Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |
Takin kevennys hero full

Pidetyimmät kevättakit

Ainoa kevennyskuuri, johon otamme vuosittain osaa, on jokakeväinen vaatekaapin kevennys. Nyrkkisääntönä keventämiskuurin oikeaoppisessa toteuttamisessa on se, että mitä enemmän valoa, sitä enemmän keveyttä ja kepeyttä vaatekaapista kaivetaan esiin. Kuurin ensimmäinen ja tärkein tavoite on unelmaisen kevättakin löytäminen, jotta harteilta voi karistaa talven raskaat kerrokset.

Takki on sesongista riippumatta yksi vaatekaapin kiistatta tärkeimmistä vaatekappaleista, sillä sen lisäksi että sille tulee taatusti paljon käyttökertoja, on se myös asujesi näkyvin ja usein myös määrittelevin osa. Juuri sinun näköisesi ja elämäntyyliisi sopiva takki takaa, että olet viimeistä myöden viimeistelty uuden kepeän elämäsi jokaisessa hetkessä. Simppeleinkin asu muuttuu kerralla keväiseksi, kun se saa kruunukseen sesonkiin sopivan takin.

Kevättakkien parhaimmisto ei juurikaan muuta muotoaan ja siitä jos jostain pidämme. Parhaimmat takit kun ovat klassikkomalleja, joita pidät pitkään ja rakkaudella, sesongista toiseen.

Tikattu untuvaponcho 199,00 e, Mos Mosh. Neulepaita 250,00 e, Marimekko. Housut 140,00 e, Samsoe & Samsoe.

Ruudullinen paitatakki 119,90 e, Selected Homme. Collegepaita 99,95 e, Makia. Housut 49,99 e, Only & Sons.

Tikkitakki - uudestisyntynyt takkikaapin kulmakivi

Unohda mielikuvat isovanhempien luotetusta välikausitakista, sillä tikkkitakki on uudelleensyntynyt supertrendikkäänä vaatekaapin kulmakivenä. Klassikkotakkia löytyy niin pitkänä kuin lyhyenä, isommilla ja pienemmillä tikkauksilla, hupulla, vyöllä tai pystykauluksella. Kevyesti topatun tikkitakin ihanuus piilee sen monikäyttöisyydessä. Vaihtelevien säätilojen vuoksi tikattu takki voi olla melkein ympärivuotisessa käytössä, kesän helteitä ja talven kovimpia pakkasia lukuun ottamatta.

Tikkitakki on myös helppo yhdistellä hyvin erilaisiin tyyleihin ja tilanteisiin, oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Kuvittele miten erilaisen fiiliksen saat aikaiseksi, kun yhdistät pitkään tikkitakkiin lempimekkosi tai kun takin kaverina onkin vapaapäivän rento collegeasu. Ohut tikkitakki, tai vaihtoehtoisesti tikkiliivi, on myös kerrostajan paras kaveri, sillä se sujahtaa helposti lisälämmikkeeksi esimerkiksi väljästi leikatun trenssitakin alle.

Kevättakki miesten bombertakki kuva 1
Kevättakki miesten bombertakki kuva 2

Bombertakki 159,00 e, Makia. Kauluspaita 39,99 e ja housut 49,99 e, Only & Sons. Tennarit 125,00 e, New Balance.

Bombertakki - sopivasti särmää arkityyliin

Bomber, tai tuttavallisemmin pilottitakki, on sekin klassikko, joka nostaa päätään aina tasaisin väliajoin. Pusakkamainen ja ohut takki on parhaimmillaan rennossa tyylissä, jossa takkiin yhdistetään vaikkapa lempihuppari ja kevätauringossa hohtavat tennarit. Kevytvuorisena bomber toimii oivallisesti myös kesätakkina, joka viimeistelee tavallisemmankin T-paidan särmikkääksi.

Kevättakki trenssi kuva 1
Kevättakki naisten pitkä trenssi kuva 2

Trenssitakki 379,90 e, Tommy Hilfiger. Neuletakki 229,00 e, paitapusero 210,00 e ja housut 225,00 e, Marimekko. Olkalaukku 139,00 e, Markberg.

Trenssitakki 149,99 e ja housut 69,99 e, Selected Homme. Kauluspaita 39,99 e, Only & Sons. Tennarit 115,00 e, New Balance.

Trenssitakki - aina ajankohtainen klassikko

Jos kevättakki ruumiillistuisi, ottaisi se taatusti trenssin muodon. Trenssin suosiota kevättakkirintamalla ei hevillä kumota ja miksi tarvitsisikaan. Hyvälaatuinen trenssi on syystäkin takkikaapin klassikko, sillä se on hankintana lähes ikuinen ja muotivirtauksista huolimatta aina ajankohtainen. Trenssin jos jonkun kohdalla kannattaa siis satsata itseä puhuttelevaan, mutta klassiseen ja laadukkaaseen malliin. Unelmatilanteessa takki on osa tyyliäsi vielä vuosien päästä ostamisesta.

