Ladataan kassaa...
Rumia sanoja ei voi kauniiksi muuttaa | Lue lisää Rakkauspuheesta
Takkiostamisen opas hero fullwidth

Takkiostamisen opas: löydä lempitakkisi

Kotimaamme ilmastosta johtuen säätilat ovat vaihtelevia ja paikoin yllättäviäkin. Milloin saamme nauttia ihanan aurinkoisista pakkaspäivistä, milloin kaikesta kaatosateen ja lumipyryn välillä. On tärkeää, että vaatetuksemme vastaa vallitsevia olotiloja. Väitämme, että jokaisen suomalaisen pukeutumisen tärkeimpiä kulmakiviä on tarkoituksenmukainen lempitakki tai kaksi.

Tarpeemme ja vuodenaikamme ovat vaihtelevia ja niin pitäisi olla myös eteisen vaatekaapin sisältö. Oikeanlaisen lempitakin löydettyäsi huomaat, että sisäpukeutuminenkin on helpompaa. Kun lempivaatteiden päälle saa oikeanlaisen takin, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi, ei juuri muusta tarvitse huolehtia.

Kokosimme avuksesi pienen takkien osto-oppaan, jotta takkien ostaminen on tulevaisuudessa helpompaa. Toivomme, että sen avulla kelpuutat takiksesi vain sellaisia yksilöitä, joista pidät ja joita pidät - vuodesta toiseen.

Takkiostamisen opas millainen takki kuva

Untuvatakki 699 e, Joutsen. Mekko 149,95 e ja housut 79,95 e, Part Two. Pooloneule 84,95 e, Inwear. Kengät 159,99 e, Steve Madden. Pipo 45 e, Samsoe & Samsoe.

Loppuelämän lempitakkia etsimässä

Mieti millainen takki sopii omaan elämäntilanteeseesi parhaiten – sillä sellainen takki kuin käyttäjäkin. Kaipaatko edustavaa villakangastakkia vai ulkoiluun sopivaa jokasääntakkia? Tai ehkä molempia? Kartoita tarpeesi ja panosta uuteen lempitakkiisi, jotta siitä on iloa vuosiksi.

Mieti, millaisissa tilanteissa takkia tulet tarvitsemaan. Kuluvatko päiväsi töissä ja erilaisissa edustustilaisuuksissa, jolloin siisti villakangastakki saattaisi olla oikea valinta sinulle. Toisaalta, jos vietät vapaa-aikasi ulkona liikkuen tai uhmaten säätä kuin säätä seikkailuja etsiessäsi, voi käytännöllisempi vedenpitävä takki olla parempi vaihtoehto näihin tilanteisiin.

Lempitakki jokaiseen tilanteeseen

Useammat meistä tarvitsevatkin molemmat ja lempitakkeja voi hyvinkin olla useampi eri käyttötarkoituksiin. Harvapa meistä lähtee esimerkiksi samassa takissa ulkoilemaan lumiselle luontopolulle tai juhlaviin kekkereihin. Aktiivinen elämäntyyli kiittää, kun olet takkikaupoilla panostanut laadukkaisiin lempitakkeihin, joihin pukeutuessa ei tarvitse potea asukriisiä vaan pukeutumisen iloa. Täydellisesti käyttötarkoitukseensa sopivat ja huolella valitut takit palvelevat sinua myös uskonnollisesti vuodesta toiseen.

“Aktiivinen elämäntyyli kiittää, kun olet takkikaupoilla panostanut laadukkaisiin lempitakkeihin.”

Oman tyylin mukainen takki

Satsaa takkikaupoilla oman maun mukaiseen takkiin, joka sujahtaa mutkitta niin omaan tyyliisi kuin elämäntapaasi. Kun panostat takkiostoksilla laatuun ja varmistat vielä takin istuvuuden, voit luottaa siihen että lempitakkisi kulkee mukanasi monenlaisissa hetkissä. Omaan persoonalliseen tyyliin saumatta natsaava takki on kätevä myös siksi, että saat sen yhdisteltyä monipuolisesti erilaisiin asuihin. Ylellisinkin villakangastakki menee nimittäin juhlamekon lisäksi myös hupparin ja joogatrikoiden kaverina.

Sinulle sopiva takkikuva

Parkatakki 379 e, Makia. Neulepaita 99,95 e, Matinique. Kauluspaita 99,95 e, Desoto. Housut 69,99 e, Selected Homme.

Sinulle sopiva? Selvitä sovittamalla

Kun potentiaalinen lempitakki on löytynyt, on aika varmistaa sen sopivuus juuri sinulle. Sovita takkia ajatuksella ja varaa siihen reippaasti aikaa, sillä hätäiset päätökset ja sinnepäin-sopivat takit eivät tuota sinulle iloa pitkään.

