Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |
OP hero fullwidth

Osta vähemmän, pidä enemmän

Me rakastamme vaatteita. Siksi haluamme auttaa asiakkaitamme löytämään juuri ne oikeat lempivaatteet, joita tekee mieli pitää päivästä ja vuodesta toiseen.

Uskomme, että vähemmän todella on enemmän. Vanha fraasi pätee monessa, mutta mielestämme etenkin vaateostoksilla. Mitä jos jatkossa vaatekaappi ei pursuilisi käyttämättömiä hutiostoksia, vaan siellä olisikin vain vaatteita, joita haluat pitää päivästä ja vuodesta toiseen?

Vain pidetty vaate voi olla Lempivaate.

Vaatekaapin pidetyimmät vaatteet ovat niitä, jotka puet päällesi niin kiireessä kuin harkiten. Niitä, joita haluat vaalia, pitää hyvänä ja joihin haluat kerätä tarinoita ja muistoja elämän varrelta. Ehkäpä jopa rakastaa elämänkumppanin tavoin.

Me autamme sinua ostamaan vaatteita, joita rakastat. Lempivaatteita, jotka sopivat kantajalleen ja joita pidetään hyvin - jopa vuosikymmeniä. Lempivaatteita, jotka saavat käyttäjänsä kukoistamaan.

Uskomme, että laajasta ja laadukkaasta valikoimastamme jokainen löytää omat tulevat suosikkivaatteensa, jotka kestävät niin aikaa kuin käyttöä. Laadun takaa kuratoitu valikoima, johon kelpuutamme vain brändiemme parhaimmat materiaalit, istuvuudet ja laadut.

OP Asu 1 deskari

Syksyn asuihin lisätään kerroksia samaa tahtia säiden viilenemisen kanssa. Kerrokselliset asut ovat ajankohtaisia trendikkyytensä lisäksi siksi, että ne muuntuvat täydellisesti vaihteleviin syyssäihin. Lisää ekstrakerros villaa kun vilu yllättää ja kuorruta koko komeus muhkealla takilla ja lempipipollasi talven tullen.


Kannustamme jättämään kaiken muun ostamatta.

Meille on tärkeää, että myymämme vaatteet tulevat oikeasti käyttöön. Pitämättä jäävät vaateostokset tuhlaavat arvokkaita luonnonvarjoa sekä vievät turhaa tilaa vaatekaapista ja mielestä. Siksi kannustamme sinua ostamaan vain vaatteita, joita oikeasti pidät. Kaiken muun voi jättää ostamatta.

Toivomme, että et osta enää vaatteita, jotka ilahduttavat vain hetken. Sen sijaan haluaisimme sinulle pitkäikäistä iloa vaatteista, jotka tuntuvat hyvältä. Tutustu omaan vaatekaappisi ja vaali vanhoja, piristä tyyliäsi laadukkailla täsmäostoksilla ja yhdistele rohkeasti luoden lukuisia asukokonaisuuksia omista lempivaatteistasi. Tällaiset vaatteet korvaavat laadullaan määrän, sopivat keskenään yhteen ja saavat sinut kukoistamaan juuri sellaisena kuin olet.

OP asu 3 deskari

Rento farkkutyyli saa potkua väreistä. Omannäköinen ja omaan arkeen saumattomasti sopiva tyyli voi olla mitä tahansa jakkupuvusta farkkuihin. Rento tyyli on kieltämättä tyylikäs myös väreiltään vähäisenä, mutta ekstrapotkua ja -lämpöä se saa sesongin trendiväreistä: ruskeasta, viininpunaisesta ja violetista.

Naisen yllä: Toppatakki 259 e ja T-paita 39 e, Makia. Farkut 139 e ja neulepaita 119 e, Mos Mosh. Pipo 45 e, Samsøe Samsøe. Tennarit 169,90 e, Ted Baker.

Miehen yllä: Takki 249 e, collegepaita 89,95 e, pipo 49,95 e ja tennarit 119 e, Makia. Ruutupaita 39,99 e ja farkut 39,99 e, Only & Sons.


Lempivaatevalmentaja apunasi lempivaatteiden etsinnässä.

Apunasi lempivaatteiden löytämisessä on Lempivaatevalmentajamme. Onpa asuongelmat sitten pieniä tai suuria, voi niiden kanssa kääntyä Lempivaatevalmentajan puoleen. Maksuttoman pukeutumishetken aikana keskitytään valmennettavan toivomiin asioihin.

Lempivaatevalmentajan luona säästät niin aikaa, hermoja kuin rahaa. Voit heittää hyvästit ylimääräiselle vaatekauppojen kiertelylle, turhille hutiostoksille ja sovituskopissa turhautumiselle.

Aika Lempivaatevalmentajalle on maksuton, eikä sisällytä ostopakkoa. Sen sijaan saat kiireettömän ja asiantuntevan kokemuksen, joka inspiroi pukeutumista vielä pitkään. Käynnin aikana tehdyille ostoksille tarjoamme lisäksi Lempivaatevalmentajan Pidän Sinua -takuun. Uskomme nimittäin täysin siihen, että Lempivaatevalmentajan avustuksella syttyneet vaateihastukset syvenevät rakkaudeksi - eivätkä taatusti jää pitämättä.