Jos klassikkotakki on aikaisemmin tuntunut omaan makuun vähän liiankin ryhdikkäältä tai hillityltä, on uusien trendivirtausten myötä myös hieman aikaisempaa rennompia trenssejä tarjolla. Takki saa kaivattua twstiä uudenlaisesta, hippasen uudistetusta muotokielestä, kuten normaalia pidemmästä helmasta, muhkeista hihoista sekä tottua väljälinjaisemmasta istuvuudesta. Nämä takit miellyttävät varmasti sekä trendiniekkoja että hieman boheemimpaa pukeutujaa.

Kevättakki paitatakki kuva 1
Kevättakki paitatakki kuva 2

Paitatakki vaaleaa farkkua 119,90 e ja farkut 119,95 e, Calvin Klein Jeans. Neulottu t-paita 59,99 e, Selected Homme.

Näyttävä paitatakki 339,00 e ja mekko 199,00 e, Mos Mosh. Olkalaukku 129,00 e, Markberg. Maiharit 149,99 e, Steve Madden.

Paitatakki – rennon monikäyttöinen suosikki

Paitatakki on yksi tämän vuosikymmenen ehdottomista suosikeista, eikä suotta. Rentoa, usein oversize-mitoitettua vaatetta löytyy moneen silmään sopivana, niin yksivärisenä, supertrendikkäänä ruudullisena kuin vaikka pörröisen teddypinnan omaavana. Paitatakin ajankohtaisuuteen ja käyttötarkoitukseen vaikuttaa suuresti materiaalivalinnat. Villakankainen paitatakki on välikausitakkien aatelia, kun taas kevyt ja vuoriton, vaikkapa puuvillasta valmistettu paitatakki toimii kivasti kesällä tai sisäpukeutumisessa bleiserin virkaa toimittamassa.

Kevättakki naisten parkatakki kuva 1
Kevättakki naisten parkatakki kuva 2

Parkatakki 79,99 e, Vila. Bleiseri 99,99 e, Y.A.S. Toppi 39,99 e ja housut 79,99 e, Selected Femme.

Trenssitakki 199,00 e ja pellavapaita 89,99 e, Selected Homme. Farkut 99,95 e, Calvin Klein Jeans. Tennarit 115,00 e, New Balance.

Parkatakki – välikausitakkien käytännöllinen kruununjalokivi

Jos jokin takki pitäisi kruunata välikausitakkien kruununjalokiveksi, olisi se varmasti säänkestävä parkatakki. Onpa se sitten käytössäsi arjen jokaisessa hetkessä tai vain ulkoillessa, on käytännölliselle parkatakille taatusti tarvetta kaikkien vaatekaapissa. Kevyt parka pitää sinut kuivana yllättävien sadekuurojen sattuessa kohdalle, eikä säikähdä tuulisintakaan ulkoilusäätä.

Käytännöllinen ulkotakki on mielikuvissa joko vedenpitävä kuoritakki tai sporttinen softshell. Mutta näin ei välttämättä tarvitse olla asian laita. Materiaalit kehittyvät ja niin myös suunnittelu. Parkatakki on parhaimmillaan yllättävänkin minimalistinen ja tyylikäs. Ja tietysti: niin hyvin suunniteltu, että sillä uskaltaa uhmata säätä kuin säätä, niin keväällä kuin syksyllä.

Kevättakki nahkatakki kuva 1
Kevättakki nahkatakki kuva 2

Oversized nahkatakki 370,00 e, Human Scales. Mekko 79,99 e, Y.A.S. Tennarit 140,00 e, New Balance.

Biker nahkatakki 249,00 e, Human Scales. Neulospikee 59,99 e, Selected Homme. Housut 49,99 e, Only & Sons.

Nahkatakki - ajaton, iätön ja kestävä lempitakki

Aina tyylikäs ja ajaton nahkatakki ei mene koskaan pois muodista. Tämä luottovaate kulkee mukanasi vuosikymmenestä toiseen, kun pidät siitä hyvää huolta. Ja mikset pitäisi – suojaavampaa, kestävämpää, monikäyttöisempää ja karismaattisempaa takkia saat hakea.

Nahka hengittää ja pitää tuulta, mikä tekee nahkatakista miellyttävän säällä kuin säällä. Hyvin pidettynä nahkatakki on käytännössä ikuinen kaveri, joka vain paranee ajan myötä. Nahkatakki pukee kaikkia, kunhan valitset itsellesi mieluisen mallin – taattua lempitakki-ainesta.

Ostoksille
Ostoksille
Ostoksille