Ladataan kassaa...
Aina on aihetta juhlaan! Juhlantain pidetyimmät Kekäleeltä. | NAISET | MIEHET |

Hyödynnä alennusmyynnit - 4 vinkkiä aleostoksille

Sesongin vaihtuessa vaatekaupat täyttyvät hyvistä tarjouksista ja edullisista tuotteista. Alennusmyynnit kiinnostavat ja saavat monet ei-niin-innokkaatkin shoppailijat liikkeelle. Eikä ihme! Alennusmyynti tarjoaa mahdollisuuden ostaa laadukkaita vaatteita huomattavasti huokeammalla hinnalla. Jos siis mielit tehdä hyviä löytöjä kannattaa muistaa olla nopea ja tehdä täsmäisku alennusmyynteihin silloin, kun tavaraa on vielä hyvin tarjolla.

Tarjousten keskellä saattaa kokeneemmankin alehaukan pää mennä pyörälle ja kaupasta saattaa lähteä mukaan jotain sellaista, jolle ei todellisuudessa olekkaan tarvetta. Ei hyvä - jokainen kaappiin käyttämättömänä pyörimään jäänyt vaate on turha ostos! Alennusmyynteihin voi ja kannattaakin ostohysterian sijaan suhtautua astetta vastuullisemmin: panosta mielummin laadukkaisiin tuotteisiin, jotka tulevat taatusti käyttöön. Näin ostamisesta ei myöskään tule morkkista vaan jäljelle jää iloinen mieli ja toimiva vaatekaappi!

Me Kekäleellä uskomme, että alennusmyynnit on oiva hetki löytää potentiaalisia lempivaatteita. Kunhan vain valmistaudut ostoksille miettien, millaisia vaatteita todella tarvitset.

4 vinkkiä, joiden avulla ostat alestakin vain pidetyimpiä lempivaatteita:

1. Vältä heräteostoksia ja tee ostoslista

Teetkö alennysmyynneistä herkästi heräteostoksia, joita kadut myöhemmin? Varustaudu aleostoksille kurkkaamalla olemassa oleva vaatevarasto läpi ja mieti, millaisia vaatteita kaipaisit kaappiisi tekemään garderobistasi täydellisen. Älä osta vaatteita haaveminällesi, vaan jokapäiväiseen käyttöön. Puuttuuko sinulta esimerkiksi tavallinen villaneule, joka helpottaisi arkiaamuja tai veteleekö vanhat farkut viimeisiään? Alennusmyynnit on täydellinen hetki täydentää vaatekaapin peruspilarit tai päivittää olemassa olevia klassikoita.

Kokoa itsellesi kauppalista, johon listaat omat alennustärppisi! Mieti mitkä ovat pukeutumiskriisiesi pelastajia tai niitä vaatteita, joihin turvaudut kerta toisensa jälkeen. Voisiko niille ostaa seuraajia tai korvaajia? Entä minkä vaatekappaleen puuttumista harmittelet kerta toisensa jälkeen? Panosta ihmeessä siihen! Kiität itseäsi varmasti myöhemmin kun jaksoit hieman suunnitella ja käytit rahasi johonkin sellaiseen, joka todella tulee käyttöön.

2. Panosta määrän sijasta laatuun

Aleprosenttien meressä on helppo haksahtaa pilkkahintaisiin tarjouksiin, mutta kannattaa pitää järki kädessä myös näinä shoppailupäivinä. Uskomme, että on kannattavampaa ostaa vähemmän, mutta panostaa priimaan. Alemyynnit onkin oikea hetki panostaa ja satsata sellaisiin tuotteisiin, joihin normaalisti ei tunnu rahat riittävän tai joihon panostamista olet empinyt.

Esimerkiksi laadukas takki on täydellinen alelöytö, jolle löytyy käyttöä useiksi vuosiksi ja saat alennusprosentin vuoksi siihen entistä paremman hinta-laatu-suhteen! Metsästä aletangoilta siis laadukkaita materiaaleja, oman tyylisi kannalta keskeisiä tuotteita tai vaikkapa mekkoa tulevaan juhlasesonkiin. Alen kera on helpompaa panostaa laatuun ja näin nauttia ostoksistaan mahdollisimman pitkään.

3. Ajattele laatikon ulkopuolelle

Klassikkovaatteisiin panostaminen kannattaa, mutta alennusmyyntien aikaan on myös helppo testata astetta trendikkäämpiä tuotteita. Poimi trendien joukosta itseäsi ja tyylisilmääsi puhuttelevia tuotteita, jotka sujahtavat hyvin osaksi nykyistä tyyliäsi. Ehkäpä voisit testata itsellesi hieman epätyypillisen väristä villaneuletta tai testata muodikasta printtimekkoa, jota et ehkä normaalihintaisena uskaltaisi ostaa. Uskalla revitellä! Saatat yllättyä ja löytää itsellesi uuden lempivaatteen.

Aleaikaan kannattaa rohkeasti shoppailla myös niin sanotusti väärää sesonkia. Kun ostat tuotteet uskollisena omalle tyylillesi, pidät takuulla vaatteesta myös silloin kun säät ovat sille suotuisia. Osta siis rohkeasti keväällä muhkeita neuletakkeja ja syksyllä ohuita kesämekkoja. Ne tulevat taatusti käyttöön kyllä myöhemmin, vaikka sesonki ostohetkellä tuntuu väärältä!

4. Älä osta vain ison alennusprosentin vuoksi

Jos tuntuu ettei alerekeiltä löydy juuri sitä, jota olet tällä kertaa vailla, käänny mieluummin normaalihintaisten tuotteiden puoleen. Normaalihintainen tuote on todellisuudessa kannattavampi ostos jos tiedät sen tulevan varmemmin käyttöön kuin aleprosentilla varustettu!

Aleaikaan on myös mahtava tilaisuus bongailla jo rantautuneita uutuuksia sekä mahdollisesti yhdistellä toimivia asukokonaisuuksia sekä aletuotteista että normaalihintaisista.

Löydä lempivaate alesta: