Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |
Neuleopas hero fullwidth

Neuleopas - Laadukas materiaali ja oikeaoppinen huolto tekee neuleesta pitkäikäisen kumppanin

Neuleet ja villapaidat ovat vaatekaapin must have-tuote, joilla on suomen ilmastossa käyttöpäiviä lähes vuoden jokaisena kuukautena. Ajankohtaiseksi neuleet nousevat viimeistään silloin, kun ilmat ovat viilenneet. Lämmin neule lämmittää sellaisenaan tai muiden yläosien kaverina. Neulepaidat- ja takit toimivatkin lähes jokaisen alaosan kanssa ja niillä saa myös venytettyä lempikesävaatteiden käyttöikää ympärivuotiseksi.

Tämän syksyn ja talven neuletrendit ovat moninaisia ja suosivat muun muassa poolokauluksia, mielenkiintosiia kirjailuja, joiden inspiraationa on oltava norjalainen villapaita ja muut perinneneuleet, sekä näyttäviä nappeja. Lue lisää syksyn ja talven trendeistä ja löydät omat lempparisi! Trendikkäiden yksityiskohtien lisäksi neulerintamalla suositaan nyt laatua niin materiaaleissa kuin valmistuksessakin. Neulevalikoimaan on marssinut laaja kattaus upeita villalaatuja, kuten silkkisen pehmeää kashmiria ja merinovillaa. Lämpöisiin neuleuutuuksiin tekee mieli kietoutua koko pitkän talven ajan. Uskommelkin, että jokaiselle löytyy lämmittäjä tai kaksi!

Shoppailuvinkit neuleostoksille - panosta laadukkaaseen materiaaliin

Neulemateriaalien viidakossa hyvä nyrkkisääntö on, että mitä ohuempaa, hienompaa ja pidempää luonnonvillakuitu on, sen laadukkaampaa ja arvokkaampaa se myös on. Yhdistävä tekijä luonnonvillasta tehdyissä neuleissa on se, että aidot materiaalit tekevät niistä hengittäviä, mukavia, istuvia, kevyitä ja lämpimiä. Siksi ne ovatkin täydellisiä kavereita viileisiin keleihin! Kaikki keinokuidut eivät ole pahasta, kunhan tiedät mitä välttää ja mitä ei. Polyamidi on usein neuleissa tuomassa kestävyyttä ja joustoa. Polyesterista ei ole pieninä pitoisuuksina haittaa, eikä paljon hyötyäkään, mutta se saa neuleen vaatimaan pesua. Akryylia sen sijaan suosittelemme välttämään, sillä se tekee neuleesta nyppyyntyvän, sähköisen ja huonosti hengittävän. Eikä sellainen neule palvele niin kuin sen pitäisi!

Valikoimassamme olemme panostaneet ennen kaikkea laatuun. Vaikka keinokuituinenkin neulepusero on usein nätti, vaate on nopeasti parhaat päivänsä nähnyt. Eikä keinokuituneuleiden lämmittävyyttä voi mitenkään verrata esimerkiksi mohairiin, kashmiriin tai merinoon. Kertakäyttömuodin sijaan kannustamme panostamaan laadukkaista ja aidoista materiaaleista tehtyihin tuotteisiin. Laatu toki maksaa, mutta myös kestää – vaatteesta on sinulle tyyli-iloa vuosiksi, kunhan vain pidät lämmittäjästäsi hyvää huolta. Lue lisää siitä, miten tunnistat laadukkaan vaatteen ja neuleen, ennen kuin lähdet ostoksille.

Neuleopas villalaadut

Ryhdikäs poolokaulus yhdistyy pehmoiseen neulepintaan ja väljähköön istuvuuteen

Poolokauluksinen neulepaita Selected Femme |89,99e| Part Twon ruutukuosisissa housuissa on vajaamittaiset lahkeet 89,95e | Lauren Ralph Laurenin nahkalaukku sopii monenlaisiin asuihin 229,00e | Gantin nahkatennarit viimeistelevät asun rennosti 129,90e

Kashmirneuleet

Kashmiria, kuninkaiden kuitua, saadaan kašmirvuohesta. Kashmir on korkealaatuista, pehmeää ja hienoa. Kuitu on arvokasta ja sitä käytetään usein sekoitteena muiden villojen tai jopa silkin kanssa. Miellyttävän tuntuinen kashmir tuntuu iholla pehmoiselta, joten sitä käytetäänkin paljon huiveissa sekä neulepaidoissa. Kashmirista tehdyt villaneuleet ovat kevyitä, mutta pitävät sinut siltikin lämpimänä. Ylellinen materiaali on myös herkkä, eikä näin ollen sitä kaikista kestävintä, mutta oikein huollettuna kashmirvaatteesi kestää vuosia.