Tutustu Lempivaatevalmentaja-palveluumme ja varaa oma aikasi!

OP Asu 2 deskari

Kannustamme sinua satsaamaan vaatekaapin lempivaatteisiin, jotka pysyvät käytössä pitkään. Vaatekaapin peruspilarit ja omaan persoonalliseen tyyliisi saumattomasti sulahtavat mallit, värit ja kuosit mahdollistavat moninaiset asuyhdistelmät. Lopeta siis trendien perässä hötkyily ja räväytä olemalla ajattoman tyylikäs.


Yhdessä kuljemme kohti vastuullisia valintoja.

Toivomme, että teet kanssamme jatkossa entistä vastuullisimpia valintoja, kun on kyse vaatekaappisi sisällöstä. Me haluamme olla osa läpinäkyvää ja kestävää vaatealaa ja parannamme aktiivisesti toimintaamme valinta kerrallaan. Vastuullisuus, niin kuin moni muukin asia, syntyy pienistä puroista.

Aloitimme kesällä 2022 uuden vaihteen vastuullisuustyössämme ja aloimme kartoittamaan vastuullisuutemme nykyistä tasoa. Työn valmistuttua pystymme kehittämään tekemistämme niin, että voimme entistä ylpeämpänä seisoa valintojemme takana.

Vastuullisuustekoja, joista olemme ylpeitä jo nyt:

 • Kuratoitu valikoimamme takaa laadun. Tuotepäällikkömme valitsevat brändeiltämme vain parhaimmat materiaalit, laadut, istuvuudet sekä trendit, joiden uskomme kestävän ajankohtaisina pitkään. Näin varmistamme, että ostamasi vaatteet ovat laadultaan mahdollisimman korkeita ja pitkäikäisiä.

 • Erityishuomiota tuotepäällikkömme kiinnittävät materiaalien vastuullisuuteen. Mallistostamme löydät paljon luonnonmateriaaleja sekä kierrätysmateriaaleja. Keinokuituisia vaatteita vain silloin, kun se on välttämätöntä.

 • Seisomme ylpeästi brändiviestimme, “Osta vähemmän, pidä enemmän”, takana. Toivomme todella että ostat vain vaatteita, jotka tulevat käyttöön.

 • Vaatteiden tie tehtaalta kuluttajalle on haastava sekä pitkä ja me olemme vain yksi osa tätä ketjua. Kannamme oman vastuumme ketjusta ja valikoimme tuotteemme toimittajilta, jotka valmistavat tuotteensa kunnioittaen ihmisoikeuksia, työolosuhteita sekä luontoa. Suosimme lisäksi lähtituotantoa aina mahdollisuuksien mukaan.

 • Valikoimamme suunnitellaan huolellisesti niin, että yksikään vaate ei päädy liikkeissämme roskikseen myymättömyyden vuoksi. Pikkuvikaiset tuotteet myymme henkilökunnallemme ja myyntikunnottomat tuotteet kierrätetään asianmukaisesti tekstiilijätteeksi.

 • Teemme yhteistyötä paikallisten ompelijoiden kanssa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme korjausompelua. Ompelijan apuun voidaan turvautua niin liian pitkien lahkeiden kuin pikkuvikaisten tuotteiden kanssa.

 • Teemme aktiivista työtä vaatehuollon eteen, sillä vaatteiden ja jalkineiden huolto pidentää niiden elinikää. Tämän vuoksi olemme myös laajentaneet valikoimaamme ja ottaneet myyntiin markkinoiden parhaat huoltotuotteet.

 • Olemme tehneet päätöksen jättää turkistuotteet pois valikoimastamme. Myymme jo valikoimassa olevat tuotteet pois, jotta ne eivät päädy turhaan tekstiilijätteeksi. Turkistuotteiden tulo valikoimaamme loppuu syksyllä 2022.

Kuva OP 4.2

Palelu ei ole (toivottavasti koskaan) muodissa, satsaa siis talven ulkovaatteisiin. Muhkean toppatakin sisällä kelpaa ottaa talvi vastaan. Salaisuus piilee isossa hupussa, riittävässä väljyydessä ja pitkässä helmassa. Toki ulkonäöllä on myös väliä, haluathan että takista tulee lempparisi, jota pidät pitkään ja mielellään.


 • Laajennamme jatkuvasti markkinointimme representaatiota tuomalla esiin erilaisia ihmisiä. Haluamme normalisoida moninaisuutta, emme alleviivata. Siksi pyrimme näyttämään niin eri ikäisiä ihmisiä kuin erilaisia kehoja ja etnisiä taustoja.

 • Olemme matkalla kohti hiilineutraalimpia valintoja kaikessa tekemisessämme. Ensimmäisinä askeleina kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Kekäle-lehden sekä kaikkien ostamiemme pakkausmateriaalien hiilineutraalius. Pakkausmateriaaleihin kuuluu niin verkkokauppatilauksien kuin myymälöidemme käyttämät pussit ja paketit. Arvioimme että pakkausmateriaalien siirtymä täysin hiilineutraaleiksi kestää vuoteen 2023. Haluamme käyttää vanhat, jo olemassa olevat materiaalit pois, jotta ne eivät päädy jätteeksi.

