hieman nihkeä. Mikäli paita on jo kuivunut, se kannattaa kosteuttaa kevyesti esimerkiksi suihkepullon avulla. Silitys aloitetaan aina kauluksesta, jonka jälkeen siirrytään paidan takapuolelle, hartioiden seudulla olevalle kaarrokkeelle. Tämän jälkeen silitetään hihat ja niiden rannekkeet. Lopuksi silitetään etupuolen napiton puoli, loput takakappaleesta ja aivan viimeiseksi etupuolen napillinen puoli. Siirrä paita silityksen jälkeen henkariin ja anna sen kuivahtaa rauhassa ennen kuin ripustat sen kaappiin tai puet päälle.

Solmio miehen tiellä pitää

Solmio tai tuttavallisemmin kravatti on oleellinen osa niin juhla- kuin arkipukeutumistakin. Solmiota käytetään tavallisesti puvun kanssa, mutta sen voi huoletta pukea myös muihin tilanteisiin ja asuihin, joissa tahdot tuoda tyyliisi lisäripauksen asiallista charmia. Tyylikäs kravatti yhdistyy heittämällä myös rennompien asujen kanssa, jos olet esimerkiksi työporukan illanvietossa tai pubikierroksella.

Solmioita on hyvä löytyä kaapista useampia – varsinkin jos se on oleellinen osa pukeutumistasi. Valikoima solmioiden osalta on laaja. Solmio voi olla leveä tai kapea ja materiaali on usein laadukasta villaa tai silkkiä. Väreissä ja kuoseissa riittää myös laajasti valikoimaa, aina klassisista kuoseista trendikkäämpiin valintoihin. Leikittele kravattien kuoseilla ja väreillä rohkeasti varsinkin rennommissa tilaisuuksissa, jos se tyylillesi sopii. Runsaasta solmiovalikoimastamme löydät varmasti mieleisesi ja saat koottua itsellesi toimivan kravattiarsenaalin, joka ei jätä pulaan arjessa eikä juhlassa.

Omaan tyyliin ja makuun sopivalla solmiolla on helppo tuoda esiin omaa persoonaa. Esimerkiksi värikäs kuviollinen kravatti piristää upeasti muuten yksiväristä ja hillittyä asukokonaisuutta. Uudella solmiolla tuunaat helposti vanhastakin asukokonaisuudesta hetkessä freesin ja saat näin ollen lisävuosia vaikkapa lempipuvullesi.

Kravatin solmimistapoja on useita. Ranskalainen eli Full windsor -solmu on ehkä yksi yleisimmistä keinoista kiepauttaa solmio kaulaan. Astetta yksinkertaisempi Half windsor on sekin suosittu kravattisolmu. Windsor-solmut ovat paksuja solmuja, joten huomioi, että kravattisi lyhenee jonkin verran näillä menetelmillä.

Suosittu, pidempi ja kapeampi, solmumalli on englantilainen Four-in-hand-solmu. Solmu on monikäyttöinen ja tyylikäs niin arkeen kuin juhlaan. Muista: harjoitus tekee mestarin tässäkin lajissa. Hetken aikaa treenattuasi taiteilet upeat kravattisolmut sekunneissa ja voit vaihdella solmimistapoja aina fiiliksesi ja päivän tyylisi mukaan!

Hyvät ohjevideot solmion solmimiseen löydät edustamamme brändin, Olympin sivuilta.

Miesten tyyli täydentyy taskuliinalla

Taskuliina täydentää tyylisi menitpä töihin, häihin tai anopin syntymäpäiville. Taskuliina on neliön muotoinen kangaspala, joka laitetaan takin rintataskuun tuomaan lisächarmia ja särmää tyyliin. Sitä ei suinkaan kannata jättää pelkästään juhlakäyttöön, vaan tuoda osaksi casualimpaakin pukeutumista. Taskuliina on tarkoitettu nimenomaan esiteltäväksi – sillä ei ole tarkoitus pyyhkiä nenää tai suupieliä.

Miesten taskuliinojen värivalikoima on mitä kirjavin. Myös liinojen materiaaleissa on paljon vaihtoehtoja. Usein taskuliina on valmistettu silkistä, pellavasta, villasta tai puuvillasta. Taskuliina voi olla joko samaa tai eri materiaalia solmion kanssa – päätös on sinun! Kuosien kanssa kannattaa olla tarkkana. Olisi suositeltavaa, että solmiosi ja taskuliinasi eivät ole samaa kuosia. Värimaailma kannattaa olla yhtenäinen, jotta asukokonaisuutesi on toimiva, mutta muuten vain taivas on rajana.