Mohairneuleet

Angoravuohesta saatava mohairkuitu on todella pehmeää ja miellyttävän tuntuista. Tyypillistä hienolle, mutta kulutuksenkestoltaan hyvälle mohairille on pehmeä ja pörröinen pinta. Mohair ei nyppyynny eikä sähköisty, mikä tekee materiaalista mukavan käyttää sekä huoltaa. Lisäksi mohair sopii myös monille allergikoille. Mohairia käytetään usein sekoitteena muiden villojen kanssa antamaan kuohkeutta ja kiiltoa. Mohairtuotteiden hinta määräytyy sen mukaan, miten hieno mohairlaatu on kyseessä. Hintavimmat kuidut ovat kaikkein ohuimpia ja pisimpiä, kuten Kid Mohair!

Merinoneuleet

Merinolampaista saatava merinovilla on villalaaduista hienoin ja ohuin. Villaa käytetään erittäin ohuissa ja korkealaatuisissa neuleissa, flanelleissa ja myös pukukankaissa. Merinovillaneulos on kevyt, lämmin, tehokkaasti kosteutta siirtävä, eikä se kaipaa huolloksi kuin säännöllisen tuuletuksen. Merinovillainen neulepaita onkin mahtava hankinta hänelle, jonka mielestä villavaatteiden huoltaminen on työlästä. Merinovilla on ihanan pehmeää eikä näin ollen kutita ihoa. Lisäksi merino on antistaattinen sekä lämmin materiaali myös märkänä, jonka vuoksi se on mahtava materiaali myös teknisempiin vaatteisiin!

Villaneuleet

Lampaanvilla on monille tuttu materiaali, joka on vertaansa vailla! Villa on ihanan pehmeää ja lämmintä, eikä se kankaanakaan rypisty, jolloin se sopii erinomaisesti takkeihin ja pukukankaisiin. Villaneuleet puolestaan ovat klassikko, joka löytyy lähes jokaisen vaatekaapista. Villalla saattaa olla huono maine, sillä rakenteeltaan kiharainen villa ärsyttää herkkäihoisia. Vaihtoehtona on esimerkiksi aluspaidan pukeminen villaisen neulepaidan alle tai kääntyminen muiden villalaatujen puoleen. Suosittelemme löytämään oman lempimateriaalin tai useammankin, sillä laadukkaisiin villavaatteisiin satsaaminen on todellista arjen luksusta!

Neuleopas villan pesuohje

Laadukkaat neulepaidat ovat toimivan vaatekaapin peruspilareita

Suloisen vaaleanpunaisessa Selected Femmen neuleessa on koristekuviointi |119,99e| Part Twon pitkä takki lämmittää yhdessä laadukkaan neulepaidan kanssa |159,95e| Trendikkäät Mos Moshin ruudulliset housut suorilla lahkeilla |139,95e| Gantin nahkatennarit toimivat hienosti myös tässä asussa |129,95e|

Neuleen hoito ja huolto

Laadukkaat villapaidat palvelevat sinua vuosia - jos huollat niitä oikeaoppisesti. Villatuotteet ovat harvinainen esimerkki vaatteista, joiden pesua kannattaa vältellä viimeiseen asti. Luonnostaan likaa hylkivä villa kannattaa toki pesaista, jos siihen on onnistunut saamaan tahran aikaiseksi, mutta normaalin käytön jälkeen suosittelemme laittamaan villavaatteen pyykkikorin sijasta tuulettumaan.

Tuulettaminen on villavaatteen paras ystävä

Ulkoilma on villavaatteen paras ystävä, jossa se raikastuu erinomaisesti käytön tai säilytyksen jäljiltä. Erityisesti viileässä ja kosteassa ilmassa villakuitu turpoaa ja puhdistuu hyvin. Tuuletuksen jälkeen villavaatteesi kiittävät, kun säilytät niitä väljästi viikattuina tai laadukkailla henkareilla ripustettuina.

