ILMAINEN TOIMITUS & PALAUTUS YLI 50€ TILAUKSIIN

Ladataan kassaa...

Myymälämme ovat avoinna - Katso poikkeusaukioloajat

Vaatteita kesähetkiin -30% |NAISET | MIEHET |

puvun ostamisen opaspuvun ostamisen opas

Puvunostamisen opas

Käytätpä pukua sitten osana arkipäiväistä pukeutumistasi tai vain juhlan tullen, on istuva puku jokamiehen vaatekaapin kulmakivi. Esitimme miesten osaston tuotepäällikölle, Tuomas Kekäleelle, muutamia kysymyksiä koskien puvun ostamista, valintaa sekä huoltoa.

selected mylo pukuselected mylo puku

Selectedin harmaansävyinen puku on trendikäs valinta. Sävy sopii hienosti niin juhlaan kuin arkeen, kun sen asustaa oikein. 

Harmaa Mylo puvuntakki | 99,00e | ja takkiin sopivat suorat housut | 59,99e |

Valitse mustan puvun sijaan tummansininen

Jos haluat ostaa vain yhden puvun, osta tummansininen”, toteaa Tuomas, kun keskustelemme puvun valinnasta. Yönsininen, siis erittäin tummansininen puku, on monikäyttöisin ja paras valinta silloin, kun haluat satsata vain yhteen laadukkaaseen pukuun. Tummansinistä pukua voit käyttää juhlissa, joissa pukeutumisetikettinä on tumma puku, mutta myös töissä, häissä, illanistujaisissa ja jopa hautajaisissa.

 

Musta puku on toki monikäyttöinen klassikko, mutta myös helposti kovin synkkä sekä persoonaton. Ota haaste vastaan ja ainakin sovita myös muun väristä pukua!

Kokeile rohkeasti erilaisia tyylejä

Jos puku kuuluu osaksi arkipäivääsi, suosittelemme useamman puvun hankintaa, jotta puku saa lepoa käytön välissä ja sinä vaihtelua päivittäiseen tyylisi.

 

Pukua paljon käyttävän kannattaa kokeilla erilaisia kuoseja, materiaaleja sekä värejä”, Tuomas rohkaisee. 

 

Kokeile vaikkapa ruutuja, trendikästä beigeä tai kirkkaampaa sinistä. Myös asusteilla voi leikitellä niin paljon kuin sielu sietää. Jos kaipaat apua kauluspaidan, solmion tai vaikkapa taskuliinan valintaan, lue myös Siististi pukeutuvan miehen check-list, jossa puhumme näistä asioista enemmän.

Pukua ostettaessa kannattaa luottaa myyjän ammattitaitoon

Oletko pitkästä aikaa pukuostoksilla? Ensimmäisellä kerralla suosittelemme suuntamaan myymälään, jolloin voit katsoa yhdessä asiantuntevan myyjän kanssa itsellesi sopivan mallin ja koon. Osaava myyjä osaa neuvoa sinua myös erilaisten asukokonaisuuksien kokoamisessa, jolloin voit ostaa koko setin yhdeltä istumalta. Jatkossa uuden puvun ostaminen onnistuu hyvin myös verkosta, sillä brändien mitoitus toistuu usein sesongista toiseen samana. Kun panostat alussa hieman, jatkossa ostaminen on helppoa kuin heinänteko!

Yleisimmät pukutyyppien istuvuudet

Regular Fit. Väljempi mitoitus, jossa on enemmän tilaa. Istuvuus sopii erityisen hyvin isokokoisemmalle miehelle tai perinteistä pukua kaipaavalle. Eri vartalotyypeille löytyy myös erilaisia regular-malleja, kuten omansa lyhyemmälle tai tanakammalle miehelle.  Takissa on usein myös hieman pidempi helma verrattuna Slim-pukuihin.

 

Slim Fit. Selkeästi istuvampi puku, joka sopii erityisesti hoikalle miehelle, mutta toki myös muille, jotka tahtovat istuvamman pukumallin. Slim-pukujen helma on nykyisten trendien mukaan hieman lyhyempi kuin Regularissa.

Istuva puku on pienestä kiinni

Koon selvittäminen myyjän kanssa on järkevää, sillä mittataulukoiden lukeminen pukujen kohdalla saattaa olla hieman haastavaa. Suomalaisten merkkien mittataulukko ottaa usein huomioon sekä pituuden että vartalotyypin, mutta esimerkiksi ruotsalaisten ja saksalaisten mittataulukko ottaa kantaa vain pituuteen. Jos haluat kuitenkin selvittää kokosi oma-aloitteisesti, voit käyttää hyödyksesi miesten pukujen kokotaulukkoa.

 

”Puvun takkia valitessa istuvuus menee kaiken edelle. Hintava ja laadukaskin puku on rahanhukkaa, jos istuvuus on väärä”, Tuomas toteaa.