Näillä vinkeillä tunnistat hyvin, onko takki oikeanlainen ja kokoinen juuri sinulle.

1. Istuva ja tiukka eivät ole synonyymejä

Muista sovittaessa, että väljyys ei ole pahasta, sillä se pitää sinut paremmin lämpimänä. Myös muhkean neuleen pitäisi mahtua takin alle vaivatta. Mieti mitä takin alla tulisit käyttämään. Esimerkiksi miesten villakangastakin alle kannattaa sovittaa sekä puvuntakkia että hupparia, jotta se toimii monenlaisissa tilanteissa.

Sopivan kokoinen takki istuu alla olevista vaatekerroksista huolimatta hyvin ja näyttää tietysti mielettömän hyvältä!

Tarkkaile takin istuvuutta erityisesti takin yläosasta: väljempikin malli näyttää oikealta, kun se istuu kauniisti hartioilta. Pieni väljyys on varsinkin talvitakkien kohdalla positiivista: vaatekerrosten väliin jäävä ilma lisää lämmöneristystä ja pitää sinut lämpimämpänä kuin turhan tyköistuva malli. Ajan trendi myös suosii hieman väljähköä istuvuutta, joten sovita reippaammankin näköisestä takista suosiolla oma tuttu kokosi ja ihastu uudenlaiseen silhuettiin.

2. Halaa kuvitteellista kaveria

Liikuskele takin kanssa nähdäksesi ovatko helma ja hihat sopivan pituisia myös silloin, kun et seiso paikallasi. Istahda alas, halaa mielikuvituskaveria ja nosta käsiä ylös. Jos takki tuntuu liikkuessaankin hyvältä, olet napannut oikean koon. Kun takki on päälläsi, kokeile myös miten huppu sujahtaa päähäsi ja onko käsien helppo hakeutua taskuihin. Hyvin istuvassa takissa ulkonäkö ja käytännöllisyys kulkevat käsikädessä.

3. Pituudella on väliä

Kiinnitä sovitellessasi myös erityistä huomiota takin pituuteen ja mieti, mikä pituus olisi sinulle monipuolisin. Liian lyhythelmainen takki päästää kylmät viimat iholle eivätkä peitä alla olevaa vaatekertaa kauniisti. Pitkässä takissa on lisäksi helppo näyttää tyylikkäältä - alla voi olla vaikkapa rennot kotivaatteet, mutta ulos näkyy vain tyylikäs lempitakkisi!

Tutustu takkiin kuva

Villakangastakki 499 e, Claire. Neulepaita 159,95 e, Part Two. Kauluspaita 69,95 e, Isay. Housut 109,95 e, Inwear. Olkalaukku 139 e, Markberg.

Tutustu potentiaaliseen lempitakkiisi - mitä lukee pesulapussa?

Ennen ostopäätöstä, tutustu takin materiaaleihin ja hoito- ohjeisiin. Ulkoisesti samannäköisillä takeilla voi olla erilaisia teknisiä ominaisuuksia, ja takkiostoksilla jos jossain kysyminen ja selvittely kantaa hedelmää.

Kiinnitä materiaaleissa huomiota siihen, millaisissa tilanteissa takkia tulet käyttämään. Ulkoiluun tarkoitetun takin olisi hyvä olla lämmin, mutta myös tuulen- ja vedenpitävä. Erilaiset viimeistykset, tiheään kudotut kankaat ja esimerkiksi teipatut saumat ovat tällöin ystäviäsi. Täytteistä untuva on vilukissan ystävä, mutta nykyteknologian ansiosta myös vanutakit ovat nykyisin huippulämpimiä.

“Klassinen malli ja väritys takaavat sen, että et joudu takkiostoksille moneen vuoteen”.

Juhlissa tai muissa, astetta paremmissa hetkissä käytettävä villakangastakki voi olla puolestaan laadukkaan ylellinen ja vaikkapa hienosta kashmir-villasta valmistettu. Klassinen malli ja väritys takaavat sen, että et joudu takkiostoksille moneen vuoteen. Siksipä uutta lempitakkiaan kannattaa myös huoltaa hyvin ja ostaa esimerkiksi takkiharja säännöllistä huoltoa helpottamaan.

Muista kurkata lisäksi pesulappua: jos pesulaa vaativa materiaali on sinulle ehdoton ei, ei sitä kannata edes hankkia vaan suunnata katse muihin lempitakki-ehdokkaisiin.

Muistathan, että vieraillessasi liikkeessämme voit aina kääntyä asiantuntevan henkilökuntamme pariin. Asioidessasi verkkokaupassamme voit kysäistä apua asiakaspalvelustamme - autamme sinua aina parhaamme mukaan!

Löydä lempitakkisi:

Ostoksille
Ostoksille
Lue lisää