Jos kuitenkin kallistut pesun puoleen, noudata tuotteen materiaalitiedoissa lukevia hoito-ohjeita orjallisesti.

Villan pesuohje:

  • Konepestessä suosi hellävaraista pesuohjelmaa, mieluiten sellaista, joka on suunnattu villavaatteille. Hienommat villalaadut, mohair, kashmir ja merino pyöräytetään usein 30° hienopesussa ja tavallinen karkeampi villa saattaa kestää jopa 40° hienopesun. Hienopesu merkitään pesulapussa ylimääräisellä viivalla pesulämpötilan alla. Kuivaa villavaate vaakatasossa ja sano ehdoton ei kuivausrummulle!
  • Jos pesulappu kieltää konepesun, pese villavaate käsin. Pesu tulisi suorittaa mahdollisimman ripeästi ja hellästi, mieluiten puristelemalla, jotta villakuitu ei kärsi ja katkeile. Pesty vaate kannattaa rullata vaalean froteepyyhkeen sisälle, jotta suurin kosteus imeytyisi siihen. Esikuivattu vaate oiotaan mittoihinsa ja kuivataan vaakatasossa ilmavasti. Kuivauspaikan kannattaa olla lämmin, mutta ei esimerkiksi patterin välittömässä läheisyydessä.
  • Sekä konepesussa että käsinpesussa suosittelemme käyttämään neutraalia, villalle tarkoitettua pesuainetta. Käsin pestäessä aine liotetaan huolellisesti kädenlämpöiseen veteen ennen pesun aloittamista.
  • Muista, että kaikki villakankaat, kuten villkangastakit ja puvuntakit eivät välttämättä kestä vesipesua ollenkaan. Tällöin on turvallisinta toimittaa vaate pestäväksi pesulaan.

1-2-3 eli kolme askelta nyppyjen poistoon

Neulekampa

Poista nypyt neulekammalla

Levitä neule tasaiselle alustalle, kuten vaikka napakan tyynyn tai silityslaudan päälle. Tue käsiteltävää kohtaa pitämällä neuleesta toisella kädellä kiinni niin, ettei neule veny tai liiku kampauksen aikana. Kampaa nypyt toisella kädellä pois yhdensuuntaisin vedoin neuloksen tai tekstuurin suuntaisesti.

Älä tee liikettä sivuittain, edestakaisin tai muuten huolimattomasti, jotta neulepinta pysyy siistinä. Varovaisen harjailun jälkeen neuleesi on jälleen kuin uusi, kun neulekampa on poistanut nypyt neuleen pinnalta.

Arkivé Atelier -nukkakampa |12,95e|

Neuleharja

Harjaa neule sileäksi

Neuleharja viimeistelee kammatun pinnan sileäksi ja poistaa lisäksi neuleen pinnasta pölyä, irtokarvoja, kuivunutta likaa sekä kevyitä tahroja. Voit tehostaa harjauksen vaikutusta suihkuttamalla vaatteen pintaan kevyesti vettä sumutinpullolla. Käy vaate läpi systemaattisesti osio kerrallaan ja nauti sileästä ja pehmeästä pinnasta.

Kent CP6 neuleharja |49,95e|

Vaateharjan puhdistuskampa

Puhdista lopuksi välineet

Puhdista neuleharja harjauksen jälkeen siihen suunnatulla puhdistusharavalla, jotta siihen irronneet pölyt ja neulekuidut eivät siirry seuraavaksi käsiteltävään vaatteeseen. Kampaa puhdistusharavalla ylöspäin ja käy puhdistettava harja läpi kauttaaltaan. Kampaa vaateharja lopuksi päältä vaakasuunnassa. Vaateharjan voi myös välillä imuroida, jolloin pienimmätkin pölyhiukkaset poistuvat vaateharjasta.

