Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |

Arjen pidetyimmät

Arjen pukeutumista määrittelee pitkälti se, millaista arkea vietämme ja mistä se koostuu – harrastukset, työt, koti, perhe, ystävät ja sää asettavat omat vaatimuksensa pukeutumiselle. Mitä arki pitääkään sisällään, on pukeutumisella suuri vaikutus siihen, miltä arki tuntuu ja miten se huokuu meistä ulospäin. Arkityyli koostuu monikäyttöisistä lempivaatteista, vaatekaapin peruspilareista, käytännöllisistä valinnoista ja mikä tärkeintä, omasta persoonasta. Arkityyli on sinä.

Säännöllisin väliajoin on hyvä tutkailla vaatekaappia kriittisin silmin: Koostuuko vaatekaapin sisältö pidetyimmistä lempivaatteista? Löytyykö kaapista arkityylin peruspilarit ja moneen käyttöön mukautuvat arjen lempparit? Onko aamuisin helppo poimia päällepantavaa vai aiheuttaako vaatteiden valinta päänvaivaa? Vinkkiemme avulla olet askeleen lähempänä arjen pidetyimmistä koostuvaa vaatekaappia, jonka äärellä eivät asukriisit vaivaa!

Toimiva vaatekaappi helpottaa arkea

Toimiva vaatekaappi sisältää juuri sinun arkeesi, ei haaveminälle, soveltuvia lempivaatteita. Vaatekaapin peruspilareita ovat tyylikkäät arkivaatteet ja ajattomat klassikot, kuten laadukas neule, istuvat housut, huolellisesti muotoiltu kauluspaita ja monikäyttöinen mekko, jotka sopivat omaan tyyliin ja ovat monikäyttöisiä sekä helposti yhdisteltäviä – arjen tarpeisiin sopivia ulkovaatteita unohtamatta. Peruspilareita voi täydentää muutamilla erityistärpeillä, kuten trendiväreillä ja -tuotteilla, aina omaa tyyliä noudattaen.

Anna tilaa arjen lempivaatteille

Usein vaatekaapissa tilaa vievät syystä tai toisesta pitämättä jääneet vaatteet. Väärä koko, hutiostos, epämiellyttävä istuvuus, muuttunut elämäntilanne – syitä voi olla monia. Karsimalla pitämättä jääneet annat tilaa laadukkaille perusvaatteille, jotka varmasti istuvat arkeesi. Laita vaatekaapin vähän pidetyt kiertoon, ja korvaa suuri vaatemäärä ajatuksella valituilla, juuri omaan arkeen sopivilla lempivaatteilla. Hyvällä tuurilla vaatekaapin sisältöä läpikäydessä voi myös yllättäen löytää uudelleen jo kerran unohtuneen vaaterakkauden.

Tilaa ja selkeyttä vaatekaappiin voi tehdä myös sesongin mukaisella vaatekierrolla: pakkaa sesonkiin sopimattomat, esimerkiksi talvikaudeksi kesäisen kevyet, vaatteet muualle säilytykseen. Näin vaatekaapin sisältö on aina ajankohtaista ja käytettävää. Bonuksena sesongin vaihtuessa säilytyksestä käyttöön palautuvat vaatteet tuntuvat kuin uusilta.

Täydennä täsmävalinnoilla harkiten

 Kestävin valinta on pukeutua vaatteisiin, jotka vaatekaapista jo löytyvät. Poimimalla itselle osuvimmat sesongin trendit ja inspiroitumalla uudenlaisesta yhdistelystä voit saada vanhat vaatteesi kukoistamaan uudella tavalla ja lisätä niiden käyttökertoja. Kun on tarpeen täydentää tai uudistaa vaatekaappia, harkitse tarkkaan, mitä todella tarvitset. Täsmähankintoja tehdessä hyödynnä ensisijaisesti käytettyjen tuotteiden valikoimaa – näin hankinta kuormittaa vähiten maapalloa (ja usein myös kukkaroa). Jos tuotteen hankinta uutena on tarpeellista, suosi kotimaisia toimijoita ja vastuullisia brändejä sekä kiinnitä huomiota laatuun, pitkäikäisyyteen ja monikäyttöisyyteen. 

Kurkkaa tuotepäälliköidemme ajankohtaiset tuotetärpit ja yhdistelyvinkit, ja nappaa asiantuntijoidemme täsmävalinnat vaatekaappiisi.

Myy vaatekaapin vähän pidetyt helposti verkkopalvelussamme tai myymälöissämme keräyspäivinä. Saat korvauksen heti Kekäleen ostohyvityksenä. Laita pitämättä jäänyt vaate kiertoon ja anna sille uusi elämä.

Löydä lempivaate käytettynä kattavasta valikoimastamme huippubrändejä, jotka täyttävät laatukriteerimme. Otamme myyntiin vain uudenveroiset tuotteet, joilla on potentiaalia olla lempivaate seuraavalle pitäjälleen.

Kekäle Second hand on valinta kestävämmän pukeutumisen puolesta.

Pidä huolta

Erityisen tärkeää vaatteiden pitämisen, mahdollisimman pitkän elinkaaren sekä useiden käyttökertojen kannalta on oikeanlainen vaatehuolto. Kun rakastat ja hellit vaatteitasi niiden ansaitsemalla tavalla, pysyvät ne matkassasi pitkään. Lue siis pesulappu tarkkaan jo ennen ostopäätöstä ja mieti, oletko valmis sitoutumaan vaatteen kaipaamaan hoivaan. Vaatehuolto voi tuntua ajatuksena ensi alkuun vaativalta, mutta säännöllisellä rutiinilla, oikeilla tuotteilla sekä toimivilla ohjeilla se onkin yllättävän vaivatonta. Huollettu vaate paitsi kestää aikaa myös näyttää skarpimmalta. Kokeile vaikka itse: kampaa neuleista nypyt, harjaa villakangastakit sileiksi ja hoida kengät uudenveroisiksi. Tutustu ja nappaa helpot huoltorutiinit arkeesi, ja pidä huolta lempivaatteistasi!

Hyödynnä asiantuntijan ammattitaitoa

Älä jää pukeutumisen pulmien kanssa yksin. Lempivaatevalmentaja on pukeutumisen ammattilainen, joka asiantuntijuudellaan voi auttaa esimerkiksi oman tyylin täsmentämisessä, arjen puvuston koostamisessa, vaatteiden yhdistelyssä tai vaatekaapin uudistamisessa täsmähankinnoilla, jotka tulevat varmasti käyttöön. Tavoitteena on, että vaatekaapissasi on vain vaatteita, joita todella pidät. Tutustu palveluun ja varaa oma aikasi.

 

Tutustu & varaa