 

Tärkeintä puvun takkia ostaessa on kiinnittää huomiota hartialinjaan, sillä se ei ole muokattavissa jälkeenpäin. Istuvassa takissa olkasauma on suorassa, jolloin takin kaulus istuu hyvin sekä edestä että niskasta. Jos kaulus vetää tai vaihtoehtoisesti jää törröttämään edestä, ei takki istu tarpeeksi hyvin. Selkään saattaa silloin tällöin jäädä ylimääräinen pussi kauluksen alapuolelle, mutta tätä ei kannata säikähtää, sillä se on yksi yleisimmin tehtävistä korjausompeluista. Ylimääräinen pussitus johtuu yksinkertaisesti takin kaavasta, joka ei välttämättä vastaa täysin jokaisen vartalon muotoa.

 

Yleinen virhe pukua ostettaessa on liian ison koon valinta. Istuva puku on päällä mukava, mutta sen pitää olla myös istuva. Puvun takkia ostaessa pätee sama sääntö kuin farkkujen valinnassa: joskus liiallinen mukavuus saattaa tarkoittaa, että kannattaisi sovittaa kokoa pienempää.

selected logan sininenselected logan sininen

Laivastonsininen puku on klassikko, joka on aina sesongissa. 

Kapelinjainen Mylo puvuntakki | 100,00e | sekä yhteensopivat puvunhousut | 59,95e |

Sovita puvun takkia aina sekä auki, että kiinni.

Napin ollessa kiinni puvun takin pitäisi olla tarpeeksi napakka, jolloin takki näyttää ryhdikkäältä. Jos eteen muodostuu vekkejä, takki saattaa olla liian pieni, jolloin suosittelemme sovittamaan yhtä kokoa isompaa. Muista sovittaessa katsoa, että takki näyttää hyvältä myös auki, jotta voit käyttää sitä osana myös rennompaa asukokonaisuutta. Kiinni ollessaan jätä alin nappi auki. 

Kiinnitä huomiota myös siihen, miten hiha laskeutuu. Siististi laskeutuva hiha ei jätä ryppyjä eikä vekkejä käden ollessa alhaalla. Klassinen hihan pituus on sellainen, että kauluspaidan hiha jäisi näkyviin noin puolentoista sentin verran. Hihoja pystytään helposti lyhentämään korjausompelun avulla.

selected logan pukuselected logan puku

Jos laivastonsininen puku tuntuu tylsältä, käännä kohteesi kirkkaansinisen puoleen. Puku raikastuu upeasti vaalensävyisellä kauluspaidalla.

Kirkkaansininen Mylo puvuntakki | 99,00e | ja yhteensopivat kapealinjaiset housut | 59,99e |

Yleisimmät korjausompelut:

  • Hihojen lyhentäminen oikean mittaiseksi
  • Selän kaaren suoristaminen
  • Lahkeiden lyhennys
 

Jos pukusi kaipaa muutoksia, voit lisämaksusta teettää korjausompelut liikkeessämme ilman erillistä ompelijakäyntiä. Helppoa ja käytännöllistä!

Suosi luonnomateriaaleja

Laadukkaimmat puvut ovat perinteisesti 100%:sta villaa, kurkkaa siis materiaalilappua ostoksilla ollessasi. Villaa on erilaisia laatuja ja useimmiten parhaimmat pukukankaat tehdään Italiassa. Hieno villalaatu saattaa rypistyä hieman käytössä, mutta se myös oikenee luonnollisesti käytön jälkeen.

 

Kangasta kannattaa fiilistellä myös kädessä: jos tuntu on mukava ja miellyttävä, se on sitä usein myös päällä sekä käytössä”, Tuomas vinkkaa.

 

Talvella villalaadut ovat paksumpia ja kesällä puolestaan kevyempiä. Kesämallistoista löytyy usein hengittäviä, pellavakankaisia tai pellavasekoitteisia pukuja, jotka ovat erittäin miellyttäviä myös hellepäivinä.

 

Pellava-villa irtotakit tuovat mukavan rennon fiiliksen, eivätkä rypisty käytössä läheskään niin paljoa kuin luullaan”, Tuomas summaa. 

 

Sekoitekankaisia pukuja kannattaa suosia silloin, jos puku on jatkuvassa kovassa käytössä, sillä materiaalin kesto on parempi. Täyspolyesteriset puvut kannattaa kuitenkin jättää kauppaan, sillä hengittämätön materiaali ei ole käytössä miellyttävä.

Anna puvun levätä käyttökertojen välissä

Villapuvun pitäisi saada levätä käyttöpäivien välissä. Säilytä pukua leveässä henkarissa, joka auttaa pukua pitämään muotonsa. Housut voi viikata poikkipuulle. Villa on helposti huollettava materiaali, sillä se puhdistaa itse itsensä. Aseta puku henkarissaan tuuletettavaksi ja muista myös poistaa pölyt säännöllisesti vaateharjalla. Paras tuuletussää on hieman kostea ja kylmähkö, mutta myös aurinkoisella säällä voi tuulettaa, kunhan pukua ei sijoita suoraan paisteeseen.

