Ladataan kassaa...
Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksiin
Ilmainen palautus
Nopea toimitus: 2—4 arkipäivää
vinkit takkiostoksille

Opas täydellisen takin ostamiseen

Kotimaamme ilmastosta johtuen säätilat ovat vaihtelevia ja paikoin yllättäviäkin. Milloin saamme nauttia ihanan aurinkoisista päivistä, milloin kaikesta kaatosateen ja lumipyryn välillä. On tärkeää, että vaatetuksemme vastaa vallitsevia olotiloja. Väitämme, että jokaisen suomalaisen pukeutumisen tärkeimpiä kulmakiviä on tarkoituksenmukainen takki. Tarpeemme ja vuodenaikamme ovat vaihtelevia ja niin pitäisi olla eteisen vaatekaapin sisältökin. Oikeanlaisen takin löydettyäsi huomaat, että sisäpukeutuminenkin on helpompaa. Kun lempivaatteiden päälle saa oikeanlaisen takin, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi, ei juuri muusta tarvitse huolehtia.

 

 

Kokosimme avuksesi pienen takkien osto-oppaan, jotta takkien ostaminen on tulevaisuudessa helpompaa. 

1. Osta takki tilanteen mukaan

 

Mieti, millaisissa tilanteissa takkia tulet tarvitsemaan. Kuluvatko päiväsi töissä ja erilaisissa edustustilaisuuksissa, jolloin siisti villakangastakki saattaisi olla oikea valinta sinulle. Toisaalta jos vietät paljon aikaa ulkona liikkuen tai uhmaten säätä kuin säätä seikkailuja etsiessäsi, voi käytännöllisempi vedenpitävä takki olla sinulle parempi vaihtoehto. Useammat meistä tarvitsevat molemmat!

Takki kannattaa siis valita sen käyttötilanteen mukaan ja useampi meistä tarvitseekin useamman takin aktiiviseen elämäntyyliin. Voit esimerkiksi hankkia itsellesi erilliset takit työpäiviä ja vapaa-ajan viettoa varten. Panostaminen kannattaa – täydellisesti käyttötarkoitukseensa sopiva ja huolella valittu takki palvelee sinua vuodesta toiseen.

2. Varaa aikaa takin sovitteluun

 

Takkiostoksilla sovittaminen kannattaa tehdä ajatuksella. Mieti, tarvitseeko takin alle mahtua useampi vaatekerros, jolloin takin on hyvä olla hieman väljempi. Tällöin takkia kannattaa ehdottomasti sovittaa paksumman paidan kanssa. Toisaalta oikein lämpimän untuvatakin alle et välttämättä tarvitse juurikaan kerroksia, jolloin tämäkin kannattaa ottaa huomioon. Sovittaessasi takkia näet myös, että hihat ja helma ovat tarpeeksi pitkät ja että takin muut ominaisuudet, kuten huppu ja taskut ovat sinulle mieleisiä ja toimivia.

Tarkkaile takin istuvuutta takin yläosasta: väljempikin malli näyttää oikealta, kun se istuu kauniisti hartioilta. Pieni väljyys on varsinkin talvitakkien kohdalla positiivista: vaatekerrosten väliin jäävä ilma lisää lämmöneristystä ja pitää sinut lämpimämpänä kuin turhan tyköistuva malli. Kokeile myös, miltä liikkuminen takissa tuntuu. Hyviä muistisääntöjä on istuminen sekä kuvitteellisen ystävän halaaminen. Jos takki tuntuu liikkuessakin hyvältä, olet napannut itsellesi oikean koon. Hyvin istuvassa takissa ulkonäkö ja käytännöllisyys kulkevat käsikädessä. 

3. Tutustu takin materiaaleihin

 

Takin materiaali määrittelee takin sopivuuden eri olosuhteisiin, siksi juuri siihen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota takkia hankkiessa. Ulkoisesti samannäköisillä takeilla voi olla erilaisia teknisiä ominaisuuksia, ja takkiostoksilla jos jossain kysyminen kannattaa. Myös materiaalin suhteen kannattaa pitää mielessä takin käyttötarkoitus. Ulkoiluun tarkoitetun takin olisi hyvä olla lämmin, mutta myös tuulen- ja vedenpitävä kun taas juhlissa käytettävä villakangastakki voi olla materiaaliltaan laadukkaan ylellinen, jotta siitä on iloa useiksi vuosiksi.

Vieraillessasi liikkeessämme voit aina kääntyä asiantuntevan henkilökuntamme pariin ja verkko-ostoksilla hyödynnä tuotteiden tietojen lisäksi asiakaspalvelu-chattiamme. Autamme sinua aina parhaamme mukaan! Tarvitset sitten kevyen ja pieneen tilaan pakkautuvan kevytuntuvatakin, koviakin pakkasia ja sadetta pitävän parka-takin vai kätevän takin kauppareissulle ja koiran ulkoilutukseen - yhdessä löydämme kaikki elämäsi takit.

Laaja valikoima naisten ja miesten takkeja - shoppaile helposti verkosta tai tule myymäläämme tutustumaan!

Verkkokaupan asiakaspalvelu
(arkisin 8-19):

020 701 0319 
verkkokauppa@kekale.fi