Vaateharjan puhdistusharava |4,00e|

Älä säikähdä nyppyjä - nukan poisto on helppoa kun käytössäsi on villakampa

Neulepaidat ovat tunnettuja nyppyyntymisestään ja nyppyjä ilmestyy niin laadukkaisiin neuleisiin kuin vähemmän laadukkaisiin neuleisiin. Ero on siinä, pystyykö ne poistamaan. Älä siis säikähdä villavaatteisiin luonnostaan ilmestyviä nyppyjä - laadukkaasta neulepinnasta ne pystyy poistamaan. Nyppyyntyminen on villamateriaaleille hyvin tyypillistä, eikä se itsessään kerro materiaalin huonosta laadusta. Nypyt ovat vain tekstiilin pinnalle kerääntyneitä irtokuituja, jotka takertuvat toisiinsa ja muodostavat pienen nypyn. Myös hankaus saattaa aiheuttaa nyppyjä, pidä tämä erityisesti mielessä, jos nypyt ilmestyvät alituisesti samaan kohtaan. Esimerkiksi laukun hihna saattaa hangata neulepinnan nypyille.

Jotkin neuleet saattavat aluksi nyppyyntyä enemmän, mutta kun irtokuidut ovat poistuneet, nyppyyntyminen loppuu. Jos nyppyjä tai nukkaa on päässyt muodostumaan, voit poistaa ne helposti villakamman avulla. Tarvitset siis vain villa- tai mohairkamman, tasaisen alustan ja hyvää musiikkia, jota kuunnellassa nyppyjen poisto tuntuu lasten leikiltä. Kun teet homman rutiinilla vaikkapa puolen vuoden välein, neuleesi kiittävät.

Kent brushes -vaateharjat:

ARKIVE ATELIER, KENT CP6 PEHMEÄ VAATEHARJA

Kent CP6 -vaateharja on omiaan villaa sisältäville neuleille ja pukukankaille. Se silottaa ja ehkäisee nukan muodostumista. Harja sopii erinomaisesti merino- ja kashmirvillalle, mutta siloittaa hyvin myös mohairneuloksen takkuuntuneen pinnan, jopa ilman mohairkampaa. |49,95e|

ARKIVE ATELIER, KENT CC2 TRAVEL VAATEHARJA

Kent CC2 -vaateharja on yleisharja, joka poistaa hyvin pölyt ja irtokarvat. Mainio valinta puuvillalle, pellavalle, sametille ja keinokuiduille. Pienikokoinen vaateharja kulkee kokonsa ansiosta myös helposti mukana, jotta voit freesata asusi hetkessä niin matkoille kuin kaupungilla. |29,95e|

ARKIVE ATELIER, KENT CC20 KAKSIPUOLINEN VAATEHARJA

Kent CC20 -kaksipuolinen vaateharja sopii jämäkille kankaille, kuten paksuille ja kestäville villakankaille sekä denimille. Siistii nopeasti villakangastakin ja pikapuhdistaa likaiset farkun lahkeet. Harjan lyhyempi harjaksinen puoli irrottaa tehokkaasti irtonukkaa ja puhdistaa kuivuneet tahrat. Pidempi harjaksinen puoli puhdistaa pölyä ja siloittaa materiaalin pintaa. |62,00e|

ARKIVE ATELIER, NUKKAKAMPA

Arkivé Atelier -nukkakampa on villavaatteiden paras ystävä. Nukkakammalla voit poistaa nukan villaneuloksista sekä -kankaista. Nukkakampa sopii erityisesti merino- ja kashmirneulosten sekä sileiden villakankaiden huoltoon. |12,95e|

SWEATHER STONE NUKKAKIVI

Sweather Stone -nukkakivi on tehokas väline nukanpoistoon erityisesti karkeille ja pörheille villakankaille ja materiaaleille. Sopii erityisen hyvin erilaisten lampaanvillaisten ja mohairia sisältävien villavaatteiden huoltoon. |14,95e|

VAATEHARJAN PUHDISTAJA, REDECKER HARJANPUHDISTAJA

Arkivé Atelier -vaateharjan puhdistuskampa on malliesimerkki saksalaisen Redeckerin suunnitteluideologiasta, joka pohjaa ajatukselle tarvelähtöisistä käyttöesineistä. Pientä haravaa muistuttava puhdistuskampa puhdistaa tehokkaasti vaateharjaan kertyneen nukan ja pölyn. Kampa sopii myös hiusharjojen puhdistukseen. |4,00e|