 

Jos puku on kovin ryppyinen käytön jäljiltä, nosta se joko käytön jälkeen tai ennen seuraavaa käyttöä kosteaan kylpyhuoneeseen suoristumaan tai satsaa vaatehöyrystimeen. Jos silitys on välttämätön, säädä rauta mahdollisimman miedolle lämmölle. Villapukua ei kannata pestä turhaan, sillä myös kemiallinen pesu kuluttaa kangasta. Sekoitekankaiset housut ovat ainoa poikkeus, joita voi ainakin useimmiten pestä säännöllisesti myös kotikoneessa.

Yksityiskohdat kertovat laadusta

Laadukkaan puvuntakin tunnistaa pienistä yksityiskohdista, kuten hyvin ommelluista napeista sekä huolellisesti valmistetusta vuorituksesta. Varsinkin kevät- ja kesämallistojen puvuntakit on usein varustettu puolivuorella. Puolivuorellinen tai vuoreton takki kielii hyvästä laadusta, sillä vuoren alle ei ole voitu piilotella mitään, vaan ompelujäljen on oltava priimaa.

 

Osa yksityiskohdista pitää muistaa viimeistellä itse ennen puvun ottamista käyttöön. Taskut sekä takana oleva halkio on usein harsittu kiinni, jotta ne pysyisivät siistinä kuljetuksessa ja myymälässä. Avaa rintatasku, jos käytät taskuliinaa sekä takahalkiot, jotta takki laskeutuu siististi. Edessä olevia taskuja ei välttämättä kannata avata, jotta takki pysyy ryhdikkäänä käytössä, eikä venähdä taskussa kannettujen tavaroiden painosta. Ratko pois myös hihansuussa mahdollisesti oleva merkkilappu.

Trendi kääntyy klassiseksi

”Jos haluat olla persoonallinen ja trendikäs pukeutuja, pukeudu pukuun, sillä sitä näkyy katukuvassa harmittavan vähän”, vihjaa Tuomas.

 

Puku onkin supertyylikäs vaihtoehto, joka jää usein turhaan pelkästään juhlakäyttöön. Istuva puku on mukava käytössä ja sitä voi yhdistellä myös rennompiin asuihin. Esimerkiksi trendikäs ruudullinen irtotakki yhdistyy mainiosti sneakereiden ja T-paidan kanssa. 

 

Pukupukeutumisen trendit ovat hiljalleen liikkumassa enemmän klassisen puvun suuntaan. Tämä tarkoittaa Tuomaksen mukaan sitä, että takkien helmat pitenevät, kauluskäänteet levenevät ja hartioihin saattaa tulla runsaammin toppausta. Takin napitus nousee myös hieman korkeammalle, jolloin se menee enemmän kiinni. Housuissa puolestaan lahje väljenee ja lyhenee sekä vyötärö nousee nykyisiä malleja korkeammalle. 

Apulista mukaasi ostoksille:

  1. Rohkaistu ja kokeile uusia tyylejä, musta ei aina ole paras vaihtoehto
  2. Luota myyjän ammattitaitoon oikean mallin ja koon valinnassa
  3. Istuvuus on kaiken A ja O, sovita siis huolella
  4. Suosi laadukkaita materiaaleja ja kiinnitä huomiota yksityiskohtiin
  5. Oikeaoppinen pesu ja huolto lisäävät käyttövuosia
selected pellavapaitaselected pellavapaita

Onko tyylikkäämpää kuin musta puku? Säästele mustaa pukua erityisen juhlaviin tilaisuuksiin.

Musta puvuntakki | 99,95e | ja settiin sopivat suorat puvunhousut | 59,95e | 

Sitten suorinta tietä pukuostoksille!

Löydät valikoimastamme laadukkaat puvut, suorat housut sekä irtotakit. Voit tutustua valikoimaamme kätevästi verkkokaupassamme tai käydä vierailemassa lähimmässä myymälässäsi.

Kotimainen perheyritys, jolla on historiaa jo yli 60 vuoden ajalta. 11 Kekäle-myymälää palvelee ympäri Suomea ja verkkokauppamme kautta saat käsiisi koko ketjun valikoiman. Valikoimastamme löytyy yli 100 vaatemerkkiä naisille, miehille ja lapsille. Niiden myötä saamme kohdata yli 200 000 asiakasta vuosittain.

Tervetuloa kokemaan pukeutumisen ilo kanssamme!

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisesti suljettuna 21.-22.5. välisen ajan. Voit olla tänä aikana meihin yhteydessä meilitse osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekale.fi

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Voit olla meihin yhteydessä Chatissa,  soittamalla numeroon 020 7010 300 tai lähettämällä yhteydenottopyynnön osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekale.fi

Charmi-asiakkaanamme saat rahanarvoisia etuja jokaisesta ostoksestasi. Liity nyt ja saat heti 5% alennuksen normaalihintaisista tuotteistamme. 

Liity nyt

Seuraa meitä somessa