 • Yli 90% työntekijöistämme on naisia erilaisissa elämäntilanteissa – toiset ovat nuoria opiskelijoita, toiset perheellisiä ja pitkän työuran tehneitä. Kohtelemme jokaista työntekijäämme tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti.

 • Ihmiset Kekäleen takana ulottuvat omia palkkalistojamme pidemmälle. Toimimme reilusti kaikkien yhteistyökumppaniemme kanssa, mutta myös edellytämme heiltä tiettyjä asioita, kuten vastuullista toimintaa.

 • Valikoimaamme kuuluu monia kotimaisia brändejä, joita tukemalla tuemme suomalaista vaateteollisuutta sekä vaatetusalan ammattilaisia.

 • Syksyn 2022 aikana tulemme lanseeraamaan Kekäle 2ndhand-palvelun, josta kerromme lisää myöhemmin! Liittymällä Kekäle Kanta-asiakkaaksi saat lisätietoa ensimmäisten joukossa.

OP kuva 5 deskari

Osta vain vaatteita, jotka päätyvät todella käyttöön. Yhden käyttökerran tai ajankohdan vaatteet ovat eilisen päivänä uutisia. Sen sijaan suuntaa ostoksilla katseesi vaatteisiin, joille keksit mahdollisimman paljon käyttöä. Tämä vaatii myös mielikuvituksen käyttöä: mieti sama takki niin arkisiin päiviin kuin viikonlopun kekkereihin!

Miehen yllä: Paitatakki 99,99 e ja neulepaita 69,99 e, Selected. Farkut 99,95 e, Calvin Klein Jeans. Pipo 49,95 e, Makia.

Naisen yllä: Bleiseri 229 e ja neuleliivi 109 e, Mos Mosh. Neulemekko 220 e, Samsøe Samsøe. Nilkkurit 229 e, Bukela.


Osta vähemmän, pidä enemmän, huolla rakkaudella ja lopuksi kierrätä.

Sinun matkasi kohti vastuullisempaa vaatekaappia on yllättävänkin helppo. Paras keino on ostaa vaatteita, joita pidetään nyt ja jatkossa. Katsoopa asiaa sitten rahan, ekologisuuden, vaivan tai säilytystilan näkökulmasta, pitämättömät vaatteet ovat turhake, josta toivoisimme kaikki pääsevämme eroon. Kukapa haluaisi ostaa vaatteen, jota ei tule pitämään? Muistilistasi kohti vastuullisempaa vaatekaappia on neljän kohdan mittainen: osta ajatuksella, käytä paljon, huolla rakkaudella sekä lopuksi kierrätä.

Paras keino on ostaa vaatteita, joita pidetään nyt ja jatkossa. Siksi kannattaakin sanoa töpäkkä ei pikamuodille ja kertakäyttöisille vaatteille. Yksi laadukas neulepaita, joka oikealla hoidolla kestää vuosikausia, voittaa viisi huonolaatuista akryylineuletta mennen tullen. Laadukas vaate maksaa enemmän ostohetkellä, mutta palvelee sinua monin kerroin paremmin kuin halvempi kilpakumppaninsa. Siksi toivommekin, että ostat vaatteita laatu, ei määrä edellä.

Me tarjoamme sinulle laadukkaat valinnat, mutta sinun vastuullasi on vaatteen hoitaminen. Kun vaatteita huolletaan oikeaoppisesti ja riittävästi, ne pysyvät matkassa pitkään. Ja kun sinun ja lempivaatteesi tiet lopulta eroavat, on vaatteen oikeaoppinen kierrätys yhteisen matkanne asianmukainen päätös.

OP asu 4 deskari

Kannustamme sinua satsaamaan vaatekaapin klassikoihin, jotka pysyvät käytössä pitkään Vaatekaapin peruspilarit ja omaan persoonalliseen tyyliisi saumattomasti sulahtavat mallit, värit ja kuosit mahdollistavat moninaiset asuyhdistelmät. Lopeta siis trendien perässä hötkyily ja räväytä olemalla ajattoman tyylikäs.


Olemme mukana matkallasi.

Toivomme, että saamme olla mukanasi matkalla kohti vaatekaappia, josta voit olla ylpeä. Josta löytyy vain pidetyimpiä vaatteita, jotka tuottavat pukeutumisen iloa jokaiseen päivääsi. Ja muistathan, että sivuiltamme löydät myös paljon lisää inspiroivia sisältöjä ruokkimaan mielikuvitustasi tai tukemaan parempien päätösten tekemistä.

Voit asioida Kekäle-myymälöissämme 11 paikkakunnalla tai tehdä ostoksia verkkokaupassamme mukavasti kotisohvalta – mikä sopiikaan juuri sinulle parhaiten.

Tutustu valikoimaamme:

Naisten valikoima
Lasten valikoima
Miesten valikoima