Taskuliina sopii erityisen hyvin kirjavien puseroiden kaveriksi, joita miesten muoti suosii tällä hetkellä. Voimakaskuosinen paita ei useimmiten näytä hyvältä, kun siihen yhdistää solmion, mutta tyylikkäällä taskuliinalla varmistat, ettet näytä alipukeutuneelta. Nappaa vaikkapa kuosin joukosta yksi mieluinen väri ja toista sitä taskuliinassasi.

Perinteisin taskuliinan taittelutapa on tietenkin perinteinen neliö, jota jotkut kutsuvat myös viivaksi tai presidentilliseksi taitokseksi. Siististi neliöksi taiteltu liina on klassikko, joka sopii hyvin asiallisempiin tilaisuuksiin. Liinan ei tarvitse suinkaan olla siisti neliö vaan sen voi kiepauttaa kymmenillä eri tavoilla taskuun. Helppo ja yksinkertainen malli on esimerkiksi peruskolmio yhdellä kärjellä. Taitos on simppeli ja sopii moniin eri tilaisuuksiin. Kolmiosta voi tehdä myös kahden, kolmen tai neljän kärjen versioita. Taskuliinan taittelun kanssa voi leikitellä rohkeasti. 

Jos taskuliinan taitto tuntuu haastavalta tai liian viralliselta, kannattaa luottaa Puff-taitokseen. Se on persoonallinen ja helppo tapa tyylitellä liina taskuun. Puff-taitos tehdään levittämällä liina käsien väliin ja asettamalla toinen etusormi liinan keskellä. päästä toisella kädellä irti ja annan liinan valua käden ympärille. Asettele etusormen avulla liina taskuun ja jätä näkyville noin 3-4 cm taskun reunan yläpuolelle. Tuloksena on persoonallinen taitos, joka sopii hyvin arkisiin ja vapaamuotoisiin tilaisuuksiin.

Huivi viimeistelee herrasmiehen

Huivi on monipuolinen ja trendikäs miesten asuste, joka tuo tyyliin särmää ja persoonallisuutta. Huivit eivät kuulu pelkästään syksyn ja talven lämmittäjiksi, vaan ne toimivat ympäri vuoden. Paksut villahuivit ovat pelastus talven pakkasissa ja viimassa. Keväällä ja kesällä kaulaan voi puolestaan sitoa ohuen ja tyylikkään silkki- tai pellavahuivin.

Huivien väri-, kuosi-, materiaali- ja kokovalikoima on mitä monipuolisin, joiden joukosta löydät takuulla oman suosikkisi. Huivien pituudet ja leveydet vaikuttavat siihen, millä tavoin huivi sidotaan kaulalle. Kapea huivi sopii asiallisempaan tyyliin ja esimerkiksi villakangastakin kaveriksi, kun taas muhkea villahuivi yhdistyy näppärästi toppatakin kanssa. Väripaletti kannattaa pitää klassisena, jotta huivi ei riitele muun vaatekaapin kanssa.

Hyvään huiviin kannattaa panostaa, jotta siitä tulee pitkäikäinen kumppani. Suosittelemme, että hankit kaappiisi laadukkaita, mieluiten luonnonkuiduista valmistettuja huiveja. Yleisiä huivimateriaaleja ovat esimerkiksi silkki, pellava, villa ja puuvilla. Jos vaatekaapistasi löytyy yksi ohuempi huivi lämpimään vuodenaikaan ja yksi paksumpi talveen, niin pärjäät jo pitkälle.

Kun mieluiset asusteet on hankittu, leikki vasta alkaa! Huivi sopii moneen eri asukokonaisuuteen ja sen voi sitoa kaulalle usealla eri tavalla. Huivi toimii niin kauluspaidan kuin siistin neuleenkin parina ja se sointuu yhteen erityisen hyvin myös irtotakin kanssa. Huivin käyttöä ei kannata arastella! 

Tervetuloa ostoksille palvelevaan myymäläämme tai verkkokauppaan! Löydät kotimaisen Kekäleen valikoimasta miesten puvut, bleiserit, kauluspaidat sekä solmiot ja taskuliinat.

Kotimainen perheyritys, jolla on historiaa jo yli 60 vuoden ajalta. 11 Kekäle-myymälää palvelee ympäri Suomea ja verkkokauppamme kautta saat käsiisi koko ketjun valikoiman. Valikoimastamme löytyy yli 100 vaatemerkkiä naisille, miehille ja lapsille. Niiden myötä saamme kohdata yli 200 000 asiakasta vuosittain.

Tervetuloa kokemaan pukeutumisen ilo kanssamme!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Voit olla meihin yhteydessä Chatissa,  soittamalla numeroon 020 7010 300 tai lähettämällä yhteydenottopyynnön osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekale.fi

Charmi-asiakkaanamme saat rahanarvoisia etuja jokaisesta ostoksestasi. Liity nyt ja saat heti 5% alennuksen normaalihintaisista tuotteistamme. 

Liity nyt

Seuraa meitä somessa